Adalet Bakanlığı'ndan müfettişler Ilgaz'da biraraya geldi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Aralık 2007 16:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı'nda görev yapan 200'ün üzerindeki başmüfettiş ve müfettiş 2007 yılı değerlendirme toplantısı için Ilgaz dağındaki bir otelde toplandı.

Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Ahmet Can, 2008 yılında yapılacak olan çalışmaların da gündeme alınacağı toplantı hakkında yaptığı açıklamada, hedeflerinin 'yargıda uygulama birliğini sağlamak' olduğunu söyledi.

Yöneticilerin kendi aralarında uygulama birliğini sağlamalarının gerekli olduğu aktaran Ahmet Can, sorunlara farklı çözümlerin getirilmesini önlemek için müfettişler arasında değerlendirme yaptıklarını kaydetti. Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun, yetkisini Anayasa ve Hakimler Kanunu'ndan aldığını belirten Can, "Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu'nun görevlerini Türkiye'de yargının uygulama birliğini sağlamak, hakimlerimize ve savcılarımıza yol göstericilik yapmak, onların sorunlarını dinleyerek bu sorunlara idari konuda çözüm üretecek mercilere aktarmak ve eğitici, öğretici olmak olarak sıralayabiliriz" dedi.

Mevzuatlarda olan değişiklikler doğrultusunda alınması gereken önlemleri tespit ettiklerini dile getiren Can, açıklamasına şöyle devam etti: "Biz, kanunların uygulama ve yorumlanmasını belirliyoruz. Bu konuda karar verecek mercilerimizdeki hakim ve savcılarımıza bu yorumlarımızı iletiyoruz. Onlarla görüş alış verişi yaparak yargıdaki uygulama birliğini sağlamayı amaçlıyoruz."

7 Aralık Cuma günü sona erecek toplantının üçüncü gününde Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu üyeleri, son günü ise Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin de oturumlara katılacak. Toplantıya katılan müfettişler, toplantı çerçevesinde Kastamonu'nun tarihi ve turistik mekanlarını gezme fırsatı bulacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber