İyilik Hala Yaşıyor!

İşte iyiliğin varlığını kanıtlayan olaylar...

  1. Elleri olmayan müşterisinin yemek yemesine yardım eden garson sosyal medyanın gündemine oturdu.     Sosyal medya engelli müşterisini kendi elleriyle besleyen garsonu konuşuyor.  ABD'nin Georgia eyaletindeki restoranda çalışan Alex Ruiz, elleri olmayan müşterisini kendi elleri ile besledi.

    Elleri olmayan müşterisinin yemek yemesine yardım eden garson sosyal medyanın gündemine oturdu. Sosyal medya engelli müşterisini kendi elleriyle besleyen garsonu konuşuyor. ABD'nin Georgia eyaletindeki restoranda çalışan Alex Ruiz, elleri olmayan müşterisini kendi elleri ile besledi.

  2. 22 yaşındaki garsonun bu davranışı çevredeki başka bir müşteri tarafından kayıt altına alınınca ABD'nin Georgia eyaletindeki Cinco de Mayo isimli restoranda geçen olay, kısa sürede ülkenin gündemine oturdu.     Sosyal medya üzerinden kısa sürede binlerce kişiye ulaşan kare, kısa sürede basının da dikkatini çekti. Ülke basınına konuşan Ruiz, "Yardıma ihtiyaç duyan bir adam gördüm ve doğru olanı yaptım" sözleriyle davranışının çok da abartılmaması gerektiğini belirtiyor.

    22 yaşındaki garsonun bu davranışı çevredeki başka bir müşteri tarafından kayıt altına alınınca ABD'nin Georgia eyaletindeki Cinco de Mayo isimli restoranda geçen olay, kısa sürede ülkenin gündemine oturdu. Sosyal medya üzerinden kısa sürede binlerce kişiye ulaşan kare, kısa sürede basının da dikkatini çekti. Ülke basınına konuşan Ruiz, "Yardıma ihtiyaç duyan bir adam gördüm ve doğru olanı yaptım" sözleriyle davranışının çok da abartılmaması gerektiğini belirtiyor.

  3. Sosyal medyada başına gelenleri anlattıktan sonra paylaşımı hızla yayılan 19 yaşındaki Tina’nın gece evine dönmek için otobüse bindi. Birden otobüs durdu. Şoförün neden durduğunu anlayınca ise boğazı düğümlendi.

    Sosyal medyada başına gelenleri anlattıktan sonra paylaşımı hızla yayılan 19 yaşındaki Tina’nın gece evine dönmek için otobüse bindi. Birden otobüs durdu. Şoförün neden durduğunu anlayınca ise boğazı düğümlendi.

  4. İşte Tina’nın başından geçenler:    “Sanırım az önce dünyadaki en iyi otobüs şoförüyle karşılaştım. Belalı birkaç tip ve bir kadın otobüsten indikleri sırada ben hala otobüste oturuyordum."

    İşte Tina’nın başından geçenler: “Sanırım az önce dünyadaki en iyi otobüs şoförüyle karşılaştım. Belalı birkaç tip ve bir kadın otobüsten indikleri sırada ben hala otobüste oturuyordum."

  5. "Şoförün, otobüsü belli bir süre beklettiğini gördüm ve nedenini sordum. Şoför ise, otobüsten inen kadının eve girdiğini görene kadar rahat edemeceğini söyledi."

    "Şoförün, otobüsü belli bir süre beklettiğini gördüm ve nedenini sordum. Şoför ise, otobüsten inen kadının eve girdiğini görene kadar rahat edemeceğini söyledi."

  6. "Dediğini de yaptı. Kadın evine girip, belalı tipler başka yöne gidene kadar otobüsü bekletti."

    "Dediğini de yaptı. Kadın evine girip, belalı tipler başka yöne gidene kadar otobüsü bekletti."

  7. "Ayrıca, şoför aynı şeyi bana da yaptı. Evime en yakın yerde beni indirerek, eve sağ salim ulaşmamı sağladı. Ne kadar iyi bir adam! "

    "Ayrıca, şoför aynı şeyi bana da yaptı. Evime en yakın yerde beni indirerek, eve sağ salim ulaşmamı sağladı. Ne kadar iyi bir adam! "

  8. "Görevinden fazlasını yapıp inisiyatif kullanarak, insanlık görevini yerine getiren şoföre teşekkür etmek istedim sadece”

    "Görevinden fazlasını yapıp inisiyatif kullanarak, insanlık görevini yerine getiren şoföre teşekkür etmek istedim sadece”

  9. Bir kas hastalığı sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan ABD’li Kevan Chandler, her zaman hayali olan Avrupa’yı gezme planını arkadaşları sayesinde gerçekleştirecek.

    Bir kas hastalığı sonucu tekerlekli sandalyeye mahkum olan ABD’li Kevan Chandler, her zaman hayali olan Avrupa’yı gezme planını arkadaşları sayesinde gerçekleştirecek.

  10. Floridalı Chandler’ın en yakın üç arkadaşı Tom Troyer, Philip Keller ve Benjamin Duvall, özel geliştirilmiş bir sırt çantası ile dönüşümlü olarak arkadaşlarını gezmek istediği yerlere sırtlarında taşıyacak.

    Floridalı Chandler’ın en yakın üç arkadaşı Tom Troyer, Philip Keller ve Benjamin Duvall, özel geliştirilmiş bir sırt çantası ile dönüşümlü olarak arkadaşlarını gezmek istediği yerlere sırtlarında taşıyacak.

  11. Bir trafik görevlisi çalıştığı kavşağın köşesine, satın alacak güçleri olmayan ailelerin çocukları için okul malzemeleri bırakıyor.

    Bir trafik görevlisi çalıştığı kavşağın köşesine, satın alacak güçleri olmayan ailelerin çocukları için okul malzemeleri bırakıyor.

  12. Bu 680 gram mucize bebek bir yolcu gemisinde doğdu ve hayatta kaldı.

    Bu 680 gram mucize bebek bir yolcu gemisinde doğdu ve hayatta kaldı.

  13. Bu evsiz adam ailesini görmek için paraya ve ulaşıma ihtiyaç duyuyordu. Yerel bir dernek onun için bağış toplayarak adamın arzusunu yerine getirdiler.

    Bu evsiz adam ailesini görmek için paraya ve ulaşıma ihtiyaç duyuyordu. Yerel bir dernek onun için bağış toplayarak adamın arzusunu yerine getirdiler.

  14. Domino's'tan sipariş ettiği bir kutu içinde yiyecek yerine 1300 dolar bulan adam Domino's dükkanına geri götürdü.         Bankaya yatırılacak paranın dikkat çekmemesi adına pizza kutusuna koyulması sonucu kutu siparişlerle karışmış. Domino's yetkilileri bu örnek davranışından dolayı adama bir yıl boyunca bedava pizza imkanı sundular.

    Domino's'tan sipariş ettiği bir kutu içinde yiyecek yerine 1300 dolar bulan adam Domino's dükkanına geri götürdü. Bankaya yatırılacak paranın dikkat çekmemesi adına pizza kutusuna koyulması sonucu kutu siparişlerle karışmış. Domino's yetkilileri bu örnek davranışından dolayı adama bir yıl boyunca bedava pizza imkanı sundular.

  15. 5 yaşındaki bir kız sadece onları gülümsetmek adına eyalet polisleri için dondurma satın aldı ve hep beraber bu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

    5 yaşındaki bir kız sadece onları gülümsetmek adına eyalet polisleri için dondurma satın aldı ve hep beraber bu hatıra fotoğrafı çektirdiler.

  16. ABD ve Çin dünyadaki filleri kaçak avcılıktan kurtarmak adına yakın zamanda bir anlaşma imzaladı.

    ABD ve Çin dünyadaki filleri kaçak avcılıktan kurtarmak adına yakın zamanda bir anlaşma imzaladı.

  17. Futbol ağlarına ciddi şekilde dolanan bu yavru tilki hemen kurtarıldı.

    Futbol ağlarına ciddi şekilde dolanan bu yavru tilki hemen kurtarıldı.

  18. Down sendromlu bu kadın kendisine ait küçük bir işletme için hayaller kuruyordu. O hayalini gerçeğe dönüştürdü ve şimdi birçok şirket imha zamanı gelmiş evraklarını onun şirketine yolluyor.

    Down sendromlu bu kadın kendisine ait küçük bir işletme için hayaller kuruyordu. O hayalini gerçeğe dönüştürdü ve şimdi birçok şirket imha zamanı gelmiş evraklarını onun şirketine yolluyor.

  19. Amerikalı bir milletvekili evlerinden atılan bir anne ve iki çocuğunun hapishane lobisinde uyuduğunu duyunca onları kendi cebinden ödediği bir otele yerleştirerek yeni ayakkabı ve elbiseler satın aldı.

    Amerikalı bir milletvekili evlerinden atılan bir anne ve iki çocuğunun hapishane lobisinde uyuduğunu duyunca onları kendi cebinden ödediği bir otele yerleştirerek yeni ayakkabı ve elbiseler satın aldı.

  20. McDonalds çalışanı yaşlı adamın beslemesine yardımcı olmak için tüm öğlen paydosunu feda etti.

    McDonalds çalışanı yaşlı adamın beslemesine yardımcı olmak için tüm öğlen paydosunu feda etti.

  21. Resimdeki adamın ekip arkadaşları sırf o çalışmaya devam edebilsin diye kepçeyi yeniden modifiye ettiler.

    Resimdeki adamın ekip arkadaşları sırf o çalışmaya devam edebilsin diye kepçeyi yeniden modifiye ettiler.

  22. Borçlarını ödeyemediği için evini kaybeden bir kadın(solda) satışa çıkan evinin ihalesine gittiğinde kalabalığın içinden tanımadığı biri evi satın alarak ona iade etti.

    Borçlarını ödeyemediği için evini kaybeden bir kadın(solda) satışa çıkan evinin ihalesine gittiğinde kalabalığın içinden tanımadığı biri evi satın alarak ona iade etti.

  23. İtfaiyeci yangından kurtardığı bir kediye oksijen veriyor.

    İtfaiyeci yangından kurtardığı bir kediye oksijen veriyor.

  24. Zamanında silahla yaralanma sonucu bir gözünü kaybeden bu kadın köpek saldırısında gözünü kaybeden bu küçük yavru köpeği sahiplendi.

    Zamanında silahla yaralanma sonucu bir gözünü kaybeden bu kadın köpek saldırısında gözünü kaybeden bu küçük yavru köpeği sahiplendi.

  25. Bu küçük çocuk doğum günü için kendisine hediyeler alınmasının yerine yerel polis departmanına kurşun geçirmez yelek satın alınmasını istedi.

    Bu küçük çocuk doğum günü için kendisine hediyeler alınmasının yerine yerel polis departmanına kurşun geçirmez yelek satın alınmasını istedi.

  26. Bir adam petrol sızıntısı içinde bata çıka ilerleyerek sızıntı içerisinde mahsur kalmış bir grup yavru kediyi kurtardı.

    Bir adam petrol sızıntısı içinde bata çıka ilerleyerek sızıntı içerisinde mahsur kalmış bir grup yavru kediyi kurtardı.

  27. Macaristan vatandaşları kullanmadıkları ayakkabıları Suriyeli mültecilere vermek niyetiyle Budapeşte tren istasyonuna akın etti.

    Macaristan vatandaşları kullanmadıkları ayakkabıları Suriyeli mültecilere vermek niyetiyle Budapeşte tren istasyonuna akın etti.

  28. Okul takımında futbol oynama hayali olan Down sendromlu lise öğrencisine bir şans verildi ve o bir gol atarak sevincini ikiye katladı.

    Okul takımında futbol oynama hayali olan Down sendromlu lise öğrencisine bir şans verildi ve o bir gol atarak sevincini ikiye katladı.

  29. Peker Mert Öksüz, Trabzon’da kendisinden fotoğrafını çekmesini isteyen yaşlı çiftin pozunu Facebook adresinden paylaştı.  Fotoğrafın hikayesi oldukça ilginç.

    Peker Mert Öksüz, Trabzon’da kendisinden fotoğrafını çekmesini isteyen yaşlı çiftin pozunu Facebook adresinden paylaştı. Fotoğrafın hikayesi oldukça ilginç.

  30. Çiftin pozu bir anda sosyal medyada elden ele dolaştı.

    Çiftin pozu bir anda sosyal medyada elden ele dolaştı.

  31. Hikâyeyi samimi bulan herkes “Keşke bu kadar samimi olabilsek” diye yorumlar yaparak paylaşım yapınca ilk olarak tanıdıklar ortaya çıktı.

    Hikâyeyi samimi bulan herkes “Keşke bu kadar samimi olabilsek” diye yorumlar yaparak paylaşım yapınca ilk olarak tanıdıklar ortaya çıktı.

  32. Van depreminden sonra mağdur halkın ayakkabılarını tamir etmek için Van'a giden Çanakkaleli amca

    Van depreminden sonra mağdur halkın ayakkabılarını tamir etmek için Van'a giden Çanakkaleli amca

  33. Norveç'te akıntıya kapılan koyunu kurtaran iki genç.

    Norveç'te akıntıya kapılan koyunu kurtaran iki genç.

  34. Kilis'te doğumgünü kutlamak isteyen ama mumları bir türlü yakamayan 2 çocuğu Mobese'den görüp yardımlarına koşan polisler.

    Kilis'te doğumgünü kutlamak isteyen ama mumları bir türlü yakamayan 2 çocuğu Mobese'den görüp yardımlarına koşan polisler.

  35. Doğalgazcının cevabı...

    Doğalgazcının cevabı...

  36. Brezilya Rio'da, ayakkabısı olmayan evsiz bir yerliye ayağındaki terlikleri veren turist.

    Brezilya Rio'da, ayakkabısı olmayan evsiz bir yerliye ayağındaki terlikleri veren turist.

  37. Palandöken kayak merkezindeki bir otelin Kral dairesi balkonuna yuva yapan şahinler rahatsız olmasın diye daireyi kapatan otel görevlileri.

    Palandöken kayak merkezindeki bir otelin Kral dairesi balkonuna yuva yapan şahinler rahatsız olmasın diye daireyi kapatan otel görevlileri.

  38. Trafikten men ettiği arabadaki genç kızın nişanlısını askerden karşılamaya gittiğini öğrenince kendi arabasını veren polis.

    Trafikten men ettiği arabadaki genç kızın nişanlısını askerden karşılamaya gittiğini öğrenince kendi arabasını veren polis.

  39. Guatemala'da yerli kız çocuğuna jest yapıp sevindiren genç.

    Guatemala'da yerli kız çocuğuna jest yapıp sevindiren genç.

  40. Kanala düşmüş köpeği çantalarının yardımıyla kurtaran ufaklıklar..

    Kanala düşmüş köpeği çantalarının yardımıyla kurtaran ufaklıklar..

  41. Tekerlekli sandalye kullanan engelli oğullarına, cadılar bayramı için bu kostümü tasarlayan anne baba..

    Tekerlekli sandalye kullanan engelli oğullarına, cadılar bayramı için bu kostümü tasarlayan anne baba..

  42. Yağmurda kendisi ıslanma pahasına engelli kadınla şemsiyesini paylaşan Bursalı genç.

    Yağmurda kendisi ıslanma pahasına engelli kadınla şemsiyesini paylaşan Bursalı genç.

  43. Kaza yapan bir ailenin çocuğuna mama verip ayağında sallayarak uyutan Sakaryalı sağlık görevlisi

    Kaza yapan bir ailenin çocuğuna mama verip ayağında sallayarak uyutan Sakaryalı sağlık görevlisi

  44. Nazi Mitinginde Nazi selamı vermeyi reddeden insanlığın umudu tek kişi.

    Nazi Mitinginde Nazi selamı vermeyi reddeden insanlığın umudu tek kişi.

  45. Evsiz ve yürüyecek hali olmayan bu adamı, sağanak yağmurdan koruyan bu kadın.

    Evsiz ve yürüyecek hali olmayan bu adamı, sağanak yağmurdan koruyan bu kadın.

  46. Henüz 14 haftalık olan ikizlerinin ağzından beraber uçacakları yolculara böyle bir paket hazırlayan anne baba.         Paketin üzerindeki notta "bu bizim ilk uçak yolculuğumuz, eğer korkarsak veya kulaklarımız acır da ağlarsak şimdiden özür dileriz. Burada kulak tıkaçları da var isterseniz onları kullanabilirsiniz" yazıyor. Kim kızabilir ki?

    Henüz 14 haftalık olan ikizlerinin ağzından beraber uçacakları yolculara böyle bir paket hazırlayan anne baba. Paketin üzerindeki notta "bu bizim ilk uçak yolculuğumuz, eğer korkarsak veya kulaklarımız acır da ağlarsak şimdiden özür dileriz. Burada kulak tıkaçları da var isterseniz onları kullanabilirsiniz" yazıyor. Kim kızabilir ki?

  47. Aşkın ölmediğini kanıtlayan ve hayranlık uyandıran bu ilişki.

    Aşkın ölmediğini kanıtlayan ve hayranlık uyandıran bu ilişki.