Haftasonu hava nasıl olacak? / Haritalı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 13:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Meteoroloji, hava sıcaklığının tüm yurtta 4-6 derece azalacağını açıkladı. Hafta sonu yurdun kuzey ve doğu kesimlerine hareket edecek yağışlı sisteme bağlı olarak yarın, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu yağışlı geçecek.

Edirne'de hava sıcaklığı sıfırın altında 6 dereceye kadar düştü. Hava sıcaklığı Ağrı'da eksi 26, Erzurum ve Kars'ta eksi 22 derece olarak ölçüldü.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü, Balkanlar üzerinden gelen soğuk ve yağışlı havanın, yurdun iç ve batı kesimlerinde etkisini sürdüreceğini ve hava sıcaklığının bugün tüm yurtta 4-6 derece azalacağını açıkladı.

Meteoroloji'den yapılan "Meteorolojik Uyarı"ya göre, bugün Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgeleri yağış alacak. Yağışlar, kıyı kesimlerde karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacak. Yurdun iç ve batı kesimlerinde sabah saatlerinde kuvvetli buzlanma ve don olayı görülecek.

Hafta sonu yurdun kuzey ve doğu kesimlerine hareket edecek yağışlı sisteme bağlı olarak yarın, Batı Karadeniz kıyıları, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu ile Güneydoğu Anadolu'nun doğusu yağışlı geçecek.

Hava sıcaklığı bugün tüm yurtta 4-6 derece azalacak. Açıklamada, kuzey ve doğu bölgelerde görülecek kar yağışı ile sıcaklıktaki azalmaya bağlı olarak özellikle sabah saatlerinde kuzey ve iç kesimlerde görülecek kuvvetli buzlanma ve don olayının oluşturacağı olumsuz şartlara karşı vatandaşların ve ilgililerin tedbirli olmaları istendi.





Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber