Polisler, resim yaparak stres atıyor

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2008 12:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İş stresinden kurtulmak isteyen polisler, klasik müzik eşliğinde yaptıkları karakalem çalışması resimlerle rahatlıyor. Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'nde 2'si bayan, 13 personelin çalışmaları sergilenecek.

Bolu İl Emniyet Müdürlüğü'nde görev yapan polisler, klasik müzik eşliğinde yaptıkları karakalem çalışması resimlerle stres atıyor. Emniyet Müdürü Mehmet Yazıcı da polislerle birlikte resim çiziyor.

align="left">

Sürekli stresli ortamda görev yapan polise, Bolu Emniyet Müdürlüğü binasının alt katına kurulan resim atölyesinde farklı bir çalışma başlatılarak resim yapma imkânı sunuldu. Çalışmaya katılan polisler, taburelere oturarak önlerinde konulan özel tahtanın üzerine yapıştırılan beyaz kâğıtlara karakalemle resim çiziyor. Bolu Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinden Nejat Çelik'in ders verdiği atölyede 15 polis memurunun çizdiği umut verici resimlerin sergilenmesi düşünülüyor. Polisin yaptığı işin stresli olduğuna, bu stresi bir şekilde atması gerektiğine dikkat çeken Mehmet Yazıcı şunları söylüyor: "Polislerdeki stresi en aza indirgemek ve boş zamanlarını değerlendirmeleri için resim atölyesi kurduk. Resim öğretmeni bana ve polisimize karakalem çalışmasının tekniğini anlattı, böylelikle çalışmaya başladık." Yazıcı, yapılan çalışmaları yetiştirebildiği takdirde Polis Haftası'nda sergilemeyi planladıklarını aktardı. Resim çalışmasına katılan 2'si bayan 13 personel, öğle yemeği için verilen arada ve mesai bitiminden sonra resim yapmaya devam ediyor. Karakalem resim çalışmasına katılan polisler de, "Arkadaşlarımızla kaynaştık. Hem boş vaktimizi değerlendiriyoruz hem stres atıyoruz. Eşlerimiz yaptığımız çalışmaya destek veriyor. Herkese tavsiye ediyoruz." diye konuştu. Cahit Kılıç, Bolu

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber