Asiye öğretmen internetten yardım istedi, öğrenciler bayramda sevindi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Aralık 2007 16:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bitlis'in Ahlat ilçesi Muzaffer İncesu İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Asiye Alkan'ın, yoksul öğrencilerine giyim yardımı yapılması için firmalara internet üzerinden gönderdiği mesaja olumlu yanıt veren bir şirket, 50 öğrenciyi giydirdi.

Edinilen bilgiye göre, Muzaffer İncesu İlköğretim Okulu Türkçe öğretmeni Asiye Alkan, Kurban Bayramı öncesinde, okuldaki yoksul öğrencilerine kıyafet yardımı yapılması için bazı giyim firmalarına elektronik posta ile "Bayramda çocuklarımızı giyindirir misiniz?" mesajı gönderdi.

Mesaja bir süre sonra bir firmadan olumlu yanıt geldi.

Ahlat Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile temasa geçen firma yetkilileri, okuldaki tüm öğrencilerin isim ve yaşları ile ilgili bilgi istedi. Firma yetkilileri, daha sonra öğrencilerin yaş gurubuna göre 51 koli gönderdi.

Kıyafetlerin öğrencilere dağıtımı programına atılan Ahlat Kaymakamı Bilal Şentürk, hediye paketlerinin okuldaki tüm öğrencilere, fakir zengin ayrımı yapılmadan gelmesinin kendilerini ayrıca mutlu ettiğini söyledi.

Şentürk, "Öğrencilerin mutluluğu görülmeye değer. Bayram öncesi okulumuzdaki tüm öğrenciler sevince boğuldu. Duyarlı firmaya ve öğretmenimize teşekkür ediyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber