İnsan Ömrünü 120 Yıla Çıkaran Dev Mantar

Çin'de üretilen ve 1,1 metrelik boyutuyla adeta bir şemsiyeyi andıran dev Reishi mantarı görenleri hayrete düşürüyor.

  1. Reishi mantarı yumuşak, altı odacıksız, belirgin bir sapı olmayan, yumuşak, düz ve kırmızı cilalı bir şapkaya sahip olan bir mantar türü.

    Reishi mantarı yumuşak, altı odacıksız, belirgin bir sapı olmayan, yumuşak, düz ve kırmızı cilalı bir şapkaya sahip olan bir mantar türü.

  2. ?Ölümsüzlük mantarı? olarak da bilinen kırmızı reishi mantarı, geleneksel Çin ve Japon tıbbında binlerce yıldır kullanılıyor.

    ?Ölümsüzlük mantarı? olarak da bilinen kırmızı reishi mantarı, geleneksel Çin ve Japon tıbbında binlerce yıldır kullanılıyor.

  3. Yenilebilir bir mantar değil, sıvı olarak özünün tüketiliyor. Genellikle meşe ve erik ağacı kütüklerinin üzerinde yaklaşık 9 aylık gibi bir sürede yetiştiriliyor.

    Yenilebilir bir mantar değil, sıvı olarak özünün tüketiliyor. Genellikle meşe ve erik ağacı kütüklerinin üzerinde yaklaşık 9 aylık gibi bir sürede yetiştiriliyor.

  4. Yaşına göre göre alt kısmı kahverenginin çeşitli tonlarında olan ve tahta gibi sert bu mantar türünün tadı acı buruk olduğundan genellikle taze veya kurutulmuş olarak ince toz haline getirilip suda çözdürülerek kullanılıyor.

    Yaşına göre göre alt kısmı kahverenginin çeşitli tonlarında olan ve tahta gibi sert bu mantar türünün tadı acı buruk olduğundan genellikle taze veya kurutulmuş olarak ince toz haline getirilip suda çözdürülerek kullanılıyor.

  5. Japonlar, 'ölümsüzlük' anlamına gelen ve insan ömrünü 120 yaşına kadar uzattığına inandıkları Reishi mantarını en çok tüketen ülke.

    Japonlar, 'ölümsüzlük' anlamına gelen ve insan ömrünü 120 yaşına kadar uzattığına inandıkları Reishi mantarını en çok tüketen ülke.