Boş senete imza atan 300 öğrenciye haciz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 22:19, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Konya'da Lilayda Tekstil isimli giyim mağazasından taksitle alışveriş yapan ve boş senete imza atan 300 üniversite öğrencisinin evine haciz geldi. Taksitlerini ödedikten yaklaşık 7 ay sonra haciz belgesiyle karşı karşıya kalan öğrenciler mahkemeye başvurdu.

Edinilen bilgiye göre, olay Konya'da Zafer Meydanı üzerinde bulunan Lilayda Tekstil'de yaşandı. Tamamı öğrencilerden oluşan müşteriler, evlerine gelen icra makbuzlarıyla sarsıldı. Hemen alışveriş yaptıkları mağazaya giden öğrenciler, taksitle alışveriş yaparken imzaladıkları boş senetlerin çalındığını öğrendi. Ancak, mağaza sahiplerinin hareketlerinden şüphelenen öğrenciler, olayı inceleyince mağaza sahibi Adnan Öztürk' ün "Nitelikli dolandırıcılık" suçundan sabıkalı olduğunu ve kısa süre önce iflas ederek 300 bin YTL kaybettiğini öğrendi. 300 öğrencinin hepsine aynı avukattan icra talebi geldiğini öğrenen müşteriler, birleşerek aralarında avukat tuttu.

Konya adliyesi önünde bulunan mağdur öğrencilerden bazıları okulunu bitirip mezun olduğu için bu olay yüzünden Konya'ya dönmek zorunda kaldıklarını söyledi. 30 YTL' lik alışveriş yaptıklarını, ancak imzaladıkları boş senetler nedeniyle evlerine 4 bin YTL' lik haciz geldiğini ifade eden öğrenciler, Lilayda Tekstil'in sahibi Adnan Öztürk ve Avukat Süleyman Kurnaz'ın organize suç örgütü olduğunu iddia etti. Konuşmak için işyerine gittiklerini söyleyen öğrenciler kovulduklarını söyleyerek muhatap olacak kimse bulamamaktan yakınıyor.

Selçuk Üniversitesi muhasebe bölümü son sınıfta okuyan Ramazan Bildirir isimli öğrenci, yaklaşan sınavlar öncesinde bu olay nedeniyle strese girdiğini aktardı. Bildirir, "Lilayda Tekstil'den 4 taksitle alışveriş yapmıştım ve borcumu ödemiştim. Ancak işyeri senetlerimizi vermedi ve 6 ay sonra evimize icra geldi. 130 YTL' lik alışveriş yapmıştım 6 ay sonra evime 2 bin 760 YTL icra geldi" dedi.

Şule Küçükali isimli öğrenci de geçen yıl Ocak ayında mağazadan aldığı kazak nedeniyle dolandırıldığını söyleyerek, olayın bir şebeke işi olduğunu savundu. Bu olayın içinde avukat dahil bir çok kişinin bulunduğunu iddia eden Küçükali; "Kazağın taksitlerini ödediğim halde senetlerimiz geri verilmedi. Ödediğime dair bilgisayar çıktısı aldım. Sadece 5 Ocak 'ta bana icra belgesi geldi, ben kesinlikle bu borcu kabul etmiyorum. Bu dolandırıcılıktır. Bu işin içinde avukat da var" diye konuştu.

Alışveriş yapan arkadaşına kefil olan 21 yaşındaki Rabia Şakar ise şöyle dedi: "Ben arkadaşıma kefil oldum, sonra birlikte gidip borcumuzu ödedik ve borcumuzu ödediğimize dair belge aldık. ancak bizden alışveriş yaparsın, senetlerin bizde kalsın diyerek senetleri geri vermediler. Ben kefil olduğum için bana da tebligat geldi. Mağaza sahibi imzanın kendine ait olmadını senetlerin çalındığı iddia etti."

Bazı öğrenci velileri ise bu olay nedeniyle başka illerden Konya'ya geldiklerini anlatarak, Mevlana şehrine bu tür olayların yakışmadığını ifade etti. Daha sonra biraraya gelen öğrenciler ve veliler, beraberindeki basın mensupları ile birlikte mağazaya gitti. Mağazaya gelen müşterileri kovan görevliler müşterileri tehdit etti, basın mensuplarına da saldırdı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber