Ankara Barosu'na teknoloji ödülü

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 18:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanlığı, birçok teknolojik imkan ve yeniliği hukukçuların hizmetine sunması dolayısıyla Ankara Barosunu teknoloji ödülüne layık gördü.

Ankara Barosundan yapılan yazılı açıklamaya göre, Baro, Türkiye'de ilk kez uygulanan ve akıllı kart teknolojisi ile üretilen ''Barokart'', adliyenin birçok noktasına yerleştirilen ve insanların bilgi almalarına imkan tanıyan plazma monitör ve kiosklar ile daha birçok teknolojik yeniliği hukukçuların hizmetine sunması dolayısıyla Adalet Bakanlığı tarafından teknoloji ödülüne layık görüldü.

Geçen günlerde elektronik imza konusunda teknolojik destek isteyen Madrid Barosuna UYAP sistemi konusundaki deneyimlerini aktaran Ankara Barosu, Ankara'nın tüm ilçelerindeki adliye binalarına da teknik hizmet vermeye başladı.

Baro, bu yıl 5'incisi düzenlenen ve 200'den fazla hukukçunun konuşmacı olarak katıldığı Uluslararası Hukuk Kurultayı'ndaki ana başlıklardan birini de bilişim konusuna ayırdı.

-''TÜRKİYE'NİN TEKNOLOJİYİ EN İYİ KULLANAN BAROSU''-

Konunun uzmanlarıyla internet sitelerinin filtrelendirilmesi, internet bankacılığı, kişisel verilerin korunması, korsan yazılımlarla mücadele, internet üzerinden dava açma gibi ulusal yargı ağı projelerinin tartışıldığı dünkü kurultayda Ankara Barosuna, Adalet Bakanlığınca ''Türkiye'nin Teknolojiyi En İyi Kullanan Barosu'' ödülü verildi.

Ödülü, Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mustafa Kökçam, Ankara Barosu Başkanı Vedat Ahsen Coşar'a verdi.

Coşar, ödülü almasının ardından yaptığı açıklamada, baro üyesi avukatların mesleki ve entelektüel yönden kendilerini geliştirmelerine katkıda bulunmayı, bunun için yeni değerler, projeler üretmeyi amaçladıklarını ifade etti. Bu doğrultuda, avukatların, özellikle adliye binası içindeki günlük yaşamlarını kolaylaştıran teknik bir baroyu gerçekleştirmeyi hedeflediklerini belirten Coşar, ''Zamanımızı, enerjimizi yeni değerler yaratmaya ayırdık ve de yarattık'' diye konuştu.

-BARONUN HİZMETLERİ-

Teknoloji alanında ödüle layık görülen Ankara Barosunun bazı yenilikleri şunlar:

-Avukatlara adliye girişinde, fotokopi odalarında, internete bağlanmada, tevzi bürolarından sıra almada kolaylık sağlayan ''Barokart''.

-Adliyenin birçok noktasına kurulan ve avukatların adresleri ile adliye bilgilerine ulaşmayı sağlayan kiosklar.

-Günlük haberlerin ve baro duyurularının izlendiği plazma ekranlar.

-İnternet üzerinden adliyeye gelmeden dava açıp, dosya takibi yapabilme imkanı.

-İnternet üzerinden yayın yapan Baro TV ve Baro Radyo ile tüm etkinliklerin canlı izlenmesi.

-Ankara Barosunun bugüne kadar olan yayınlarının tamamının aktarıldığı DVD.

-Baro etkinliklerinin 4 dakika içinde yaklaşık 7 bin 700 avukata ulaştırılmasını sağlayan SMS hizmeti.

-Ankara ve Gazi Üniversitesi Hukuk Fakültelerine kurulan plazma duyuru panoları ve kiosklar sayesinde öğrencilerle baro arasında iletişim sağlanması.

-Adliye içinde avukatların kullanımı için açılan 3 bilgisayar odası.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber