Baykal: Etnik kimlik devlete yönelik bir tehdit değildir

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 17:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, "Hiç kimsenin etnik kimliği, devlete yönelik bir tehdit değildir" dedi.

Partisinin İstanbul İl Başkanlığınca, parti üyesi gençlerin ideoloji ve politik donanımlarını güçlendirmek amacıyla hayata geçirilen "Parti Okulu"nda ilk dersi veren Baykal, devletin, hiç kimsenin etnik kimliğini sorgulayamayacağını belirterek, "Hiç kimsenin etnik kimliği, devlete yönelik bir tehdit değildir. Devlet, böyle bir algılama içinde olmayacaktır" diye konuştu.

Devletin herkese tebessümle bakacağını ve karşısında yurttaş ve insanı göreceğini ifade eden Baykal, "Bizim cumhuriyetimizde ırkçılık yoktur. Bizim cumhuriyetimiz insan ırkını esas alır" dedi.

Demokratik siyasetin, özgür vicdan ve özgür bilinç gerektirdiğini ifade eden Baykal, şöyle devam etti:

"Din kavramlarının egemen olduğu bir toplumsal yapı içinde demokratik siyaset yapıyoruz dersek ve ona rağmen inanç sisteminin kavramları, kuralları kendisini dayatıyorsa, sistemin gerçekten demokratik bir işleyişe kavuşturulması olağanüstü bir sıkıntıya girer.

Laiklik sadece anayasa ve hukuk düzenlemesiyle güvence altına alınacak bir iş değildir. Laiklik bir zihniyet, anlayış, bilinç işidir. Türkiye, herkesin inancını özgürce yaşadığı, herkesin dinini, ibadetini yaptığı, inancı dolayısıyla başı dik dolaştığı özgür bir inanç ülkesi olacaktır."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber