İkinci el otoda bayram sonrası hareketliği

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2007 15:53, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Otomotiv sektörünün kalbi durumundaki Bursa'da, ikinci el oto pazarı Kurban Bayramı sonrası hareketlendi.

Çalı Yolu üzerindeki Nilüfer Belediyesi Vakfı Açık Oto Pazarında binlerce değişik marka ticari araç ve otomobil 5 bin ile 55 bin YTL arasında fiyatlarla satışa sunuluyor.

Bayram tatili sonrası araba almak isteyenlerle, ihtiyaçlarından dolayı arabalarını satmak isteyenlerirn buluştuğu oto pazarı hareketlendi. Otomobil firmalarının yılbaşı öncesi cazip kampanyalarına rağmen ikinci el otomobil pazarları cazibesini yitirmiyor. Sıfır araçlarda uygulanan indirimler ve değişik kampanyalar vatandaşların ilgisini çekerken ikinci el oto pazarları da rağbet gösrüyor. Yüzlerce vatandaş, otomobil bayilerinin birinci elde yaptığı kampanyalı satışlarla canlanması ile ikinci el araçlarını pazara getiriyorlar.

Bu arada birikimi olan birçok vatandaş da bütçesine göre her çeşit aracı Bursa'da Açık Oto Pazarı'nda bulabiliyor. Bursa dışında İstanbul, Balıkesir, Eskişehir, Kocaeli ve Bilecik'ten gelen vatandaşların da ilgi gösterdikleri Nilüfer'deki pazarda araç fiyatları da uygun bulunuyor. Çalı Yolu üzerindeki pazarda 80 bin kilometredeki Renault Megane araçlar 20 ile 25 bin arasında, Şahin ve Doğan marka grupları model ve kilometresine göre 5 bin ile 8 bin lira arasında değere satılıyor.

Satılık araç sahipleri ve galereciler vatandaşların sadece bakmakla yetindiğini söylerken alıcı konumundaki vatandaşlar da; 'Fiyatlar el yakıyor' değerlendirmesini yapıyor. Kendi aracını satarken zorlandığını dile getiren Alparslan Aktaş isimli vatandaş; "Bugün buraya uygun bir araba bakmaya geldim; acak fiyatlar sıfır araçların cazip indirimli günleri olmasına rağmen el yakıyor. Kunbay Bayramı sonrası fiyatların düşeceğini tahmin ediyorduk; ama yine düşme yok" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber