Memur sendikaları ortak hareket edecek...

Haber Giriş : 13 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KESK Genel Başkanı Sami Evren, hükümetin, memurlara yüzde 8 oranında zam vereceği yolunda ''basına bilgi sızdırdığını'' ileri sürerek, bu zam oranını kabul etmelerinin mümkün olmadığını söyledi.

KESK Genel Başkanı Evren, Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız ve Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, 15 Eylül'de başlayacak toplu görüşmeler öncesinde, ortak basın toplantısı düzenledi.

Sami Evren toplantıda, toplu görüşmeler öncesinde 3 memur konfederasyonunun birlik ve dayanışma içinde olmasının, kamu çalışanları açısından oldukça anlamlı olduğunu belirterek, bu süreci, ortak mücadele ile kamu çalışanlarının kazancına dönüştürmek istediklerini bildirdi.

Sami Evren, ''IMF ve Dünya Bankası'nın ekonomik programlarına karşı çıktıklarını'' belirterek, ''AK Parti hükümeti, ya halka dönecek ya da koltuğunu sallayacağız'' dedi.

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Akyıldız da hükümetle daha önce gerçekleştirdikleri toplu görüşmelerde, memurların sorunlarının hep bir sonraki döneme ertelendiğini ifade ederek, ''Ama, artık bıçak kemiğe dayandı'' diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Aksu ise memur konfederasyonlarının ortak taleplerinin genel olarak belirlendiğini bildirerek, ''Üçümüz bir, birimiz üç olarak faaliyetimizi devam ettireceğiz'' dedi.

Öte yandan, üç konfederasyonun toplu görüşme masasında ''memurların yaklaşık yüzde 17 oranında olan son 2 yıldaki kayıpları'', ''memurlar için toplusözleşme, grev ve siyasete katılma hakkı'', ''Kamu Personel Rejimi Yasa Tasarısı'nın geri çekilmesi'' ve ''Konut Edindirme Yardımı'nın tasfiyesi'' konularını gündeme getirecekleri öğrenildi.

baberx

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber