İşte Dünyanın En Çok İzlenen Televizyon Dizileri

Aralarında bir Türk dizisi de var!

  1. İşte dünyanın en çok sevilen ve en çok izlenen televizyon serileri... Aralarında bir Türk dizisi de var!  <br>  Dünyadaki sinema ve televizyon filmleri, film yıldızları ve dizileri hakkında bilgileri paylaşan internet sitesi IMDb tüm zamanların en çok beğenilen TV dizilerini seçti. İşte o liste...

    İşte dünyanın en çok sevilen ve en çok izlenen televizyon serileri... Aralarında bir Türk dizisi de var!
    Dünyadaki sinema ve televizyon filmleri, film yıldızları ve dizileri hakkında bilgileri paylaşan internet sitesi IMDb tüm zamanların en çok beğenilen TV dizilerini seçti. İşte o liste...

  2. 1- Planet Earth: BBC yapımı bir doğa belgeseli dizisidir. İlk kez 2006 yılında BBC'de yayınlanan ve 11 bölümden oluşan diziyi David Attenborough seslendirmiştir. Belgesel, Türkiye'de ise 29 Eylül 2006 tarihinde itibaren NTV kanalında Levent Dönmez'in seslendirmesiyle izleyiciyle buluştu...

    1- Planet Earth: BBC yapımı bir doğa belgeseli dizisidir. İlk kez 2006 yılında BBC'de yayınlanan ve 11 bölümden oluşan diziyi David Attenborough seslendirmiştir. Belgesel, Türkiye'de ise 29 Eylül 2006 tarihinde itibaren NTV kanalında Levent Dönmez'in seslendirmesiyle izleyiciyle buluştu...

  3. 2- Breaking Bad: ABD drama televizyon dizisidir. 50 yaşında, lisede kimya öğretmeni olan Walter White (Bryan Cranston), maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapmaktadır ancak bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve çok kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Dizide Walter White ailesine para bırakabilmek için, uyuşturucu yaptığını bir rastlantı sonucu öğrendiği eski öğrencisi Jesse Pinkman (Aaron Paul) ile birlikte metamfetamin işine girer.

    2- Breaking Bad: ABD drama televizyon dizisidir. 50 yaşında, lisede kimya öğretmeni olan Walter White (Bryan Cranston), maddi açıdan ailesinin gereksinimlerini karşılayabilmek için araba yıkamacısında ek iş yapmaktadır ancak bir süre sonra ileri derecede akciğer kanseri olduğunu ve çok kısa bir ömrünün kaldığını öğrenir. Dizide Walter White ailesine para bırakabilmek için, uyuşturucu yaptığını bir rastlantı sonucu öğrendiği eski öğrencisi Jesse Pinkman (Aaron Paul) ile birlikte metamfetamin işine girer.

  4. 3- Game of Thrones: David Benioff ile D. B. Weiss tarafından yaratılan fantastik televizyon dizisidir. Dizi, ABD televizyon kanalı HBO'da yayınlanmaktadır. George R. R. Martin'in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'na dayanmakta olan dizi, adını serinin ilk kitabından almaktadır. Kuzey İrlanda, Malta, Hırvatistan, İzlanda ve Fas'taki mekanlar ile Belfast'taki bir stüdyoda çekilmektedir.

    3- Game of Thrones: David Benioff ile D. B. Weiss tarafından yaratılan fantastik televizyon dizisidir. Dizi, ABD televizyon kanalı HBO'da yayınlanmaktadır. George R. R. Martin'in epik fantezi serisi Buz ve Ateşin Şarkısı'na dayanmakta olan dizi, adını serinin ilk kitabından almaktadır. Kuzey İrlanda, Malta, Hırvatistan, İzlanda ve Fas'taki mekanlar ile Belfast'taki bir stüdyoda çekilmektedir.

  5. 4- Cosmos Astrofizik uzmanı Carl Sagan, evrenin kozmolojik teorilerini çekici bir dille ekranlara taşıyor...

    4- Cosmos Astrofizik uzmanı Carl Sagan, evrenin kozmolojik teorilerini çekici bir dille ekranlara taşıyor...

  6. 5- The Wire: Baltimore, Maryland'de geçen bir drama dizisidir. ABD'de HBO'da yayınlanan dizinin yapımcısı ve yazarı, eski polis muhabiri David Simon'dır. Yayınına 2 Haziran 2002'de başlanan dizi beş sezonun ardından, 9 Mart 2008'de sona erdi.

    5- The Wire: Baltimore, Maryland'de geçen bir drama dizisidir. ABD'de HBO'da yayınlanan dizinin yapımcısı ve yazarı, eski polis muhabiri David Simon'dır. Yayınına 2 Haziran 2002'de başlanan dizi beş sezonun ardından, 9 Mart 2008'de sona erdi.

  7. 6- Sherlock: BBC'nin günümüze uyarladığı Sherlock Holmes serisi, sezonda 3 bölümden oluşuyor. Dizinin başrollerini Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman paylaşıyor.

    6- Sherlock: BBC'nin günümüze uyarladığı Sherlock Holmes serisi, sezonda 3 bölümden oluşuyor. Dizinin başrollerini Benedict Cumberbatch ve Martin Freeman paylaşıyor.

  8. 7- Life: BBC'nin hazırladığı ve 10 milyon sterlin harcanan belgesel 50 dakikalık 10 bölümden oluşuyor.

    7- Life: BBC'nin hazırladığı ve 10 milyon sterlin harcanan belgesel 50 dakikalık 10 bölümden oluşuyor.

  9. 8-The Sopranos: David Chase&#8217;in yapımcılığını üstlendiği, 1999-2007 yılları arasında Amerikan HBO televizyonunda yayınlanmış dizidir. Dizinin konusu New Jersey&#8217;de bir Amerikan-İtalyan mafya ailesi patronu Tony Soprano&#8217;nun meslek, suç, şiddet, aile, adalet ve dostluk kavramları arasındaki denge kurma mücadelesi üzerine kurulmuştur.

    8-The Sopranos: David Chase’in yapımcılığını üstlendiği, 1999-2007 yılları arasında Amerikan HBO televizyonunda yayınlanmış dizidir. Dizinin konusu New Jersey’de bir Amerikan-İtalyan mafya ailesi patronu Tony Soprano’nun meslek, suç, şiddet, aile, adalet ve dostluk kavramları arasındaki denge kurma mücadelesi üzerine kurulmuştur.

  10. 9- Arrested Development: Dizinin konusu batan bir şirket, herşeyini kaybetmiş varlıklı bir aile ve o aileyi bir arada tutmaya çalışan oğulları Michael ile arasında geçen olaylardan oluşuyor. Dizi özellikle karakter ve çeşitlilik bakımından çok zengin öğeler barındırıyor. Hikaye anlatımı ve espriler diğer komedi dizilerine göre çok sıradışı ve absürd.

    9- Arrested Development: Dizinin konusu batan bir şirket, herşeyini kaybetmiş varlıklı bir aile ve o aileyi bir arada tutmaya çalışan oğulları Michael ile arasında geçen olaylardan oluşuyor. Dizi özellikle karakter ve çeşitlilik bakımından çok zengin öğeler barındırıyor. Hikaye anlatımı ve espriler diğer komedi dizilerine göre çok sıradışı ve absürd.

  11. 10- Firefly: Mutant Enemy Productions tarafından Amerikan FOX kanalı için yaratılan bir televizyon dizisidir. Dizi Vahşi Batı Temalı Bilim kurgu olarak farklı tarzları birleştirmesiyle hatırlanmaktadır.

    10- Firefly: Mutant Enemy Productions tarafından Amerikan FOX kanalı için yaratılan bir televizyon dizisidir. Dizi Vahşi Batı Temalı Bilim kurgu olarak farklı tarzları birleştirmesiyle hatırlanmaktadır.

  12. 11- Dexter: İlk olarak 1 Ekim 2006'da Showtime kanalında gösterilmeye başlayan Amerikan dizisidir. 6. sezonu 2 Ekim 2011 de gösterilmeye başlandı. Miami Metro Polis Departmanı'nda kan sıçrama örnekleri analizcisi olarak çalışan, geceleri seri katile dönüşen Dexter Morgan merkezli bir dizidir.

    11- Dexter: İlk olarak 1 Ekim 2006'da Showtime kanalında gösterilmeye başlayan Amerikan dizisidir. 6. sezonu 2 Ekim 2011 de gösterilmeye başlandı. Miami Metro Polis Departmanı'nda kan sıçrama örnekleri analizcisi olarak çalışan, geceleri seri katile dönüşen Dexter Morgan merkezli bir dizidir.

  13. 12- Avatar: The Last Airbender: ABD kaynaklı Emmy Ödüllü çizgi dizi. Türkiye'de Nickelodeon'da ve CNBC-e'de yayınlanmaktadır. Asya etkileri taşıyan dövüş sanatları ve elementler etrafında dönen "Avatar Aang" ve arkadaşlarının dünyayı acımasız Ateş Kralı'ndan kurtarmak için çıktıkları macerayı anlatmaktadır.

    12- Avatar: The Last Airbender: ABD kaynaklı Emmy Ödüllü çizgi dizi. Türkiye'de Nickelodeon'da ve CNBC-e'de yayınlanmaktadır. Asya etkileri taşıyan dövüş sanatları ve elementler etrafında dönen "Avatar Aang" ve arkadaşlarının dünyayı acımasız Ateş Kralı'ndan kurtarmak için çıktıkları macerayı anlatmaktadır.

  14. 13- Twin Peaks: 1990 yılında David Lynch'in yarattığı ve klasik dizi mantığını, kalıplarını, müziklerini ve repliklerini değiştiren bir başyapıt.

    13- Twin Peaks: 1990 yılında David Lynch'in yarattığı ve klasik dizi mantığını, kalıplarını, müziklerini ve repliklerini değiştiren bir başyapıt.

  15. 14- Freaks and Geeks: Amerika yapımı, 90'ları her yönüyle anlatan dizi 1999 yılında NBC'de yayınlandı.

    14- Freaks and Geeks: Amerika yapımı, 90'ları her yönüyle anlatan dizi 1999 yılında NBC'de yayınlandı.

  16. 15- Monty Python's Flying Circus: Monty Python, Bir İngiliz komedi grubudur.1969 yılından 1974 yılına kadar BBC için 45 bölümlük Monty Python's Flying Circus adlı bir dizi çevirmişlerdir. Dizi skeç ve çizgi film sahnelerinin bir karışımından oluşuyordu. Program, ilk defa 5 Ekim 1969 tarihinde saat 23'de gösterilmiştir. Dizinin adı Python programlama dilinin isimlendirilmesine kaynaklık etmiştir.

    15- Monty Python's Flying Circus: Monty Python, Bir İngiliz komedi grubudur.1969 yılından 1974 yılına kadar BBC için 45 bölümlük Monty Python's Flying Circus adlı bir dizi çevirmişlerdir. Dizi skeç ve çizgi film sahnelerinin bir karışımından oluşuyordu. Program, ilk defa 5 Ekim 1969 tarihinde saat 23'de gösterilmiştir. Dizinin adı Python programlama dilinin isimlendirilmesine kaynaklık etmiştir.

  17. 16-The Twilight Zone: Zamanının büyük ilgi gören gerilim ve fantastik yapımı Alacakaranlık Kuşağı&#8217;nın bu ilk versiyonu beş sezon boyunca devam etmiş olup toplamda 156 bölümdür. Dizinin 1985 senesinde üç; 2002 yılında ise bir sezonluk versiyonları da olmuştur.

    16-The Twilight Zone: Zamanının büyük ilgi gören gerilim ve fantastik yapımı Alacakaranlık Kuşağı’nın bu ilk versiyonu beş sezon boyunca devam etmiş olup toplamda 156 bölümdür. Dizinin 1985 senesinde üç; 2002 yılında ise bir sezonluk versiyonları da olmuştur.

  18. 17- Rome: HBO yapımı bir televizyon dizisi. Golden Globe ve Emmy Ödülleri dahil birçok ödüle aday gösterilmiş bu mini dizinin ilk sezonu 12 bölüm sürdü. İkinci sezonu 14 Ocak 2007 tarihinde başladı. Türkiye'de ilk sezonu CNBC-e kanalında yayınlandı.

    17- Rome: HBO yapımı bir televizyon dizisi. Golden Globe ve Emmy Ödülleri dahil birçok ödüle aday gösterilmiş bu mini dizinin ilk sezonu 12 bölüm sürdü. İkinci sezonu 14 Ocak 2007 tarihinde başladı. Türkiye'de ilk sezonu CNBC-e kanalında yayınlandı.

  19. 18- Oz: HBO kanalında 1997-2003 yılları arasında yayınlanmış hapishane konulu dizi. Toplam 6 sezon sürmüş olan dizi, kısaca OZ denilen Oswald State Correctional Facility adlı bir Amerikan hapishanesinde geçen olayları anlatıyor.

    18- Oz: HBO kanalında 1997-2003 yılları arasında yayınlanmış hapishane konulu dizi. Toplam 6 sezon sürmüş olan dizi, kısaca OZ denilen Oswald State Correctional Facility adlı bir Amerikan hapishanesinde geçen olayları anlatıyor.

  20. 19- Seinfeld: Emmy Ödülü kazanmış, NBC televizyonunda 5 Temmuz 1989, 14 Mayıs 1998 tarihleri arasında yayımlanmış bir Amerikan sitkom. Toplamda 9 sezon yayımlanmıştır.

    19- Seinfeld: Emmy Ödülü kazanmış, NBC televizyonunda 5 Temmuz 1989, 14 Mayıs 1998 tarihleri arasında yayımlanmış bir Amerikan sitkom. Toplamda 9 sezon yayımlanmıştır.

  21. 20- Death Note: Yagami Ligth adlı genç dünyadaki suçlar konusunda polisin yeterli olmadığını, suçluların aramızda her daim olduğunu ve dünyaya sağlam bir adalet sisteminin gelmesi gerektiğini düşünür. Ona göre dünya artık çürük bir yerdir. Onu izleyen Ölüm Tanrısı "Ryuk", bilerek onun önüne Death Note'unu(ölüm defterini) düşürür.

    20- Death Note: Yagami Ligth adlı genç dünyadaki suçlar konusunda polisin yeterli olmadığını, suçluların aramızda her daim olduğunu ve dünyaya sağlam bir adalet sisteminin gelmesi gerektiğini düşünür. Ona göre dünya artık çürük bir yerdir. Onu izleyen Ölüm Tanrısı "Ryuk", bilerek onun önüne Death Note'unu(ölüm defterini) düşürür.

  22. 21- House of Cards: BBC'nin aynı adlı mini dizisinden uyarlanan dizinin arkasında hayli sağlam isimler var. Kevin Spacey ve David Fincher'ın yapımcıları olduğu dizinin BBC versiyonu da Michael Dobbs'un kitabından uyarlanmış.

    21- House of Cards: BBC'nin aynı adlı mini dizisinden uyarlanan dizinin arkasında hayli sağlam isimler var. Kevin Spacey ve David Fincher'ın yapımcıları olduğu dizinin BBC versiyonu da Michael Dobbs'un kitabından uyarlanmış.

  23. 22- Deadwood: ABD yapımı Western tarzı televizyon dizisidir. David Milch tarafından yazılan dizi 21 Mart 2004 ile 27 Ağustos 2006 tarihleri arasında 12 bölümden oluşan 3 sezon olarak HBO televizyon kanalında gösterilmiştir.

    22- Deadwood: ABD yapımı Western tarzı televizyon dizisidir. David Milch tarafından yazılan dizi 21 Mart 2004 ile 27 Ağustos 2006 tarihleri arasında 12 bölümden oluşan 3 sezon olarak HBO televizyon kanalında gösterilmiştir.

  24. 23- Friends: 1994-2004 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde çekilen TV komedi dizisidir.

    23- Friends: 1994-2004 yılları arasında Amerika Birleşik Devletleri'nde çekilen TV komedi dizisidir.

  25. 24- South Park: 1997 yılından itibaren, 18 yaşından büyükler için yayınlanmakta olan ABD yapımı animasyon komedi dizisi. Yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone'dur. ABD'de Comedy Central kanalında oynamaktadır.

    24- South Park: 1997 yılından itibaren, 18 yaşından büyükler için yayınlanmakta olan ABD yapımı animasyon komedi dizisi. Yaratıcıları Trey Parker ve Matt Stone'dur. ABD'de Comedy Central kanalında oynamaktadır.

  26. 25- Batman: ABD çizgi film serisi. Batman efsanesinin bir devamı olarak yapılmıştır. Amerikan televizyon yapımlarına verilen Emmy Ödülü'nden 3 tane kazanmıştır. Aynı zamanda 9 diğer Emmy Ödülü için aday gösterilmiştir.

    25- Batman: ABD çizgi film serisi. Batman efsanesinin bir devamı olarak yapılmıştır. Amerikan televizyon yapımlarına verilen Emmy Ödülü'nden 3 tane kazanmıştır. Aynı zamanda 9 diğer Emmy Ödülü için aday gösterilmiştir.

  27. 26- Fawlty Towers: 1975 ve 1979 yıllarında BBC ve BBC2 televizyonunda yayınlanan İngiliz sitcom dizisidir. Toplamda iki sezonda altışar bölüm olmak üzere 12 bölüm çekilmiştir. Dizi John Cleese ve o dönemdeki eşi Connie Booth tarafından yazılmıştır.

    26- Fawlty Towers: 1975 ve 1979 yıllarında BBC ve BBC2 televizyonunda yayınlanan İngiliz sitcom dizisidir. Toplamda iki sezonda altışar bölüm olmak üzere 12 bölüm çekilmiştir. Dizi John Cleese ve o dönemdeki eşi Connie Booth tarafından yazılmıştır.

  28. 27- Leyla ile Mecnun: EfLAtunfilm tarafından yapılıp TRT 1'de yayınlanan absürd komedi türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizi temel olarak efsanevî karakterler Leylâ ile Mecnun'un hikayesi üzerine kurgulanmış ve üzerine absürd komedi, bilim kurgu, durum komedisi öğeleri eklenmiştir.

    27- Leyla ile Mecnun: EfLAtunfilm tarafından yapılıp TRT 1'de yayınlanan absürd komedi türündeki Türk televizyon dizisidir. Dizi temel olarak efsanevî karakterler Leylâ ile Mecnun'un hikayesi üzerine kurgulanmış ve üzerine absürd komedi, bilim kurgu, durum komedisi öğeleri eklenmiştir.

  29. 28- Cowboy Bebop: 2071 yılından başlayarak gerçekleşen olayları konu alır. Spike Spiegel ve iş ortağı Jet Black güneş sisteminde faaliyet göstermekte olan iki haydut avcısıdır.

    28- Cowboy Bebop: 2071 yılından başlayarak gerçekleşen olayları konu alır. Spike Spiegel ve iş ortağı Jet Black güneş sisteminde faaliyet göstermekte olan iki haydut avcısıdır.

  30. 29- Suits: Gabriel Macht ve Patrick J. Adams'ın başrollerinde oynadığı USA Network kanalında yayımlanan televizyon dizisidir. 12 bölümlük ilk sezonu 23 Haziran 2011'de başlamış ve dizinin ikinci sezonu için 16 Ağustos'ta anlaşma imzalanmıştır.

    29- Suits: Gabriel Macht ve Patrick J. Adams'ın başrollerinde oynadığı USA Network kanalında yayımlanan televizyon dizisidir. 12 bölümlük ilk sezonu 23 Haziran 2011'de başlamış ve dizinin ikinci sezonu için 16 Ağustos'ta anlaşma imzalanmıştır.

  31. 30- Six Feet Under: 2001-2005 yılları arasında oynamış televizyon dizisi.

    30- Six Feet Under: 2001-2005 yılları arasında oynamış televizyon dizisi.

  32. 31- It's Always Sunny in Philadelphia: 4 Ağustos, 2005'te FX kanalında yayına başlamış bir komedi dizisidir. Dizi aynı zamanda oyuncuları olan Rob McElhenney, Glenn Howerton ve Charlie Day tarafından yaratılıp geliştirilmiştir.

    31- It's Always Sunny in Philadelphia: 4 Ağustos, 2005'te FX kanalında yayına başlamış bir komedi dizisidir. Dizi aynı zamanda oyuncuları olan Rob McElhenney, Glenn Howerton ve Charlie Day tarafından yaratılıp geliştirilmiştir.

  33. 32- Blackadder Goes Forth: I. Dünya Savaşı'nın ortasında sıkışmış, Kaptan Edmund Blackadder savaşın içinden kaçmak için elinden geleni yapar.

    32- Blackadder Goes Forth: I. Dünya Savaşı'nın ortasında sıkışmış, Kaptan Edmund Blackadder savaşın içinden kaçmak için elinden geleni yapar.

  34. 33- Downton Abbey: Lord Crawley aile mirasını, özellikle de büyük yazlık köşkü hayatının en büyük amacı olarak görmektedir. Mirasçısının Titanik'te ölmesi Manchester'lı bir avukat olan uzak kuzeni Matthew Crawley'nin aniden varies sırasına dahil olması anlamına gelmektedir.

    33- Downton Abbey: Lord Crawley aile mirasını, özellikle de büyük yazlık köşkü hayatının en büyük amacı olarak görmektedir. Mirasçısının Titanik'te ölmesi Manchester'lı bir avukat olan uzak kuzeni Matthew Crawley'nin aniden varies sırasına dahil olması anlamına gelmektedir.

  35. 34- Dragonball Z Goku, dünyanın başka bir galaksiye taşındığını öğrenir. Şimdi, Goku ve yol arkadaşları yeni gezegendeki düşmanlara karşı gezegeni savunmak zorundadır...

    34- Dragonball Z Goku, dünyanın başka bir galaksiye taşındığını öğrenir. Şimdi, Goku ve yol arkadaşları yeni gezegendeki düşmanlara karşı gezegeni savunmak zorundadır...

  36. 35- The Office: Emmy ve Altın Küre ödüllü komedi dizisi. NBC kanalında yayınlanmaktadır. Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, B.J. Novak dizide rol alırken dizinin yapımcılığını Ricky Gervais, Stephen Merchant ve Greg Daniels üstlenmiştir.

    35- The Office: Emmy ve Altın Küre ödüllü komedi dizisi. NBC kanalında yayınlanmaktadır. Steve Carell, Rainn Wilson, John Krasinski, Jenna Fischer, B.J. Novak dizide rol alırken dizinin yapımcılığını Ricky Gervais, Stephen Merchant ve Greg Daniels üstlenmiştir.

  37. 36- The Simpsons: Matt Groening tarafından Fox Broadcasting Company için yaratılan animasyon televizyon durum komedisidir. Dizi, Homer, Marge, Bart, Lisa ve Maggie'den oluşan orta sınıf bir Amerikan ailesinin satirik bir parodisidir. Şov, Springfield adlı kurgusal bir şehirde geçmekte ve Amerikan kültürünü, toplumunu, televizyonunu ve farklı insanlık hâllerini hicvetmektedir.

    36- The Simpsons: Matt Groening tarafından Fox Broadcasting Company için yaratılan animasyon televizyon durum komedisidir. Dizi, Homer, Marge, Bart, Lisa ve Maggie'den oluşan orta sınıf bir Amerikan ailesinin satirik bir parodisidir. Şov, Springfield adlı kurgusal bir şehirde geçmekte ve Amerikan kültürünü, toplumunu, televizyonunu ve farklı insanlık hâllerini hicvetmektedir.

  38. 37- The Walking Dead: Frank Darabont tarafından geliştirilen Amerikan televizyon dizisi. Robert Kirkman, Tony Moore ve Charlie Adlard 'ın aynı adlı çizgi romanına dayanmaktadır.

    37- The Walking Dead: Frank Darabont tarafından geliştirilen Amerikan televizyon dizisi. Robert Kirkman, Tony Moore ve Charlie Adlard 'ın aynı adlı çizgi romanına dayanmaktadır.

  39. 38- Black-Adder II: BBC'nin hazırladığı 1986 yılına ait dizidir.

    38- Black-Adder II: BBC'nin hazırladığı 1986 yılına ait dizidir.

  40. 39- Archer: 2009'dan beri yayınlanan ABD yapımı televizyon serisidir.

    39- Archer: 2009'dan beri yayınlanan ABD yapımı televizyon serisidir.

  41. 40 - Top Gear: BBC'de yayınlanan, televizyon programıdır.

    40 - Top Gear: BBC'de yayınlanan, televizyon programıdır.

  42. 41- The X Files: Chris Carter tarafından yapılan, 1993-2002 arasında yayımlanan bir Amerikan bilim kurgu, televizyon dizisi. Dizi, Fox Mulder (David Duchovny) ve Dana Scully (Gillian Anderson) isimli iki FBI ajanının maceralarını konu almaktadır.

    41- The X Files: Chris Carter tarafından yapılan, 1993-2002 arasında yayımlanan bir Amerikan bilim kurgu, televizyon dizisi. Dizi, Fox Mulder (David Duchovny) ve Dana Scully (Gillian Anderson) isimli iki FBI ajanının maceralarını konu almaktadır.

  43. 42- Boardwalk Empire Nucky Tekin, Atlantic City'nin tartışmasız tek hükümdarıdır. Politikacı görünümü insanları aldatmakta, gangster yüzünü ise yalnızca geceleri göstermektedir...

    42- Boardwalk Empire Nucky Tekin, Atlantic City'nin tartışmasız tek hükümdarıdır. Politikacı görünümü insanları aldatmakta, gangster yüzünü ise yalnızca geceleri göstermektedir...

  44. 43- Battlestar Galactica Dünya'nın efsanevi 13. kolonisi, eski bir düşman olan Cylon ırkının 12 koloniyi yok etme gayesini önlemek adına küçük bir sivil filo kurur ve insanlığın son savaşı başlar...

    43- Battlestar Galactica Dünya'nın efsanevi 13. kolonisi, eski bir düşman olan Cylon ırkının 12 koloniyi yok etme gayesini önlemek adına küçük bir sivil filo kurur ve insanlığın son savaşı başlar...

  45. 44- Doctor Who Zamanlar arası yolculuk, her dönemde macera ve farklı yoldaşlar demektir...

    44- Doctor Who Zamanlar arası yolculuk, her dönemde macera ve farklı yoldaşlar demektir...

  46. 45- Justified Doğu Kentucky'de kömür madeninde çalışan Raylan Givens, çocukluğunun geçtiği Miami'deki eski okuluna öğretmen olarak atanır ve hikâye başlar...

    45- Justified Doğu Kentucky'de kömür madeninde çalışan Raylan Givens, çocukluğunun geçtiği Miami'deki eski okuluna öğretmen olarak atanır ve hikâye başlar...

  47. 46- Spartacus: Blood and Sand Tarihin en büyük gladyatörünün kanlı ve şehvetli hayatını müthiş çekim kalitesiyle izleyiciye aktaran Spartacus serisinin Kan ve Kum adlı sezonu...

    46- Spartacus: Blood and Sand Tarihin en büyük gladyatörünün kanlı ve şehvetli hayatını müthiş çekim kalitesiyle izleyiciye aktaran Spartacus serisinin Kan ve Kum adlı sezonu...

  48. 47- Futurama 1999 yılında yanlışlıkla dondurulan bir pizza kuryesi olan Fry, 2999 yılının yılbaşı arefesinde tekrar çözünür ve başına beklenmedik şeyler gelir...

    47- Futurama 1999 yılında yanlışlıkla dondurulan bir pizza kuryesi olan Fry, 2999 yılının yılbaşı arefesinde tekrar çözünür ve başına beklenmedik şeyler gelir...

  49. 48- Black Adder the Third: Richard Curtis'in senaristliğini yaptığı, BBC'de yayınlanan bir komedi dizisidir...

    48- Black Adder the Third: Richard Curtis'in senaristliğini yaptığı, BBC'de yayınlanan bir komedi dizisidir...

  50. 49- Mad Men 1960'ların başında New York'un en prestijli ajanslarından birinde reklam yöneticisi olan gizemli ama bir o kadar da yetenekli Donald Draper'ın hayatını konu olan TV dizisi...

    49- Mad Men 1960'ların başında New York'un en prestijli ajanslarından birinde reklam yöneticisi olan gizemli ama bir o kadar da yetenekli Donald Draper'ın hayatını konu olan TV dizisi...

  51. 50- Dragonball Z: Doragon bôru zetto Dünya'yı ölümcül düşmanlara karşı koruyan ve Goku ailesinin önderlik ettiği 13'üncü koloni savaşı devam eder. Savaşı sonlandırabilecek tek bir kişi vardır; o da son Goku üyesinin kutsanmış oğludur...

    50- Dragonball Z: Doragon bôru zetto Dünya'yı ölümcül düşmanlara karşı koruyan ve Goku ailesinin önderlik ettiği 13'üncü koloni savaşı devam eder. Savaşı sonlandırabilecek tek bir kişi vardır; o da son Goku üyesinin kutsanmış oğludur...