Katil sevgili, polis kocayı 'kıskançlık' yüzünden öldürmüş!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Aralık 2007 14:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KAHRAMANMARAŞ'ta kayınpederinin evinde ensesinden vurularak öldürülen polis memuru 37 yaşındaki Levent Sezer'in katil zanlısı çıkan ve olaydan 3 gün sonra intihar eden marketçi 19 yaşındaki Medeni Akdeniz'in, cinayeti kıskançlık krizi yüzünden işlediği ortaya çıktı. Psikolojik sorunları olduğu ileri sürülen Akdeniz'in dini nikah kıyrak gizli aşk yaşadığı polisih eşi 27 yaşındaki Canan Sezer'e sık sık, ?Senin kocanla yatmana tahammül edemiyorum. Ya onu ya da ikimizi öldüreceğim'' dediği ileri sürüldü.

Manisa'nın Demirci İlçe Emniyet Müdürlüğü'nde görevli 16 yıllık polisi memuru Levent Sezer, 24 Aralık'ta Kurban Bayramı tatilini geçirmek için geldiği memleketi Kahramanmaraş'ta kayınpederi Ahmet Y.'nin Namık Kemal Mahallesi'ndeki evinde ensesinden vurularak öldürülmüş olarak bulundu. Biri beylik diğeri ruhsatlı 2 tabancası kaybolan Sezer'in kim tarafından neden öldürüldüğü araştırılırken, aynı mahallede market işleten Medeni Akdeniz'in intiharıyla cinayet üzerindeki sır perdesi aralandı.

Medeni Akdeniz'in intihar ettiği tabanca, polis memuru Sezer'in beylik tabancası ve aynı zamanda öldürüldüğü tabanca çıktı. Kayıp ruhsatlı tabancada da markette bulundu.

Bu gelişmeler üzerine şüpheli olarak gözaltında tutulan polis Levent Sezer'in eşi 2 çocuk annesi Canan Sezer suçunu itiraf etti. 3 gün süren sorgusunda soğuk kanlı bir şekilde olayla ilgisi olmadığını savunan Canan Sezer, sevk edildiği nöbetçi mahkemece tutuklanırken gizli aşk ve kıskançlığın 2 cana mal olduğu gelişmeleri tek tek anlattı.

İÇ ÇAMAŞIRLARIMI BAŞKALARINA GİYDİRMİŞ

10 yıl önce evlendiği polis Levent Sezer'in kıskaç biri olduğunu, kendisinden çok otomobiliyle ilgilendiğini, dışarıda güzelliğiyle övünüp evde kendisine kötü muamele yaptığını ileri süren Canan Sezer şunları söyledi:

?Beni sık sık Kahramanmaraş'taki ailemin yanına gönderiyordu. Döndüğümde bana ait iç çamaşırları ve diğer kıyafetlerimi başka kadınlara giydirdiğini, kirli olarak sağa sola atılmasından anladım. Beni aldattığını sorduğumda, ?Asmalarda üzüm, yosmalarda gözüm, biraz daha büyürsem çapkınlıkta gözüm' şeklindeki türküyü söylerdi. Ben de başka bir kadın ile ilişkisi olduğunu bu şekilde anladım. Bu yüzden boşanmaya karar verdim, kendisine de bu durumu anlattım. Bana, tabancasını çekerek, dedikodu olacağı için boşanamayacağını söyledi. Aileme de boşanmak isteğimi anlattığımda ?Bir daha düşün, sen ne biçim kadınsın, kadın olsan istediğini yaptırırsın' diyerek engelledi. İşte bu psikolojik ortam içerisinde Medeni Akdeniz ile tanıştık. Medeni ile dini nikah da kıyıp birlikte olduk. Benimle evlenmek istiyordu.''

BENİ KOCAMDAN KISKANDI

Yaşadıklarını bir bir anlatan Canan Sezer, ifadesinin devamında şunları söyledi:

?Eşim sürekli arabasına ilgi gösterdiği ve beni ihmal ettiği için Medeni'ye bir keresinde, ?Bunun arabasına bomba koyacaksın ve araba ile birlikte uçup gidecek' diye söyledim. O da bana ?O şekilde olmaz ben hallederim' dedi. Şaka amaçla telefonla bu konuyu görüşmüştük. Bana açıkça öldürebileceğini söylemedi. Kurban Bayramı'nda Kahramanmaraş'a gelince 2 kez birlikte olduk. Medeni, bana ?Onunla yatmana tahammül edemiyorum. Ya onu öldüreceğim ya da ikimizi' diyordu. Beni kocamdan kıskanıyordu. Medeni ile kocam arasında kaldım. Medeni, bana eşimi sokağa çıkartmamı söyledi. Ben de eşime arabasının lastiğini patladığını söyleyip dışarı çıkmasını sağladım. Bir süre bekledim gelen olmayınca içeri girdim. Bana, ?Lanet olsun, olmadı. Orada başka birisi vardı' diye mesaj çekti. Olayın olduğu gün bana ?Yengeni al, başka eve git, ben o işi halledeceğim' dedi. Eşimin silahlarını da kolay bulunabilecek yere koymamı istedi. Ben de silahları girişteki kilere bıraktım. Ardından da evden ağabeyimin eşi Şeyma'yı alarak diğer kardeşimin evine gittim. Kardeşimin evinden Medeni'yi aradım bana ?O iş tamam. Eve git, kapı kollarını sil, olaya hırsızlık süsü vermek için değerli eşyayı al, tabancalarla birlikte bana getir' dedi. Ben de dediğini yaptım. Tekrar eve döndüğümde eşimi kontrol ettim. Ölmüştü, ağabeyime eve hırsız girdiğini eşimi vurduğunu söyledim.''

HATA, HATAYI DOĞURDU

Medeni Akdeniz'in psikolojik sorunları olduğunu ilişkileri başladıktan sonra öğrendiğini, ancak bir daha ondan ayrılamadığını da ifade eden Canan Sezer, pişman olduğunu, sevgilisinin eşini gerçekten öldüreceğine inanmadığını ileri sürerek şöyle dedi:

?Ailem, boşanmama razı olmuyordu. Keşke ailem bana sahip çıksaydı. Boşanıp gelirsem hiç yoksa birisi bana sahip çıkabilir diye Medeni ile tanıştım. Hata, hatayı doğurdu. Kendisi ile evlenmek için eşimi öldürmesi konusunda Medeni'ye bir telkinim, ikna, çaba ya da azmettirmem olmadı. Böyle olacağını yakıştıramamıştım, pişmanım. Kendi canımın korkusu, başka bir insanın canına mal oldu.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber