Diyarbakır'da, ikinci saldırı engellendi

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 09:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyarbakır'da 6 kişinin öldüğü bombalama olayını gerçekleştiren Erdal Polat'ın ikinci bir saldırı için hazırlık yaptığı ve örgütten talimat beklediği açıklandı. Bombacının hazırladığı ikinci bomba da ele geçirildi

RAMAZAN YAVUZ, FERİT ASLAN, ÖZGÜR CEBE, CANAN ALTINTAŞ Diyarbakır DHA

Diyarbakır Valisi Hüseyin Avni Mutlu, PKK'nın Kuzey Irak'taki kamplarında eğitildiği belirlenen PKK'lı Erdal Polat'ın 3 Ocak'taki saldırının ardından ikinci bombalı saldırı için hazırlık yaptığı ve patlamaya hazır bombanın ele geçirildiğini açıkladı.

Mutlu ile Emniyet Müdürü Zeki Çatalkaya ile birlikte düzenlediği basın toplantısında saldırının ardından gözaltına alınan sekiz PKK'lının polisteki soruşturmasının tamamlandığını ve adliyeye sevk edildiklerini açıkladı.

Saldırının ardından Cumhuriyet Başsavcılığı ve Emniyet Müdürlüğü'nün isthibari, teknik ve kriminal çalışmaları ile vatandaşlardan gelen gelen ihbarlarla düzenlenen operasyona saldırıda ölen öğrencilerden Melek İpek'in adının verildiğini ve operasyonun kısmen tamamlandığını kaydetti.

Talimat bekliyormuş

Polat'ın kentte ikinci saldırı için hazırlık yaptığını açıklayan Mutlu, "Bu eylem için her türlü istihbarat çalışması yapılmış ve sadece talimat beklenilen eylemde kullanılmak için hazırlanmış bomba ve bu bombaya ait düzenekler ele geçirilmiş ve başka bir facia son anda engellenmiştir" dedi.

Mutlu, ikinci bombanın Polat'ın yer göstermesi sonucu kırsal kesimde bulunduğunu ve 2 adet PG-7M tipi roketatar harp başlığına monte edilmiş ve 800 gram A4 plastik patlayıcıyla desteklenmiş olduğunu belirtti.

Mutlu, 23 Ocak'taki saldırıda 40 kiloya yakın patlayıcı kullanıldığını, saldırganın örgütün yurtdışındaki kamplarında bomba yapımı ve diğer eğitimlerle, suikast ve sabotaj eğitimi aldıktan sonra sansasyonel eylem yapmak için Diyarbakır'a gönderildiğin belirtti. Mutlu, 5 Aralık 2007'de Huzur Polis Merkezi'ne düzenlenen el bombalı saldırının da aydınlatıldığını kaydetti. Polat'ın kamplarda çekilmiş fotoğrafları da basına dağıtıldı.

55 kişi taburcu

Mutlu, saldırıda beşi öğrenci altı kişinin öldüğünü, 67 kişinin yaralandığını, 55 kişinin ayakta tedavi edilerek taburcu edildiğini kaydetti. Hasar tespiti için oluşturulan beş komisyonun çalışmalarını tamamladığını belirten Mutlu, "Hasarların karşılanması noktasında gerekli çalışmalar sürüyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber