Oksijen tüpü çalışmayan ambulansta ölüm

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Aralık 2007 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Balıkesir'de, rahatsızlandığı ilçe hastanesinden Balıkesir'e sevk edilirken ambulansta hayatını kaybeden Ceyhan Gül'ün ölümüyle ilgili soruşturma genişletiliyor.

Haberle ilgili bilgisine başvuran İHA muhabirine konuşan İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, "Konu son derece hassas. Haberle ilgili gösterdiğiniz duyarlılık için çok teşekkür ederim. Kendi açımızdan gereken soruşturmayı başlatıyoruz" dedi.

Balıkesir İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, rahatsızlığı her ne olursa olsun, Savaştepe ilçesindeki çocuğun Balıkesir'e sevkinden sonra tam donanımlı olan 112 ambulansıyla naklinin yapılması gerektiğini, öncelikle dikkatlerinin bu konu üzerine yoğunlaştığını söyledi. Savaştepe Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu 8. sınıf öğrencisi Ceyhan Gül (13), hafta sonu okulunda top oynarken rahatsızlanarak Savaştepe Devlet Hastanesi'ne götürülmüş, ailenin iddiasına göre burada doktorların muayene edip ilaç ve merhem verdikten sonra bir şeyi olmadığı, birkaç güne iyileşeceğini söylemelerinin ardından dün sabah aniden fenalaşarak tekrar kaldırıldığı hastaneden Balıkesir'e sevk edilirken, ambulansta ölmüştü. İl Sağlık Müdürü Mehmet Çalışkan, "Sevki yapılan bu acil hastanın 112 ambulansıyla nakledilmesi gerekiyordu. Önce buna bakacağız. Ayrıca, ambulansta 2 hemşire görevlendirilmiş. Konuyu her yönüyle araştırıyoruz. Soruşturma başlatıyorum, gereken neyse yapılacaktır. Burada, kamuoyu görevini en iyi şekilde yerine getirmeye çalışan basın kuruluşlarımıza da teşekkür ederim. Ambulans hususunu bir musibet olarak görüyorum, gereken yapılacak" dedi.

Olayla ilgili hazırlanan haberde ne bir doktor ne de sağlık kuruluşu itham edilmezken, minik Ceyhan'ın bilinmeyen, belki de teşhis edilemeyen bir rahatsızlığının da bulanabileceğine vurgu yapılmıştı. Ancak, her ihtimali değerlendiren adli makamlar, kayıtlara geçen ifadelere göre çocuğun ölümünü şüpheli bularak buna göre soruşturma başlattı. Bu arada, ailesi, öğretmenleri ve arkadaşlarını sır ölümüyle yasa boğan Ceyhan Gül'ün cenazesi, bugün ikindi namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından Savaştepe Belediye Mezarlığı'nda toprağa verildi. Cenazaye, Savaştepe Belediye Başkanı Gürkan Kurtbaş, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulu Müdürü Güzin Öztüfenk, sınıf ve okul öğretmenleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye Başkanı Gürkan Kurtbaş, acılı aileye taziyede bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber