Bozulmaya Yüz Tutmuş Domatesleri Sakın Atmayın!

Bunları biliyor muydunuz?

  1. Havaların soğumaya başlamasıyla beraber araçlarıyla işe gidenlerin en büyük problemi yeniden ortaya çıktı. Sabahları aracınızın ön camlarının buğulanması kadar sinir bozucu bir şey yoktur.  <br>    Muhtemelen aynı sorunu defalarca yaşadınız. Dondurucu soğukta aracınıza biniyorsunuz ve işe yetişmek için acele ediyorsunuz. Derken aracınızın ön camı birden buğulanmaya başlıyor.  <br>     Az sonra öğreneceğiniz ipucu sayesinde aracınızın camının buğulanmasından hemen kurtulabileceksiniz.

    Havaların soğumaya başlamasıyla beraber araçlarıyla işe gidenlerin en büyük problemi yeniden ortaya çıktı. Sabahları aracınızın ön camlarının buğulanması kadar sinir bozucu bir şey yoktur.
    Muhtemelen aynı sorunu defalarca yaşadınız. Dondurucu soğukta aracınıza biniyorsunuz ve işe yetişmek için acele ediyorsunuz. Derken aracınızın ön camı birden buğulanmaya başlıyor.
    Az sonra öğreneceğiniz ipucu sayesinde aracınızın camının buğulanmasından hemen kurtulabileceksiniz.

  2. 1- Çoraplarınızda delik olmadığından emin olun. Çorabınızı kenarlarından aşağıya doğru katlayın ve ağız kısmının çevresini koli bandıyla bantlayın.

    1- Çoraplarınızda delik olmadığından emin olun. Çorabınızı kenarlarından aşağıya doğru katlayın ve ağız kısmının çevresini koli bandıyla bantlayın.

  3. Çorabınızın içine ince kedi kumu doldurun.

    Çorabınızın içine ince kedi kumu doldurun.

  4. Çorabınızın ağız kısmını çevreleyen koli bandını çıkartın. Katladığınız çorabı ilk haline getirin ve ağzından bağlayın.

    Çorabınızın ağız kısmını çevreleyen koli bandını çıkartın. Katladığınız çorabı ilk haline getirin ve ağzından bağlayın.

  5. Şimdi de ağzı bağlanmış çorabı, diğer çorabın içine geçirin.

    Şimdi de ağzı bağlanmış çorabı, diğer çorabın içine geçirin.

  6. Çorabı, koltuğun hemen altındaki boşluğa yerleştirin.

    Çorabı, koltuğun hemen altındaki boşluğa yerleştirin.

  7. Kedi kumu ile dolu olan çorap aracınızın içindeki nemi giderecektir. Bundan böyle aracınız buğulanmayacak!

    Kedi kumu ile dolu olan çorap aracınızın içindeki nemi giderecektir. Bundan böyle aracınız buğulanmayacak!

  8. Buzdolabında bozulmaya yüz tutmuş domatesleriniz mi var? Sakın atmayın!

    Buzdolabında bozulmaya yüz tutmuş domatesleriniz mi var? Sakın atmayın!

  9. Bozulmak üzere olan domatesleri kullanarak yeni domatesler elde edebilirsiniz. Hem de haftalar içinde.

    Bozulmak üzere olan domatesleri kullanarak yeni domatesler elde edebilirsiniz. Hem de haftalar içinde.

  10. sadece bir saksı, biraz toprak ve bozulmak üzere olan bir domatesle nasıl yeni domatesler elde edebileceğimizi göreceksiniz. Tabii ki doğanın yardımı da yadsınamaz.

    sadece bir saksı, biraz toprak ve bozulmak üzere olan bir domatesle nasıl yeni domatesler elde edebileceğimizi göreceksiniz. Tabii ki doğanın yardımı da yadsınamaz.

  11. İlk olarak domatesleri dilimleyin. Dilimleri, saksının içerisine yüzeysel şekilde koyun.

    İlk olarak domatesleri dilimleyin. Dilimleri, saksının içerisine yüzeysel şekilde koyun.

  12. Üzerlerine biraz toprak atın.

    Üzerlerine biraz toprak atın.

  13. Her gün sulayın ve 1-2 hafta bekleyin.

    Her gün sulayın ve 1-2 hafta bekleyin.

  14. Şaşırtıcı şekilde yeni domateslerin filizlendiğini göreceksiniz.

    Şaşırtıcı şekilde yeni domateslerin filizlendiğini göreceksiniz.

  15. En büyüklerini söküp başka bir saksıya taşıyabilirsiniz.

    En büyüklerini söküp başka bir saksıya taşıyabilirsiniz.

  16. İşte yeni domates elde etmek bu kadar kolay!

    İşte yeni domates elde etmek bu kadar kolay!

  17. İşte mutfakta size yardımcı olacak pratik bilgiler...

    İşte mutfakta size yardımcı olacak pratik bilgiler...

  18. Hamburger Köftesi<br>      Hamburger köftelerinizin yaparken şişmemelerini ve ekmek arasında düzgün görünmelerini istiyorsanız pişirmeden hemen önce ortalarına parmağınızla bastırmanız yeterli.

    Hamburger Köftesi
    Hamburger köftelerinizin yaparken şişmemelerini ve ekmek arasında düzgün görünmelerini istiyorsanız pişirmeden hemen önce ortalarına parmağınızla bastırmanız yeterli.

  19. Çilekleri saplarından ayırmak için bir pipete danışın.

    Çilekleri saplarından ayırmak için bir pipete danışın.

  20. Muzların rengini kaybettiklerinden şikayetçiyseniz bu yönteme hayran kalacaksınız. Eğer saplarını streçlerseniz daha uzun süre dayandıklarını göreceksiniz.

    Muzların rengini kaybettiklerinden şikayetçiyseniz bu yönteme hayran kalacaksınız. Eğer saplarını streçlerseniz daha uzun süre dayandıklarını göreceksiniz.

  21. Dilimlediğiniz elmaları o halde dolaba koyduğunuzda ya da açıkta bıraktığınızda renkleri kahverengileşecektir bu durumda hala yenilebilir olmalarına rağmen iştah kapatıcı bir görünüm oluşturduklarından çoğu zaman ziyan olurlar. Bu durumun önüne geçebilmek için bir bardak suya iki kaşık balla karıştırıp elmaları içinde bekletebilirsiniz.

    Dilimlediğiniz elmaları o halde dolaba koyduğunuzda ya da açıkta bıraktığınızda renkleri kahverengileşecektir bu durumda hala yenilebilir olmalarına rağmen iştah kapatıcı bir görünüm oluşturduklarından çoğu zaman ziyan olurlar. Bu durumun önüne geçebilmek için bir bardak suya iki kaşık balla karıştırıp elmaları içinde bekletebilirsiniz.

  22. Haşlanmış yumurtaları daha rahat soymak için kaynayan suya bir kaşık kabartma tozu ekleyin.

    Haşlanmış yumurtaları daha rahat soymak için kaynayan suya bir kaşık kabartma tozu ekleyin.

  23. Kahvaltılarınız için değişik sunumlar hazırlamak istiyorsanız; muffin kaplarınıza pastırma sarıp içine hazırladığınız yumurtayı ya da dilediğiniz herhangi bir karışımı döküp fırına verebilirsiniz.

    Kahvaltılarınız için değişik sunumlar hazırlamak istiyorsanız; muffin kaplarınıza pastırma sarıp içine hazırladığınız yumurtayı ya da dilediğiniz herhangi bir karışımı döküp fırına verebilirsiniz.

  24. Keklerinizi, peynirlerinizi ve daha birçok şeyi daha düzgün ve dağılmadan kesmek için diş ipinden yardım alabilirsiniz.

    Keklerinizi, peynirlerinizi ve daha birçok şeyi daha düzgün ve dağılmadan kesmek için diş ipinden yardım alabilirsiniz.

  25. Yumurtaları kırdığınız kaseye yumurta kabuğu düşürmüşseniz çıkartmak için parmaklarınızı ıslatmanız yeterli.

    Yumurtaları kırdığınız kaseye yumurta kabuğu düşürmüşseniz çıkartmak için parmaklarınızı ıslatmanız yeterli.

  26. Patateslerinizi bulundurduğunuz yere koyacağınız bir adet elma onların çimlenmesini sağlayan gaza engel olduğundan bunun önüne geçecektir.

    Patateslerinizi bulundurduğunuz yere koyacağınız bir adet elma onların çimlenmesini sağlayan gaza engel olduğundan bunun önüne geçecektir.

  27. Birkaç muzu dilimleyip dondurucuda donmalarını bekledikten sonra blendırdan geçirin dondurmanız hazır. Bu pratik tarifi ister yalnız başına ister tatlılarınızın yanında kullanabilirsiniz.

    Birkaç muzu dilimleyip dondurucuda donmalarını bekledikten sonra blendırdan geçirin dondurmanız hazır. Bu pratik tarifi ister yalnız başına ister tatlılarınızın yanında kullanabilirsiniz.

  28. Kahvaltı için en uygun yumurtayı arıyorsanız tazeliklerini suya koyarak anlayabilirsiniz.    Taze yumurta dibe batarken, bayat yumurta suda yüzecektir.

    Kahvaltı için en uygun yumurtayı arıyorsanız tazeliklerini suya koyarak anlayabilirsiniz. Taze yumurta dibe batarken, bayat yumurta suda yüzecektir.

  29. Su içmek günlük yaşamda oldukça önemli. Çocuklarınızı su içmeye teşvik etmek ya da misafirlerinize güzel bir sunum hazırlamak istiyorsanız buz kalıplarınızı suyla doldurmadan önce küçük meyvelerle doldurun ve öyle dondurun.

    Su içmek günlük yaşamda oldukça önemli. Çocuklarınızı su içmeye teşvik etmek ya da misafirlerinize güzel bir sunum hazırlamak istiyorsanız buz kalıplarınızı suyla doldurmadan önce küçük meyvelerle doldurun ve öyle dondurun.