Emniyette yılsonu çilesi

Haber Giriş : 30 Aralık 2007 21:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yılın son günlerinin gelmesi ile birlikte her yıl olduğu gibi Ankara Emniyet Müdürlüğü'nde trafik tescil ve pasaport çilesi yaşanıyor. Yeni yılda yeni harçlara göre pasaport almak istemeyenlerle son gün aracını tescil etmeye çalışanlar nedeniyle Trafik Tescil Şubesi'nde olağanüstü yoğunluk yaşanıyor.

Ankara Emniyet Müdürlüğü'nün İskitler'de bulunan binasındaki Trafik Tescil Şubesi, bu yıl ilk defa bir günde 2 binin üzerinde araç tescil etti. Yılın normal günlerinde 250-300 arasında araç alım-satım işlemlerinin yapıldığını hatırlatan emniyet yetkilileri, özellikle büyük firmalarda yılın sonunda kuruma araç alıp kaydını yaptırmasının ve harçlarında zamlanmasının da aynı şekilde yoğunluk yaşanmasına neden olduğunu ifade etti.

Yoğunluk nedeniyle hafta sonu da işlemleri tamamlanan araç ruhsatlarının sahiplerine teslim edilebilmesi için çalıştıklarını ifade eden Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Tescil Şubesi polisleri, sürekli olarak vatandaş ile teknik konularda sorun yaşadıklarını da ifade etti.

31 Aralık 2007 tarihinde de yarım gün mesai bulunması nedeniyle başvuruları kabul edeceklerini ifade eden emniyet yetkilileri, "ilk başvurular" haricinde işlemleri tamamlayabilmek için öğleden sonrada fazla mesai yapacaklarını belirtti.

Bu arada aynı durum diğer bir bloğun altında bulunan Pasaport Şubesi'nde yaşanıyor. Pasaport harçlarının 2008 yılında zamlanması nedeniyle yılın son günü işlemleni tamamlamak isteyen vatandaşların yarattığı kalabalık zaman zaman bina dışına taşıyor. Numaratör ile çalışan şubenin personeli hac ve yılsonu dönemlerinde aynı işkencenin yaşandığını belirterek, "Malesef her yıl defalarca uyarmamıza rağmen vatandaş işini son güne bırakıyor" diyerek sitem ettiler. Bu yıl yeni hazırlanan pasaportların hizmete girmesi beklenirken, Trafik Tescil gibi Pasaport Şubesi'nin de hafta başında tam gün mesai yapacağı öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber