Başbakan Erdoğan, neler yaptıklarını anlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 31 Aralık 2007 02:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

"Hastanelerde rehin tutulma sona erdi"

"Sağlıkta Dönüşüm Programı" ile herkese kaliteli bir sağlık hizmeti ulaştırmak için çalıştıklarını vurgulayan Başbakan Erdoğan, beş yıl içinde 305'i hastane ve ek binası olmak üzere 912 sağlık yatırımını hizmete açtıklarını söyledi.

Göreve geldiklerinde odasında banyo ve tuvalet bulunan hasta yatağı sayısının 10 bin 100 olduğunu anlatan Erdoğan, AK Parti hükümetinin bu rakamı beş yılda 22 bin 88'e çıkarttığını söyledi.

Erdoğan, 2003-2007 yılları arasında 102 bin yeni sağlık çalışanını istihdam ettiklerini de bildirdi.

Kaynakları çok daha verimli kullandıklarını ve herkesin sağlık hizmetlerinden adil şekilde yararlanmasını sağladıklarını belirten Başbakan Erdoğan, hastanelerde rehin tutulma ve acilden geri çevrilme gibi utanç verici uygulamaları sona erdirdiklerini söyledi.

"Bölünmüş yolların uzunluğunu ikiye katladık"

Beş yılda 7 bin 767 kilometre bölünmüş yol yaptıklarını bildiren Başbakan Erdoğan, Türkiye'nin bölünmüş yollarını ikiye katlayan bu uzunluğun cumhuriyet tarihi boyunca yapılandan daha fazla olduğunu söyledi.

Erdoğan, yıllar önce başlanan, aradan on yıllar geçtiği, bir çok hükümet değişikliği yaşandığı halde bir türlü bitirilemeyen Karadeniz Sahil Yolu ve Bolu Tüneli gibi iki dev projeyi tamamlayarak Türkiye'ye kazandırdıklarını dile getirdi.

2002 yılında 9 olan doğalgaz kullanan il sayısının 51'e çıkarıldığını hatırlatan Erdoğan, Bakü-Tiflis-Ceyhan ve Mavi Akım projelerinin artık rüya değil gerçek olduğunu, NABUCCO konusunda da çalışmaların devam ettiğini anlattı.

"156 bin konut tamamlandı"

AK Parti hükümeti döneminde yağlı tohum prim desteklerini yaklaşık 7 kat, hayvancılık desteklerini 9 kat arttırdıklarını belirten Erdoğan, küresel ısınmanın bir sonucu olarak yaşanan kuraklığın zararlarını en aza indirmek için tedbirler aldıklarını ve 545 bin çiftçiye 264,5 milyonYTL tutarında yardımda bulunduklarını bildirdi.

Bugüne kadar 285 binin üzerinde konutun inşaatına başladıklarını hatırlatan Başbakan Erdoğan, 2007 yılı sonu itibariyle tamamlanan konut sayısının 156 bini bulduğunu bildirdi.

2008 yılı hedefleri

2008 yılı için hedeflerinin, "en az yüzde 5,5 oranında büyüyen, kişi başına gelirini 7 bin dolara yükselten, huzur ve istikrarını koruyan, güvenliğini tam olarak tesis etmiş, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olarak yükselen bir Türkiye" olduğunu vurgulayan Erdoğan, "karşılamaya hazırlandığımız 2008 yılının da ülkemize ve milletimize yeni başarılar, bölgemize ve dünyamıza daha çok huzur, barış ve refah getirmesini Allah'tan temenni ediyorum" dedi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber