İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

NASA'nın Mars Canavarı Parçalanıyor!

NASA'nın Mars canavarı yavaş yavaş parçalanıyor!

  1. NASA'nın kızıl gezegen Mars'ta bulunan ve oradan yüksek çözünürlüklü fotoğrafları dünyaya geçen Curiosity'nin tekerlekleri Mars koşullarında her geçen gün biraz daha zarar görüyor.

    NASA'nın kızıl gezegen Mars'ta bulunan ve oradan yüksek çözünürlüklü fotoğrafları dünyaya geçen Curiosity'nin tekerlekleri Mars koşullarında her geçen gün biraz daha zarar görüyor.

  2. Mars yüzeyi taşlarla dolu ve bütün bu keskin taşlar, NASA'nın Curiosity aracını kötü etkiliyor. Aracın tekerlekleri oldukça sert bir madde olan katı alüminyumdan üretilmiş durumda ancak Salı günü yayınlanan yeni bir görüntü, tekerleklerde bazı kırılmalar olduğunu gösteriyor.

    Mars yüzeyi taşlarla dolu ve bütün bu keskin taşlar, NASA'nın Curiosity aracını kötü etkiliyor. Aracın tekerlekleri oldukça sert bir madde olan katı alüminyumdan üretilmiş durumda ancak Salı günü yayınlanan yeni bir görüntü, tekerleklerde bazı kırılmalar olduğunu gösteriyor.

  3. NASA, bu sorunları 19 Mart tarihindeki rutin kontrol sırasında fark etti. En son kontrol 27 Ocak tarihinde yapılmıştı yani bu kırılmaların oldukça yeni oldukları söylenebilir. NASA'nın 2016 yılının başlarında aldığı görüntülerde sadece tekerleklerde çatlaklar görülüyordu.

    NASA, bu sorunları 19 Mart tarihindeki rutin kontrol sırasında fark etti. En son kontrol 27 Ocak tarihinde yapılmıştı yani bu kırılmaların oldukça yeni oldukları söylenebilir. NASA'nın 2016 yılının başlarında aldığı görüntülerde sadece tekerleklerde çatlaklar görülüyordu.

  4. Curiosity, 2012 yılının ortalarında yaptığı inişten beri Mars yüzeyinin yaklaşık 16 kilometresini gezmiş durumda ve ilk hasar 2013 yılı içerisinde ortaya çıkmaya başladı.

    Curiosity, 2012 yılının ortalarında yaptığı inişten beri Mars yüzeyinin yaklaşık 16 kilometresini gezmiş durumda ve ilk hasar 2013 yılı içerisinde ortaya çıkmaya başladı.

  5. Curiosity Projesi Yöneticisi Jim Erickson'ın söylediğine göre sol orta tekerlek "tekerlek-eskime noktasına yaklaşmakta" ancak "altı tekerleğin tamamı görev için planlanan tüm hedeflere ulaşmaya rahatlıkla yetecek kadar ömre sahip."

    Curiosity Projesi Yöneticisi Jim Erickson'ın söylediğine göre sol orta tekerlek "tekerlek-eskime noktasına yaklaşmakta" ancak "altı tekerleğin tamamı görev için planlanan tüm hedeflere ulaşmaya rahatlıkla yetecek kadar ömre sahip."

  6. Mars'tan gelen fotoğraflarda sık sık tanımlanamayan cisimler göze çarpıyor. Bu kez tekerleği parçalanmaya başlayan Curiosity'nin Dünya'ya gönderdiği bu görüntüde Mars'ın üzerinde hiçbir benzeri olmayan taş parçası dikkat çekti.

    Mars'tan gelen fotoğraflarda sık sık tanımlanamayan cisimler göze çarpıyor. Bu kez tekerleği parçalanmaya başlayan Curiosity'nin Dünya'ya gönderdiği bu görüntüde Mars'ın üzerinde hiçbir benzeri olmayan taş parçası dikkat çekti.

  7. Oldukça devasa bir yapıda olan ve siyah-gri karışımı bir renge sahip olan bu cismin uzay boşluğundan kopup gelen bir göktaşı olduğu düşünülüyor.    Ancak Mars'tan gelen çok daha ilginç ve bilim adamlarınca açıklanamayan görüntüler var!

    Oldukça devasa bir yapıda olan ve siyah-gri karışımı bir renge sahip olan bu cismin uzay boşluğundan kopup gelen bir göktaşı olduğu düşünülüyor. Ancak Mars'tan gelen çok daha ilginç ve bilim adamlarınca açıklanamayan görüntüler var!

  8. Mars'ta kameralara yansıyan sıra dışı bir görüntü şu sıra Facebook başta olmak üzere sosyal medyada büyük ses getirdi.

    Mars'ta kameralara yansıyan sıra dışı bir görüntü şu sıra Facebook başta olmak üzere sosyal medyada büyük ses getirdi.

  9. Mars'tan sık sık Dünya'ya görüntü gönderen Curiosity aracının geçtiği görüntülerden biri de 'uzaylı savaşçı' oldu. Uzaktan bakıldığında ne olduğu belli olmayan cisme biraz daha yakınlaştırıldığında ilginç bir görüntü ortaya çıkıyor. UFO meraklılarına göre bu uzayda ortaya çıkan bir savaşçıdan başka bir şey değil!

    Mars'tan sık sık Dünya'ya görüntü gönderen Curiosity aracının geçtiği görüntülerden biri de 'uzaylı savaşçı' oldu. Uzaktan bakıldığında ne olduğu belli olmayan cisme biraz daha yakınlaştırıldığında ilginç bir görüntü ortaya çıkıyor. UFO meraklılarına göre bu uzayda ortaya çıkan bir savaşçıdan başka bir şey değil!

  10. Elbette NASA'nın bu konuda bir yorumu yok; ancak görüntüyü izleyen UFO meraklıları sosyal medyada 'uzaylı savaşçı' yorumlarını ısrarla yapmakta geri durmuyor.

    Elbette NASA'nın bu konuda bir yorumu yok; ancak görüntüyü izleyen UFO meraklıları sosyal medyada 'uzaylı savaşçı' yorumlarını ısrarla yapmakta geri durmuyor.

  11. NASA'nın kaydettiği bir diğer görüntüde ise net bir şekilde görülen cisim, büyük bir heyecana yol açtı.

    NASA'nın kaydettiği bir diğer görüntüde ise net bir şekilde görülen cisim, büyük bir heyecana yol açtı.

  12. Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Mars'ta çektiği bir görüntüde zeminde büyük bir kaşık görünüyor.

    Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi'nin (NASA) Mars'ta çektiği bir görüntüde zeminde büyük bir kaşık görünüyor.

  13. Kaşık görüntüsü büyük bir heyecana yol açarken, fotoğraflar Kızıl Gezegen'de hayat olduğunu gösteren bir ipucu olarak değerlendiriliyor.

    Kaşık görüntüsü büyük bir heyecana yol açarken, fotoğraflar Kızıl Gezegen'de hayat olduğunu gösteren bir ipucu olarak değerlendiriliyor.

  14. NASA, daha önce de Mars'ın kumlu zemininde kaşık bulmuştu. Kızıl Gezegen'de daha önce rastlanan objeler ise, yüzükler ve eldivenler olmuştu.

    NASA, daha önce de Mars'ın kumlu zemininde kaşık bulmuştu. Kızıl Gezegen'de daha önce rastlanan objeler ise, yüzükler ve eldivenler olmuştu.

  15. Mars'ta tuğla duvarın ne işi var?  <br>  Curiosity tarafından geçen haftalarda gönderilen ve Youtube'a yüklenen görüntülerde 'tuğla duvar' kalıntıları bulunduğu iddia edildi. Görüntüler kısa sürede yayıldı ve meraklıları tarafından çok sayıda yorum aldı. Ünlü 'UFO avcılarından' Scott Waring de videoyu kendi sitesi olan UFOsightingsdaily.com'da paylaştı.

    Mars'ta tuğla duvarın ne işi var?
    Curiosity tarafından geçen haftalarda gönderilen ve Youtube'a yüklenen görüntülerde 'tuğla duvar' kalıntıları bulunduğu iddia edildi. Görüntüler kısa sürede yayıldı ve meraklıları tarafından çok sayıda yorum aldı. Ünlü 'UFO avcılarından' Scott Waring de videoyu kendi sitesi olan UFOsightingsdaily.com'da paylaştı.

  16. Waring görüntüleri 'basit ve mükemmel' olarak tanımladı. Ancak videoyu izleyenler, görüntülerin bir tuğla duvara ait olduğuna ikna olmuş değil.Görüntülere yorum yapan bir kullanıcı, duvar iddiasını 'aptalca' olarak tanımladı. Bir başka kullanıcı ise görüntülerin 'sahte' olduğunu iddia etti.

    Waring görüntüleri 'basit ve mükemmel' olarak tanımladı. Ancak videoyu izleyenler, görüntülerin bir tuğla duvara ait olduğuna ikna olmuş değil.Görüntülere yorum yapan bir kullanıcı, duvar iddiasını 'aptalca' olarak tanımladı. Bir başka kullanıcı ise görüntülerin 'sahte' olduğunu iddia etti.

  17. Mars'tan geçtiğimiz günlerde bir başka sıra dışı görüntü daha Dünya'ya ulaştı. Bakın fotoğraftaki okun gösterdiği şey aslında ne?

    Mars'tan geçtiğimiz günlerde bir başka sıra dışı görüntü daha Dünya'ya ulaştı. Bakın fotoğraftaki okun gösterdiği şey aslında ne?

  18. Curiosity, Mount Sharp bölgesinde ilerlediği sırada son derece ilginç bir meteor keşfetti. Ortalama bir meteordan çok daha küçük olan bu meteor, tamamen nikel ve demirden oluşuyor.

    Curiosity, Mount Sharp bölgesinde ilerlediği sırada son derece ilginç bir meteor keşfetti. Ortalama bir meteordan çok daha küçük olan bu meteor, tamamen nikel ve demirden oluşuyor.

  19. Arizona State University'de görevli olan araştırmacıların tanımladığı meteor, bir uzaylı yapısını andıran şekline rağmen sadece demirin ve nikelin karışımıyla oluşmuş, ilgi çekici bir meteor.

    Arizona State University'de görevli olan araştırmacıların tanımladığı meteor, bir uzaylı yapısını andıran şekline rağmen sadece demirin ve nikelin karışımıyla oluşmuş, ilgi çekici bir meteor.

  20. Meteorun, Mars'a yakın olan Asteroid Kuşağı'ndan geldiği tahmin ediliyor.

    Meteorun, Mars'a yakın olan Asteroid Kuşağı'ndan geldiği tahmin ediliyor.

  21. Dış kısmının sıradan meteorlardan çok daha düz ve pürüzsüz olmasının nedeni ise, atmosfere giriş yaptığı sırada sürtünmeden kaynaklanan ısı artışıyla erimiş olması.

    Dış kısmının sıradan meteorlardan çok daha düz ve pürüzsüz olmasının nedeni ise, atmosfere giriş yaptığı sırada sürtünmeden kaynaklanan ısı artışıyla erimiş olması.

  22. İşte Mars'tan bugüne kadar Dünya'ya gönderilen kafa karıştıran diğer fotoğraflar...

    İşte Mars'tan bugüne kadar Dünya'ya gönderilen kafa karıştıran diğer fotoğraflar...

  23. Curiosity'nin çektiği fotoğraflardan birine yakından bakıldığında daha çok tropikal iklimde yaşamını sürdüren iguana benzeri bir cisim dikkat çekiyor.

    Curiosity'nin çektiği fotoğraflardan birine yakından bakıldığında daha çok tropikal iklimde yaşamını sürdüren iguana benzeri bir cisim dikkat çekiyor.

  24. Her ne kadar bilim adamları bunların birer kaya parçası olduğunu dile getirse de fotoğrafı görenler NASA'nın kendilerinden gerçekleri gizlediğini düşünüyor.

    Her ne kadar bilim adamları bunların birer kaya parçası olduğunu dile getirse de fotoğrafı görenler NASA'nın kendilerinden gerçekleri gizlediğini düşünüyor.

  25. Görünen objenin bir timsahtan farkı yok.

    Görünen objenin bir timsahtan farkı yok.

  26. Görünen objenin bir timsahtan farkı yok.

    Görünen objenin bir timsahtan farkı yok.

  27. Bir insan silüeti...

    Bir insan silüeti...

  28. Yüzler...

    Yüzler...

  29. Kalpler...

    Kalpler...

  30. Hep varlığı tartışılagelen bir uzaylı kafa iskeleti sanki...

    Hep varlığı tartışılagelen bir uzaylı kafa iskeleti sanki...

  31. Mars yüzeyinde bulunan uzay aracı Curiosity tarafından çekilen fotoğrafa dikkatli bakıldığında ortalara doğru alt taraflarda tıpkı balığı andıran bir nesne göze çarpıyor.

    Mars yüzeyinde bulunan uzay aracı Curiosity tarafından çekilen fotoğrafa dikkatli bakıldığında ortalara doğru alt taraflarda tıpkı balığı andıran bir nesne göze çarpıyor.

  32. NASA'nın Mars'tan Dünya'ya geçtiği bir başka görüntüde ise objektife yakalanan objenin ayıyı andırdığı iddia edilmişti.

    NASA'nın Mars'tan Dünya'ya geçtiği bir başka görüntüde ise objektife yakalanan objenin ayıyı andırdığı iddia edilmişti.

  33. Mars yüzeyinde; gözlere, bir buruna, üst çeneye ve iyi korunmuş bir kafa tasına sahipmiş gibi duran tuhaf biçimli bir kaya dikkat çekiyor.

    Mars yüzeyinde; gözlere, bir buruna, üst çeneye ve iyi korunmuş bir kafa tasına sahipmiş gibi duran tuhaf biçimli bir kaya dikkat çekiyor.

  34. NASA'nın Mars'tan yayınladığı fotoğraflardaki bir detay sosyal medyada olay yaratmış, NASA'nın keşif aracı Curiosity'nin çektiği fotoğraftaki görüntü uzayda saklanan kadına benzetilmişti.

    NASA'nın Mars'tan yayınladığı fotoğraflardaki bir detay sosyal medyada olay yaratmış, NASA'nın keşif aracı Curiosity'nin çektiği fotoğraftaki görüntü uzayda saklanan kadına benzetilmişti.

  35. Bu da aynı objenin farklı bir açıdan görüntüsü...

    Bu da aynı objenin farklı bir açıdan görüntüsü...

  36. Yine NASA'nın yayınladığı bu görüntü örümceğe ve yengeçe benzetildi.

    Yine NASA'nın yayınladığı bu görüntü örümceğe ve yengeçe benzetildi.

  37. 6,4 milyar kilometre yol yapıp 67P kuyruklu yıldızına ulaşan uzay aracı Rosetta'nın gönderdiği görüntülerde uzayda rüzgarın varlığına işaret eden ipuçları kafaları karıştırıyor.

    6,4 milyar kilometre yol yapıp 67P kuyruklu yıldızına ulaşan uzay aracı Rosetta'nın gönderdiği görüntülerde uzayda rüzgarın varlığına işaret eden ipuçları kafaları karıştırıyor.

  38. Ceres'te esrarengiz ışıklar  <br>  NASA uzay aracı Dawn'ın yörüngesine yaklaştığı cüce gezegen Ceres'ten elde edilen en son fotoğrafta, gök cisminin yüzeyinde esrarengiz ışıklar dikkat çekti. NASA, ilk gözlemlerde Ceres'in yüzeyinde sadece bir ışık görüldüğünü, en son gözlemde ise iki ışığın belirlenmesinin son derece kafa karıştırıcı olduğunu belirtti.

    Ceres'te esrarengiz ışıklar
    NASA uzay aracı Dawn'ın yörüngesine yaklaştığı cüce gezegen Ceres'ten elde edilen en son fotoğrafta, gök cisminin yüzeyinde esrarengiz ışıklar dikkat çekti. NASA, ilk gözlemlerde Ceres'in yüzeyinde sadece bir ışık görüldüğünü, en son gözlemde ise iki ışığın belirlenmesinin son derece kafa karıştırıcı olduğunu belirtti.

  39. Ceres'te esrarengiz ışıklar  <br>  NASA tarafından yapılan açıklamada bilgi veren Almanya'nın Max Planck Güneş Sistemi Araştırma Enstitüsü'nden Andreas Nathues, "Bu tamamen beklenmedik ve sırrını henüz bilmediğimiz bir durum... Daha parlak olan nokta, kameramızla görüntülemek için çok küçük. Ancak küçük olmasına rağmen Ceres üzerindeki en parlak yeri temsil ediyor" dedi.

    Ceres'te esrarengiz ışıklar
    NASA tarafından yapılan açıklamada bilgi veren Almanya'nın Max Planck Güneş Sistemi Araştırma Enstitüsü'nden Andreas Nathues, "Bu tamamen beklenmedik ve sırrını henüz bilmediğimiz bir durum... Daha parlak olan nokta, kameramızla görüntülemek için çok küçük. Ancak küçük olmasına rağmen Ceres üzerindeki en parlak yeri temsil ediyor" dedi.

  40. NASA'nın evrendeki gözü olan uzay teleskopu Hubble, evrenimizin "gülümseyen" bir karesini yakaladı. SDSS J1038+4849 isimli galaksi kümesinin fotoğrafı NASA tarafından yayımlandı. Galaksi kümesi, Judy Schmidt isimli amatör bir uzay gözcüsü tarafından keşfedildi. Fotoğrafta "göz" olarak görülen parlaklıklar, iki ayrı galaksi. Yüzü ve gülümseymeyi oluşturan çizgiler ise, "güçlü yerçekimsel mercek" isimli bir etki nedeniyle oluşuyor.

    NASA'nın evrendeki gözü olan uzay teleskopu Hubble, evrenimizin "gülümseyen" bir karesini yakaladı. SDSS J1038+4849 isimli galaksi kümesinin fotoğrafı NASA tarafından yayımlandı. Galaksi kümesi, Judy Schmidt isimli amatör bir uzay gözcüsü tarafından keşfedildi. Fotoğrafta "göz" olarak görülen parlaklıklar, iki ayrı galaksi. Yüzü ve gülümseymeyi oluşturan çizgiler ise, "güçlü yerçekimsel mercek" isimli bir etki nedeniyle oluşuyor.

  41. Mars'ta tabut bulunduğu iddia edildi  <br>  Bugüne dek antik bir göl yatağından top şeklindeki kayalara dek pek çok ilginç bulguyla karşılaşan Curiosity&#8217;nin bu kez yolladığı fotoğrafta, daha öncekilerden çok farklı bir obje görülüyor.

    Mars'ta tabut bulunduğu iddia edildi
    Bugüne dek antik bir göl yatağından top şeklindeki kayalara dek pek çok ilginç bulguyla karşılaşan Curiosity’nin bu kez yolladığı fotoğrafta, daha öncekilerden çok farklı bir obje görülüyor.

  42. Curiosity&#8217;nin çektiği aşağıdaki fotoğrafta ilk bakışta hiçbir şey göze çarpmıyor. Ancak fotoğrafın renklerini değiştirip biraz da yaklaştırınca, bugüne dek Mars&#8217;ta hiç görülmemiş bir obje dikkati çekiyor.

    Curiosity’nin çektiği aşağıdaki fotoğrafta ilk bakışta hiçbir şey göze çarpmıyor. Ancak fotoğrafın renklerini değiştirip biraz da yaklaştırınca, bugüne dek Mars’ta hiç görülmemiş bir obje dikkati çekiyor.

  43. Bunun sadece bir kaya olabileceği, ancak dikdörtgen prizma şeklindeki bir kayanın da öyle kolay kolay oluşamayacağına dikkat çekiliyor. UFO Sightings Daily adlı internet sitesi ise bunun bir tabut olduğu konusunda ısrarlı.

    Bunun sadece bir kaya olabileceği, ancak dikdörtgen prizma şeklindeki bir kayanın da öyle kolay kolay oluşamayacağına dikkat çekiliyor. UFO Sightings Daily adlı internet sitesi ise bunun bir tabut olduğu konusunda ısrarlı.

  44. Curiosity Mars&#8217;ta eski bir göle ait izler görüntüledi  <br>  NASA&#8217;nın Mars&#8217;taki Curiosity (Merak) isimli keşif aracı, 154 kilometre genişliğindeki Gale kraterinin milyonlarca yıl önce suyla dolu bir göl olabileceğini kanıtlayan yer şekillerini fotoğrafladı.

    Curiosity Mars’ta eski bir göle ait izler görüntüledi
    NASA’nın Mars’taki Curiosity (Merak) isimli keşif aracı, 154 kilometre genişliğindeki Gale kraterinin milyonlarca yıl önce suyla dolu bir göl olabileceğini kanıtlayan yer şekillerini fotoğrafladı.

  45. NASA araştırmacıları, kraterin merkezindeki dağın eteklerine doğru uzanan ve su tortusu çökeltileri içeren kaya yığınları keşfetti. Buna göre, Sharp Dağı&#8217;nın yaklaşık 3,5 milyar yıl önce bu kraterin içinde olmadığı, suyun aşındırmasıyla zamanla oluştuğu düşünülüyor.

    NASA araştırmacıları, kraterin merkezindeki dağın eteklerine doğru uzanan ve su tortusu çökeltileri içeren kaya yığınları keşfetti. Buna göre, Sharp Dağı’nın yaklaşık 3,5 milyar yıl önce bu kraterin içinde olmadığı, suyun aşındırmasıyla zamanla oluştuğu düşünülüyor.

  46. Mars'ta topun ne işi var?  <br>  Curiosity&#8217;nin çektiği fotoğraflar arasında düz bir kayanın yüzeyinde, mükemmel bir küre şeklindeki bir &#8216;top&#8217; görülüyor. Biraz tozlu olmakla birlikte, aslında çevresindeki diğer kayalardan farklı bir rengi olduğu da görülebiliyor.

    Mars'ta topun ne işi var?
    Curiosity’nin çektiği fotoğraflar arasında düz bir kayanın yüzeyinde, mükemmel bir küre şeklindeki bir ‘top’ görülüyor. Biraz tozlu olmakla birlikte, aslında çevresindeki diğer kayalardan farklı bir rengi olduğu da görülebiliyor.

  47. NASA&#8217;daki bilimadamları ise bu fotoğrafta görülen objenin insan ya da uzaylı yapımı bir top olmadığını, yalnızca &#8216;katılaşma&#8217; yoluyla oluşan bir kayacık olduğunu ifade ediyor.

    NASA’daki bilimadamları ise bu fotoğrafta görülen objenin insan ya da uzaylı yapımı bir top olmadığını, yalnızca ‘katılaşma’ yoluyla oluşan bir kayacık olduğunu ifade ediyor.

  48. Fotoğraftaki obje ilk bakışta Ortaçağ&#8217;da kullanılan gülleleri hatırlatıyor. Beynimiz, fotoğraftaki nesnenin insan yapımı (Ya da belki de uzaylı yapımı!) bir top olduğunu bize söylese de, muhtemelen bu yalnızca, inanılmaz aşamalardan geçerek oluşmuş normal bir kaya.

    Fotoğraftaki obje ilk bakışta Ortaçağ’da kullanılan gülleleri hatırlatıyor. Beynimiz, fotoğraftaki nesnenin insan yapımı (Ya da belki de uzaylı yapımı!) bir top olduğunu bize söylese de, muhtemelen bu yalnızca, inanılmaz aşamalardan geçerek oluşmuş normal bir kaya.

  49. Mars'ta UFO mu var?    NASA'nın yayınladığı bir başka fotoğraf da tartışmalara neden oldu. Uzun süredir Mars'ta bulunan Curiosity isimli aracın çektiği görüntülerde UFO olduğu düşünülen beyaz bir nokta dikkat çekiyor. Peki gerçekten de bu mümkün mü?

    Mars'ta UFO mu var? NASA'nın yayınladığı bir başka fotoğraf da tartışmalara neden oldu. Uzun süredir Mars'ta bulunan Curiosity isimli aracın çektiği görüntülerde UFO olduğu düşünülen beyaz bir nokta dikkat çekiyor. Peki gerçekten de bu mümkün mü?

  50. Curiosity'nin çektiği fotoğraflar gerçek. Ancak NASA'dan Justin Maki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Curiosity'nin kamerasında sensörlerin aşırı ısınması sonucu ölü piksel sorunun meydana geldiğini, bu noktaların da bu sorundan kaynaklandığını söyledi.

    Curiosity'nin çektiği fotoğraflar gerçek. Ancak NASA'dan Justin Maki, konuyla ilgili yaptığı açıklamada Curiosity'nin kamerasında sensörlerin aşırı ısınması sonucu ölü piksel sorunun meydana geldiğini, bu noktaların da bu sorundan kaynaklandığını söyledi.

  51. Yengeç Bulutsusu(Crab Nebula)

    Yengeç Bulutsusu(Crab Nebula)

  52. Halka Bulutsusu (Ring Nebula)

    Halka Bulutsusu (Ring Nebula)

  53. Kedi Gözü Bulutsusu (Cat's Eye Nebula)

    Kedi Gözü Bulutsusu (Cat's Eye Nebula)

  54. Sarmal Galaksi

    Sarmal Galaksi

  55. Satürn fırtınası

    Satürn fırtınası

  56. Kuzey Işığı

    Kuzey Işığı

  57. Karina takımyıldızı

    Karina takımyıldızı

  58. Kırmızı Cüce Yıldızı

    Kırmızı Cüce Yıldızı

  59. Satürn'ün doğal uyduları

    Satürn'ün doğal uyduları

  60. Deniz Kulağı Bulutsusu (Lagoon Nebula)

    Deniz Kulağı Bulutsusu (Lagoon Nebula)

  61. Jupiter ve uydusu Ganymede

    Jupiter ve uydusu Ganymede

  62. Jupiter'in uydusu Europa

    Jupiter'in uydusu Europa

  63. Satürn kutup ışıkları

    Satürn kutup ışıkları

  64. Venüs

    Venüs

  65. Merkür

    Merkür

  66. Yıldız oluşum bölgesi

    Yıldız oluşum bölgesi

  67. Taçküre kütle atımı

    Taçküre kütle atımı

  68. Erboğa A takımyıldızı

    Erboğa A takımyıldızı

  69. Andromeda Galaksisi

    Andromeda Galaksisi

  70. Merkür yüzeyi (Kriterlerin şekli Mickey Mouse'u andırıyor)

    Merkür yüzeyi (Kriterlerin şekli Mickey Mouse'u andırıyor)

  71. Uzaydan dünyadaki kuzey ışıkları

    Uzaydan dünyadaki kuzey ışıkları

  72. Supernova kalıntısı

    Supernova kalıntısı

  73. Mars'ta gündoğumu

    Mars'ta gündoğumu

  74. Satürn

    Satürn

  75. Jupiter

    Jupiter

  76. Jupiter

    Jupiter

  77. Kuğu Takımyıldızı

    Kuğu Takımyıldızı

  78. Sarmal galaksi

    Sarmal galaksi

  79. Ve Dünya

    Ve Dünya