Toplum Destekli Polislere tam not

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 15 Aralık 2007 21:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplum Destekli Polislik uygulaması tüm illere yayılacak. Her mahallenin kendi özel polisi olacak. Bu polisler, halkın güvenlik dışındaki diğer dertlerini de dinleyip çözüm arayacak.

Haziran 2006''da aralarında Ankara, İstanbul, İzmir, Diyarbakır, Kayseri ve Batman'ın da bulunduğu 25 şehirde başlatılan ?Toplum Destekli Polislik? uygulamasından olumlu sonuçlar alınmaya başlandı.

İHBARLAR ARTTI

Toplum Destekli Polislik anlayışı sayesinde 155 Polis İmdat'a yapılan ihbarlarda yüzde 25'lik artış oldu. Gelen ihbarların ?doğruluk? oranı da yüzde 97 olarak gerçekleşti. Bu başarı üzerine, uygulamanın tüm illere yayılmasına karar verildi. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'nca yürütülen proje ile 2009 yılı sonuna kadar 56 ilde de Toplum Destekli Polislik Büroları kurulacak. Proje sonunda toplum destekli polis sayısı 800'den 5 bine yükseltilecek. Proje ile 10 ve üstünde nüfusa sahip tüm mahallelerin toplum destekli polisi olacak. ?Gönüllü? seçilecek polisler suçla mücadelede ?etkin? rol alacak ve halk arasındaki ?suç korkusunun? giderilmesinde adeta ?psikolog? misyonu üstlenecek. Özel üniformaları olan polisler sorumlu oldukları mahallenin ?güvenlik? dışında diğer sorunlarıyla da yakından ilgilenecek. Polisler, halkın sorunlarını dinleyip çözüm yolları üretmeye çalışacak.

ÖDÜL VERİLECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü, her yıl Nisan ayında bir seminer düzenleyecek ve TDP bürolarının faaliyetleri masaya yatırılacak. Yapılacak değerlendirme sonunda Toplum Destekli Polislikte en başarılı seçilecek il ve polislere ?ödül? verilecek.

DİYARBAKIR ÖRNEĞİ

Toplum Destekli Polisler terör açısından en ?kritik? illerin başında gelen Diyarbakır'da polishalk ilişkilerinin gelişmesinde önemli rol oynadı. Çarşı ve Yenişehir Polis Merkezi'nde kurulan TDP bürolarında görevli 1 başkomiser, 1 komiser ve 19 polis vatandaşlara devletin şefkatini gösterdi. Polisler, çeşitli suçlardan mağdur olan 93 vatandaşı ziyaret ederek ?psikolojik? destek verdiler. Polisler, görev yaptıkları mahallelerde 9 bin 363 esnafı ziyaret edip ?her zaman yanlarında oldukları? mesajını verdiler. Ayrıca yakınlarını kaybedenlere ziyarette bulunurken hasta vatandaşlara yeşil kart ya da nüfus cüzdanı çıkartıp teslim ettiler. Okul servislerine yönelik ciddi denetimler yapan polisler, başı boş kişilerin okul çevrelerini mesken tutmasına izin vermedi. Haftada 40 saat görev yapan polisler, ?sorunlu? ve ?başarısız? öğrencilere de eğildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber