Kredi Kullanırken Yapılan 10 Büyük Hata!

Bazen ihtiyaç kredisi kullanmak o an için bir kurtarıcı gibi görünebilir. Elinize geçecek parayı nereye kullanacağınızı veya ne kadar alacağınızı düşünerek mutlu olabilirsiniz. Acil nakit ihtiyaçlarınız için ihtiyaç kredisi, her zaman iyi bir kurtarıcı olabilir ama yanlış zamanlarda ve biçimlerde kullanılan bu seçenek sizi zor duruma da düşürebilir

  1. 1- Uzun vadede ödeme seçenekleri tercih etmek  Bireysel krediler, acil ihtiyaçlarımızı karşılamak için ilk aklımıza gelen yollardandır. Bu yola başvurarak ihtiyaç kredisi kullandığınızda ise kısa vadeleri tercih etmenizi öneririz.   Neden mi kısa vade?  Çünkü vade ne kadar uzarsa geri ödeyeceğiniz miktar da o kadar büyüyecektir. Bu yüzden olabildiğince kısa vadeli kredi kullanmayı tercih edin.

    1- Uzun vadede ödeme seçenekleri tercih etmek Bireysel krediler, acil ihtiyaçlarımızı karşılamak için ilk aklımıza gelen yollardandır. Bu yola başvurarak ihtiyaç kredisi kullandığınızda ise kısa vadeleri tercih etmenizi öneririz. Neden mi kısa vade? Çünkü vade ne kadar uzarsa geri ödeyeceğiniz miktar da o kadar büyüyecektir. Bu yüzden olabildiğince kısa vadeli kredi kullanmayı tercih edin.

  2. 2 - İhtiyacınızdan fazla miktarda kredi çekmek  İhtiyacınızdan fazla miktarda kredi çekmek de yanlış bir davranıştır. Unutmamak gerekir ki ne kadar kredi alırsanız, bu oranda üzerine faiz konularak size geri dönecektir. İhtiyacınızdan daha fazla miktarda kredi almak, sizi doğrudan bir borç tuzağına sürükleyebilir.

    2 - İhtiyacınızdan fazla miktarda kredi çekmek İhtiyacınızdan fazla miktarda kredi çekmek de yanlış bir davranıştır. Unutmamak gerekir ki ne kadar kredi alırsanız, bu oranda üzerine faiz konularak size geri dönecektir. İhtiyacınızdan daha fazla miktarda kredi almak, sizi doğrudan bir borç tuzağına sürükleyebilir.

  3. 3 - Birden fazla bireysel kredi almak  Bankalardan uygunluk alamadığınız için, ihtiyacınız olan miktarın tamamını çekemediğiniz durumlar olabilir. Dolayısıyla, bu durumda birden fazla ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunmayı düşünebilirsiniz.Ancak, ne kadar cezbedici olsa da bunu yapmamak için kendinizi durdurmanız gerekir. Çok sayıda kredi almak sizin borç yığını altında boğulmanıza neden olabilir. İhtiyacınız olan miktarın eksik kaldığı durumlarda sorunu aile veya arkadaşlarınızdan ödünç alarak çözmeyi denemeniz, daha akılcı bir yol olacaktır.

    3 - Birden fazla bireysel kredi almak Bankalardan uygunluk alamadığınız için, ihtiyacınız olan miktarın tamamını çekemediğiniz durumlar olabilir. Dolayısıyla, bu durumda birden fazla ihtiyaç kredisi başvurusunda bulunmayı düşünebilirsiniz.Ancak, ne kadar cezbedici olsa da bunu yapmamak için kendinizi durdurmanız gerekir. Çok sayıda kredi almak sizin borç yığını altında boğulmanıza neden olabilir. İhtiyacınız olan miktarın eksik kaldığı durumlarda sorunu aile veya arkadaşlarınızdan ödünç alarak çözmeyi denemeniz, daha akılcı bir yol olacaktır.

  4. 4 - Birden çok bankaya aynı anda başvuru yapmak  Birden fazla bankaya aynı anda başvuru yapmanız durumunda, bankalar durumu şüpheli işlem olarak görerek size kredi vermeyi reddedebilir. Bankalardan aldığınız her ret yanıtı da kredi notunuzun düşmesine sebep olacaktır. Ayrıca birden çok bankaya başvurmanızdaki amaç fiyat karşılaştırması yapmaksa, bunu kredi karşılaştırma sitelerinden başvuru yapmadan da aslında kolaylıkla yapabilirsiniz.

    4 - Birden çok bankaya aynı anda başvuru yapmak Birden fazla bankaya aynı anda başvuru yapmanız durumunda, bankalar durumu şüpheli işlem olarak görerek size kredi vermeyi reddedebilir. Bankalardan aldığınız her ret yanıtı da kredi notunuzun düşmesine sebep olacaktır. Ayrıca birden çok bankaya başvurmanızdaki amaç fiyat karşılaştırması yapmaksa, bunu kredi karşılaştırma sitelerinden başvuru yapmadan da aslında kolaylıkla yapabilirsiniz.

  5. 5 - Karşılaştırma yapmadan kredi kullanmak  Sizin için önemli olan faiz oranı, masraflar, çekebileceğiniz miktar gibi kriterleri online karşılaştırma sitelerinden karşılaştırarak değerlendirebilir ve böylece başvurunuzu gerçekten size en uygun olan bankaya yapabilirsiniz. İhtiyaç kredisi faiz oranlarını anından karşılaştırmak için "İhtiyaç Kredisi Karşılaştırma" sayfamıza bakabilirsiniz.

    5 - Karşılaştırma yapmadan kredi kullanmak Sizin için önemli olan faiz oranı, masraflar, çekebileceğiniz miktar gibi kriterleri online karşılaştırma sitelerinden karşılaştırarak değerlendirebilir ve böylece başvurunuzu gerçekten size en uygun olan bankaya yapabilirsiniz. İhtiyaç kredisi faiz oranlarını anından karşılaştırmak için "İhtiyaç Kredisi Karşılaştırma" sayfamıza bakabilirsiniz.

  6. 6 - Kredi evraklarını kontrol etmeden imzalamak  Bankadaki görevliler genellikle stresinizi azaltmak için kredi belgelerini kendileri doldurup sizden imzalamanızı isterler. İmzalanan evraklardaki bilgilerin daha sonra düzeltilmesi de pek mümkün değildir.Bunun için evraklara imza atmadan önce dikkatlice okumak en mantıklı yoldur. Unutmayın ki imzaladığınız evraklarda ödeme planınızdan, ödenecek miktara kadar birçok önemli ayrıntı bulunur.İhtiyaç kredisi yaygın olarak, geçerli acil finansal durumlar için tavsiye edilir.

    6 - Kredi evraklarını kontrol etmeden imzalamak Bankadaki görevliler genellikle stresinizi azaltmak için kredi belgelerini kendileri doldurup sizden imzalamanızı isterler. İmzalanan evraklardaki bilgilerin daha sonra düzeltilmesi de pek mümkün değildir.Bunun için evraklara imza atmadan önce dikkatlice okumak en mantıklı yoldur. Unutmayın ki imzaladığınız evraklarda ödeme planınızdan, ödenecek miktara kadar birçok önemli ayrıntı bulunur.İhtiyaç kredisi yaygın olarak, geçerli acil finansal durumlar için tavsiye edilir.

  7. 7 - Eğlence amaçlı kredi kullanmak  Alışveriş yapmak ya da tatile gitmek gibi eğlence amaçlı harcamalarınız için ihtiyaç kredisi kullanmak çok da mantıklı bir fikir olmayabilir.

    7 - Eğlence amaçlı kredi kullanmak Alışveriş yapmak ya da tatile gitmek gibi eğlence amaçlı harcamalarınız için ihtiyaç kredisi kullanmak çok da mantıklı bir fikir olmayabilir.

  8. 8 - Kredi ile ilgili belgeleri kaybetmek  Kredi belgelerinizi saklamanız önemlidir. Eğer kredi konusunda bankanızla aranızda bir anlaşmazlık varsa, bu belgeler ile istediğiniz noktaları kontrol edip gerekli şeyleri öğrenebilirsiniz. Ayrıca, belgelerinizi alırken kontrol etmeniz de önemli bir konu.Küçük yazım hatalarının veya farklı hataların daha sonra size büyük sorunlar olarak dönebileceğini unutmayın.

    8 - Kredi ile ilgili belgeleri kaybetmek Kredi belgelerinizi saklamanız önemlidir. Eğer kredi konusunda bankanızla aranızda bir anlaşmazlık varsa, bu belgeler ile istediğiniz noktaları kontrol edip gerekli şeyleri öğrenebilirsiniz. Ayrıca, belgelerinizi alırken kontrol etmeniz de önemli bir konu.Küçük yazım hatalarının veya farklı hataların daha sonra size büyük sorunlar olarak dönebileceğini unutmayın.

  9. 9 - Spekülatif durumlar için ihtiyaç kredisi kullanmak  Borsa veya diğer spekülatif yatırım faaliyetlerde, eğer tablolar iyi giderse nasılsa kredimi kolayca kapatıp ilerlerim diyerek ihtiyaç kredisi almayı düşünebilirsiniz.

    9 - Spekülatif durumlar için ihtiyaç kredisi kullanmak Borsa veya diğer spekülatif yatırım faaliyetlerde, eğer tablolar iyi giderse nasılsa kredimi kolayca kapatıp ilerlerim diyerek ihtiyaç kredisi almayı düşünebilirsiniz.

  10. 10 - Masrafları kontrol etmeden kredi kullanmak  Bankalar kampanya bazlı masrafsız kredi seçeneği sunabiliyor. Bu durumda dikkat etmeniz gereken masrafsız sunulan kredinin faiz oranı olmalıdır. Çünkü genellikle bu tarz masrafsız kredi kampanyalarında faiz oranı yüksek oluyor. Bankalar bazı kredi kampanyalarında ise faizsiz ya da düşük faizli ihtiyaç kredisi seçeneği sunabiliyor. Bu tip kredilerde de genellikle istenen masraf miktarı fazla oluyor. Yani, kredi masraf ve faiz oranlarını iyi karşılaştırmanız zarara uğramamanız için önemlidir.

    10 - Masrafları kontrol etmeden kredi kullanmak Bankalar kampanya bazlı masrafsız kredi seçeneği sunabiliyor. Bu durumda dikkat etmeniz gereken masrafsız sunulan kredinin faiz oranı olmalıdır. Çünkü genellikle bu tarz masrafsız kredi kampanyalarında faiz oranı yüksek oluyor. Bankalar bazı kredi kampanyalarında ise faizsiz ya da düşük faizli ihtiyaç kredisi seçeneği sunabiliyor. Bu tip kredilerde de genellikle istenen masraf miktarı fazla oluyor. Yani, kredi masraf ve faiz oranlarını iyi karşılaştırmanız zarara uğramamanız için önemlidir.