Bakanlar Kurulu, 350 milyon lira hazırlık ödeneğini onayladı

Haber Giriş : 07 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, dünkü Bakanlar Kurulu'nun ardından yaptığı açıklamada, öğretmenlere verilmesi kararlaştırılan 350 milyon lira hazırlık ödeneğinin onaylandığını söyledi

BAKANLAR Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında dün toplandı. Başbakanlık Yeni Bina'daki toplantı, 4 saat 20 dakika sürdü. Toplantının ardından açıklama yapan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, öğretmenlere öğretim yılının başında verilmesi kararlaştırılan 350 milyon lira tutarındaki hazırlık ödeneğinin Bakanlar Kurulu tarafından onaylandığını söyledi. Çiçek, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından şu açıklamaları yaptı:

ÜST KURULLARIN DENETİMİ: Düzenleyici ve denetleyici kurulların yasa gereği rutin denetitimi tamamlandı. Aralarında BDDK, TMSF, Tütün, Şeker Üst Kurulları'nın da bulunduğu on kurulun denetimi sonucu, aksayan yönleri ve varsa eksiklikleri rapor olarak sunuldu.

YARGIDA AYRICALIK KALKMALI: Yargıda anayasal düzenleme gerekiyor. Herkes her şeyi yargıdan bekliyor, ama önce yargının önü açılmalı. Hazırlık soruşturmasını yürütün savcılar, bir çok ayrıcalıkla karşı karşıya. Bunlar bilinmediği için fatura yargıya çıkıyor. Dokunulmazlıklar da dahil, yasalardaki ayrıcalıklar, AB seviyesine indirilmeli.

star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber