İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Sınava Geç Kaldılar, Duygusal Anlar...

kapıları yumruklayanlar... yanlış gelenler...

  1. Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesinde düzenlenen LYS-2 Lisans Yerleştirme Sınavında 15 dakika kuralına takılan üniversite adayları sınava alınmadı. Sınava 1 dakika geç kaldığı için oğlu sınava alınmayan baba, salon görevlilerine yalvardı. Görevlilerle konuşan baba oğlu salona alınmayınca beddua ederek kapıyı yumrukladı. Sinir krizi geçirip gözyaşlarına boğulan babayı sınava giremeyen oğlu teselli ederek uzaklaştırdı.

    Sivas'ta Cumhuriyet Üniversitesinde düzenlenen LYS-2 Lisans Yerleştirme Sınavında 15 dakika kuralına takılan üniversite adayları sınava alınmadı. Sınava 1 dakika geç kaldığı için oğlu sınava alınmayan baba, salon görevlilerine yalvardı. Görevlilerle konuşan baba oğlu salona alınmayınca beddua ederek kapıyı yumrukladı. Sinir krizi geçirip gözyaşlarına boğulan babayı sınava giremeyen oğlu teselli ederek uzaklaştırdı.

  2. ADRESİ BULAMADI, SINAVA GEÇ KALDI    <p>    Şişli'de bir lisede, Lisans Yerleştirme Sınavına geç kalan bir aday 09:45 kuralına takılarak sınava alınmadı. Öğrenci bu duruma tepki göstererek, "Buraya ters bir yerde oturuyorum, okulun adresini bulmakta zorlandık bu yüzden sınava yetişemedim" dedi.

    ADRESİ BULAMADI, SINAVA GEÇ KALDI

    Şişli'de bir lisede, Lisans Yerleştirme Sınavına geç kalan bir aday 09:45 kuralına takılarak sınava alınmadı. Öğrenci bu duruma tepki göstererek, "Buraya ters bir yerde oturuyorum, okulun adresini bulmakta zorlandık bu yüzden sınava yetişemedim" dedi.

  3. Üniversite öğrencilerini yerleştirmek amacıyla düzenlenen sınavın ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) Tunay Kılıç isimli aday 09:45 kuralına takıldı. Tüm çabalarına rağmen okula alınmayan Kılıç, duruma tepki gösterdi.

    Üniversite öğrencilerini yerleştirmek amacıyla düzenlenen sınavın ikinci aşaması olan Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) Tunay Kılıç isimli aday 09:45 kuralına takıldı. Tüm çabalarına rağmen okula alınmayan Kılıç, duruma tepki gösterdi.

  4. OĞLU YANINA GELEN BABA ŞAŞKINA DÖNDÜ<p>    Sınav binasına alınmayan Tunay Kılıç, okulun kapısından çıktıktan sonra çevredeki öğrenci yakınları tarafından teselli edildi. Üzgün olduğu gözlenen Kılıç, yürüyerek babasının yanına gidince babası da şoke oldu. Okula oğlunun alınmadığını öğrenen baba oğlunu bir süre teselli etti. Okulun yazılan adrese göre başka bir yerde olduğunu belirten veli, 'Şişli yazıyor kağıtta burası Feriköy ne alakası var burasının Şişli'yle' diyerek tepkisini koyarken, Tunay Kılıç ve velisi bir süre sonra okul çevresinden ayrıldı.

    OĞLU YANINA GELEN BABA ŞAŞKINA DÖNDÜ

    Sınav binasına alınmayan Tunay Kılıç, okulun kapısından çıktıktan sonra çevredeki öğrenci yakınları tarafından teselli edildi. Üzgün olduğu gözlenen Kılıç, yürüyerek babasının yanına gidince babası da şoke oldu. Okula oğlunun alınmadığını öğrenen baba oğlunu bir süre teselli etti. Okulun yazılan adrese göre başka bir yerde olduğunu belirten veli, 'Şişli yazıyor kağıtta burası Feriköy ne alakası var burasının Şişli'yle' diyerek tepkisini koyarken, Tunay Kılıç ve velisi bir süre sonra okul çevresinden ayrıldı.

  5. İZMİR'DE DE AYNI TELAŞ<p>    Kampüse metro ile gelen bir kız öğrenci, sınava girecekleri dersliğe zamanında varabilmek için koştu. 2 dakika kala yetişen kız öğrenci derin bir nefes alıp, içeri girdi. Sınav merkezlerinde sınavın başlama saatinden 15 dakika önce öğrencilerin içeri alınma işlemleri tamamlandı. Kapıda bulunan görevliler tarafından üstleri aranan öğrencilerin başlarındaki toka ile ellerindeki su şişelerinin etiketleri çıkartıldı. Görevliler de 09.45 öncesinde süreyi adaylara seslenerek zamanı hatırlattı.

    İZMİR'DE DE AYNI TELAŞ

    Kampüse metro ile gelen bir kız öğrenci, sınava girecekleri dersliğe zamanında varabilmek için koştu. 2 dakika kala yetişen kız öğrenci derin bir nefes alıp, içeri girdi. Sınav merkezlerinde sınavın başlama saatinden 15 dakika önce öğrencilerin içeri alınma işlemleri tamamlandı. Kapıda bulunan görevliler tarafından üstleri aranan öğrencilerin başlarındaki toka ile ellerindeki su şişelerinin etiketleri çıkartıldı. Görevliler de 09.45 öncesinde süreyi adaylara seslenerek zamanı hatırlattı.

  6. SINAV YERİNE BİR GÜN ÖNCE GELDİ<p>    Bir aday ise yarın gireceği sınava bir gün önce geldiği için okul binasından gülerek ayrıldı. Bir başka aday 09.43'te okula koşarak gelerek dakikalar kala sınava yetişti. Sınava gireceği okula son dakika gelen kızı görevliler sakinleştirdi. Görevlilerin su vermek istediği kız oruçlu olduğunu söyleyip koşarak sınav salonuna girdi.

    SINAV YERİNE BİR GÜN ÖNCE GELDİ

    Bir aday ise yarın gireceği sınava bir gün önce geldiği için okul binasından gülerek ayrıldı. Bir başka aday 09.43'te okula koşarak gelerek dakikalar kala sınava yetişti. Sınava gireceği okula son dakika gelen kızı görevliler sakinleştirdi. Görevlilerin su vermek istediği kız oruçlu olduğunu söyleyip koşarak sınav salonuna girdi.

  7. SANİYE FARKI İLE KAPANAN SINAV KAPISI, BİNA ÖNÜNDEKİLERİN ISRARIYLA AÇILDI  <p>  Antalya'da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonunda Fen Bilimleri sınavına son anda gelen öğrenci, bina önünde bulunanların ısrarıyla salona alındı. Görevlilere "Ne olur al" diye seslenenlerden biri heyecanlanarak gözyaşı döktü. Saat 10.00'da başlayan LYS Fen Bilimleri sınavı için adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren okullarda olmaya başladı.

    SANİYE FARKI İLE KAPANAN SINAV KAPISI, BİNA ÖNÜNDEKİLERİN ISRARIYLA AÇILDI

    Antalya'da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) maratonunda Fen Bilimleri sınavına son anda gelen öğrenci, bina önünde bulunanların ısrarıyla salona alındı. Görevlilere "Ne olur al" diye seslenenlerden biri heyecanlanarak gözyaşı döktü. Saat 10.00'da başlayan LYS Fen Bilimleri sınavı için adaylar sabahın erken saatlerinden itibaren okullarda olmaya başladı.

  8. AİLELER ISRAR ETTİ    <p>Kimi adaylar üzerlerindeki takı, piercingleri çıkarırken, sınav salonlarına koşan adaylar da oldu. Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde saat 09.45'te görevliler kapıları kapatmaya başladığı anda bir kız öğrenci okula girmeye çalıştı. Görevlilerin almak istemediği öğrenci için kapıda bekleyen aileler ısrar etti.

    AİLELER ISRAR ETTİ

    Kimi adaylar üzerlerindeki takı, piercingleri çıkarırken, sınav salonlarına koşan adaylar da oldu. Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nde saat 09.45'te görevliler kapıları kapatmaya başladığı anda bir kız öğrenci okula girmeye çalıştı. Görevlilerin almak istemediği öğrenci için kapıda bekleyen aileler ısrar etti.

  9. Aileler, kapıya yönelerek "Ne olur al, henüz saniye dolmadı" diyerek öğrencinin içeri alınmasını istedi. Saate bakan görevliler son anda gelen öğrenciyi de içeri aldı. Öğrencinin durumunu gören bazı kişiler heyecanlanarak gözyaşı döktü. Öğrencinin alınmasıyla bina önünde bulunanlar alkışlarla görevlilere teşekkür etti.  <p>  AİLELER KAPIDA BEKLEDİ<p>    Saat 09.45'ten sonra polisler, okulun önünde bekleyenleri gürültü çıkardıkları gerekçesiyle uzaklaştırdı. Bazı aileler yanlarında getirdikleri kilimlerin üstünde otururken, bazıları da yanlarında getirdikleri Kuran-ı Kerim'i okudu.

    Aileler, kapıya yönelerek "Ne olur al, henüz saniye dolmadı" diyerek öğrencinin içeri alınmasını istedi. Saate bakan görevliler son anda gelen öğrenciyi de içeri aldı. Öğrencinin durumunu gören bazı kişiler heyecanlanarak gözyaşı döktü. Öğrencinin alınmasıyla bina önünde bulunanlar alkışlarla görevlilere teşekkür etti.

    AİLELER KAPIDA BEKLEDİ

    Saat 09.45'ten sonra polisler, okulun önünde bekleyenleri gürültü çıkardıkları gerekçesiyle uzaklaştırdı. Bazı aileler yanlarında getirdikleri kilimlerin üstünde otururken, bazıları da yanlarında getirdikleri Kuran-ı Kerim'i okudu.