Eğitim Sendikaları: Maliye Bakanı'nın açık mikrofonu bakış açılarını gösteriyor

Haber Giriş : 24 Ocak 2008 11:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, Ankara'da düzenlediği basın toplantısı öncesinde açık bırakılan mikrofondan duyulan Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan hakkındaki konuşması eğitim sendikaları alanında da büyük tepki ile karşılandı.

TÜRK EĞİTİM-SEN: ?BÜROKRATLARLA NASIL OYNANDIĞINI KAMUOYU GÖRDÜ"

Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Şuayip Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sürekli olarak bürokratlardan şikayet ettiğini ve bürokratlara gücü yetmediğini iddia ettiğini hatırlatarak, ?Ancak Maliye Bakanı Kemal Unakıtan'ın ifadesi ile bürokratlarla nasıl oynandığı, nasıl atanıp, nasıl görevden aldıklarını tüm kamuoyu öğrenmiş oldu. Bu İşlemler yapılırken, liyakat, hizmet esası değil de; kadrolaşmanın nelere mal olduğunu bu açık mikrofon ile öğrendik" dedi. Özcan, ülkenin tamamını kucakladığını belirten Başbakan ve Maliye Bakanı'nın aslında sadece kendi yandaşlarını kucakladığının ortaya çıktığını ifade ederek, ?Belli isimleri, belli menfaatler için atadıkları ortaya çıktı. Bu hükümetin bürokratlara nasıl baktığının açık kanıtıdır. Bu şekilde kaliteyi yakalayamayacağını da bir kez daha gömüş olduk. Söz konusu olayı kınıyoruzö diye konuştu.

EĞİTİM-SEN ?İKTİDAR ÖZCAN'I MEMURU OLARAK GÖRÜYOR"

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, Unakıtan'ın fark etmeden kamuoyuna yaptığı açıklamanın, siyasal kadrolaşmayı nasıl yaptıklarını ortaya koyduğun söyledi. Artık kadrolaşmanın gizlenme ihtiyacı duyulmadan yapıldığını ifade eden Dinçer, durumun başta üniversiteler olmak üzere eğitim alanında büyük çatışmalara ve gelişmelerin yaşanacağını ortaya koyduğunu savundu. Unakıtan'ın sözlerinin AKP İktidarının YÖK Başkanı Özcan'ın artık hükümetin sözlerini söyleyen bir memur olarak gördüğünün açık bir kanıtı olduğunu vurgulayan Dinçer, ?Bakan Unakıtan'ın söylediklerinin, eğitimin ve üniversitelerin geleceği açısından endişe etmemiz gerektiğini bir kez daha ortaya koymuştur" ifadesinde bulundu.

EĞİTİM-İŞ: ?YÖK BAŞKANI TALİMATLARLA HAREKET EDİYOR

Eğitim ve Bilim İş görenleri Sendikası (Eğitim- İş) Genel Başkanı Yüksel Adıbelli ise YÖK Başkanı Özcan'ın hükümetin talimatları ile YÖK'ün başına getirilmiş olduğun kanıtlandığını ifade ederek, ?Hükümetin kendi bakanı artık talimatla üniversiteleri yönettiklerini açıklamış oldu. YÖK Başkanı'nın hükümetin bir kuklası olduğu ortaya çıktı. Zaten Cumhurbaşkanı ile Başbakan'ın görüşmesi sırasında da buna benzer bir durum olmuştu ve orda da YÖK Başkanı'nın talimatlarla hareket eden bir kişi olduğu ortaya dökülmüştü" dedi. Adıbelli, YÖK Başkanı Özcan'ın ?üniversitelerde özgürlük olacak" şeklinde konuşmalarının bulunduğunu hatırlattı. Adıbelli, beklentinin bilimsel ve ekonomik anlamda özerklik olduğunu belirtirken, ?Buna karşın özgürlük konuşmalarının sadece türban konusu ile sınırlandırıldığını gördük. Ne söylediğini bilmeyen yöneticilerle karşı karşıyayız" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber