Ağaçlandırmada hedef dünya birinciliği

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Aralık 2007 18:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, ağaçlandırmada Türkiye'yi dünya birincisi yapmak istediklerini belirterek, ''Bu sene üçüncü olduk. 2 milyon 300 bin hektarlık alanı, 2012 yılına kadar ağaçlandıracağız'' dedi.

Bakan Eroğlu, İzmir'in Kemalpaşa ilçesindeki Kemalpaşa Orman İşletme Şefliği Karaorman Deposundaki teçhizat dağıtımı törenine katıldı.

Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, orman yangınlarıyla mücadelede en önemli unsurun kara ekibi olduğunu belirterek, Ege Bölgesi'ndeki müdürlüklere dağıtılmak üzere 60 milyon YTL'lik ekipman alındığını açıkladı.

Türkiye'deki orman teşkilatının dünyadaki en başarılı teşkilatlardan biri olduğunu bildiren Eroğlu, şunları kaydetti:

''Yunanistan, İtalya ve Balkanlarda çok büyük yangınlar çıkarken, bizde yangından zarar gören alan 11 bin 500 hektar ile sınırlı kaldı. Yunanistan'da bu rakamın 30-40 katıydı. Türkiye'deki bu başarıyı kara ekiplerinin gayretli çalışmasıyla sağladık. Zarar gören yerleri 1 yıl içinde tekrar ağaçlandırıyoruz. Bakan olarak konuyu takip ediyoruz.''

AĞAÇLANDIRMA SEFERBERLİĞİ

Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, tüm kurum ve kuruluşların katılımlarıyla 2008 ve 2012 yılları arasında ağaçlandırma seferberliği yapacaklarını söyledi. Türkiye'nin ağaçlandırma konusunda dünya birincisi olma hedefi bulunduğunu kaydeden Eroğlu, ''Ağaçlandırmada dünya birincisi olmak istiyoruz. Bu yıl üçüncü olduk. 2012 yılına kadar 2 milyon 300 bin hektarlık alanı ağaçlandıracağız'' dedi.

Ormanlara sahip çıkılması için 7'den 70'e herkesin seferberliğe katılması gerektiğini ifade eden Bakan Eroğlu, çıplak alanları vatandaşlara vereceklerini açıkladı. Eroğlu, buralarda ceviz, fıstık çamı yetiştirilebileceğini, vatandaşın da bu konudan maddi kazanç elde edebileceğini, ''özel ormancılığı'' teşvik etmek istediklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber