Kooperatifi dolandırdıkları iddiası

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 24 Ocak 2008 19:23, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Konya'nın Kadınhanı ilçesinde bir kooperatifin üyelerine dağıtacakları damızlık düveler için sahte suni tohumlama belgesi düzenlettikleri iddiasıyla firma sahibi, aracı kişi ve bir veteriner hekim hakkında, Cumhuriyet Başsavcılığınca dava açıldı.

Alınan bilgiye göre, Kadınhanı'nın Atlantı beldesinde bulunan S.S. Atlantı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından hazırlanan damızlık sığır yetiştiriciliği projesi kapsamında, kooperatif üyelerine, 300 baş Holstein cinsi gebe düve dağıtılmasına karar verildi.

Hayvanların temini için Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Teşkilatlanma ve Destekleme Genel Müdürlüğünce yapılan ihaleyi, H.İ.Y'nin sahibi olduğu tarım ve hayvancılık şirketi kazandı.

İhale şartnamesinde gebe düvelerin suni tohumlama belgesi bulunması şartının olduğu, ancak firma sahibi H.İ.Y'nin temin ettiği bazı gebe düveleri, suni tohumlama yapılmış gibi göstermek için sahte belge düzenlettiği iddia edildi.

H.İ.Y'nin, A.M. aracılığıyla Sarayönü ilçesinin Ladik beldesinde serbest veteriner hekim olarak görev yapan T.T. ile irtibata geçtiği, T.T'nin düvelere suni tohumlama yapmadığı halde sahte belge düzenlediği, düvelerin bu şekilde kooperatif ortaklarına teslim edildiği ileri sürüldü.

Belgelerin sahte olduğunun ortaya çıkması üzerine, H.İ.Y. ve A.M. hakkında, kamu kurum ve kuruluşlarını zarara uğratarak menfaat sağlamak, sahte belge düzenletmek ve kullanmak ile dolandırıcılık suçlarından, Kadınhanı Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açıldı.

Sarayönü Cumhuriyet Başsavcılığı da veteriner hekim T.T. hakkında görevi kötüye kullanmak suçundan dava açtı. T.T'nin çalışma izninin de iptal edildiği bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber