Okuldaki turnike uygulamasına velilerden tepki

Kaynak : Takvim
Haber Giriş : 05 Aralık 2007 07:20, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Müdür güvenlik için okulun girişine turnike koydu Veliler 'Çocuklar kuyrukta bekliyor' diye şikayetçi oldu.

10 YTL'lik manyetik kart aldılar

İzmir'in Konak ilçesindeki Eşrefpaşa İlköğretim Okulu'nun yönetimi, güvenlik amacıyla okulun girişine turnike koydu. Önceki gün başlayan yeni uygulamayla, öğrenciler okula giriş ve çıkışlarında kendilerine 10 YTL karşılığında verilen manyetik kartlarla turnikelerden geçmeye başladı. Ancak ikili öğretim yapılan okulda, tek turnike nedeniyle özellikle sabah ve öğle saatlerinde kapıda uzun kuyruklar oluşunca, uygulama velilerin tepkisini çekti.

'Para cebimizden çıkıyor'

Çocuklarının yaz-kış yağmurda-çamurda okula girebilmek için sırada kuyruk beklemesini istemeyen öğrenci velileri, Okul Müdürü İsmail Dönertaş'ı sert bir dille eleştirdi. Bazı veliler de müdürü rant peşinde koşmakla suçlayarak, "Turnikenin ve özel güvenlik görevlisinin parasını biz veriyoruz. Bu çok saçma" diye konuştu.

'Amacım öğrencileri korumak'

Velilerin eleştirilerine hedef olan Okul Müdürü İsmail Dönertaş ise artık her önüne gelenin elini kolunu sallaya sallaya okula giremeyeceğini belirterek, "Geçen yıl öğrenci velisi olmayan bıçaklı bir kişi, okulda kavga çıkarttı. Hatta olaya jandarma müdahale etti. O günden sonra böyle bir şey yapmaya karar verdim. Tek amacım öğrencileri korumak" dedi.

Tolga TEKİN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber