Tarihi Kiliseyi Defineciler Yağmaladı!

KAYSERİ'nin Melikgazi ilçesindeki tarihi Beşaret Kaya Kilisesi, defineciler tarafından yağmalandı. Tarihi kiliseden son gelen fotoğraflar içler acısı...

  1. Tarihi kilise, defineciler tarafından tahrip edildi. Kilisenin içi kaçak kazılarla kullanılmaz hale gelirken, duvarlarda bulunan fresklere de zarar verildiği görüldü.

    Tarihi kilise, defineciler tarafından tahrip edildi. Kilisenin içi kaçak kazılarla kullanılmaz hale gelirken, duvarlarda bulunan fresklere de zarar verildiği görüldü.

  2. Demir kapı-kilit kırıldı    <br>Bağpınar Mahallesi Muhtarı Ömer Nalbant, tarihi kilisenin son durumunun içler acısı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: Biz, buraya defalarca demir kapı, kilit takmamıza rağmen buraya define aramak için gelenler tarafından kırıldı.

    Demir kapı-kilit kırıldı
    Bağpınar Mahallesi Muhtarı Ömer Nalbant, tarihi kilisenin son durumunun içler acısı olduğunu belirterek, şunları kaydetti: Biz, buraya defalarca demir kapı, kilit takmamıza rağmen buraya define aramak için gelenler tarafından kırıldı.

  3. Definecilerden bıktık<br>    Muhtar Ömer Nalbant, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Mahalle olarak definecilerden bıktık. Kilise içinde bulunan fresk resimler kazındı.

    Definecilerden bıktık
    Muhtar Ömer Nalbant, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı: Mahalle olarak definecilerden bıktık. Kilise içinde bulunan fresk resimler kazındı.

  4. Restore edilip turizme kazandırılmalı<br>    Buranın güvenlik altına alınarak restore edilip, turizme kazandırılmasını bekliyoruz.

    Restore edilip turizme kazandırılmalı
    Buranın güvenlik altına alınarak restore edilip, turizme kazandırılmasını bekliyoruz.

  5. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkileri ise yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi: Kayseri merkez ve ilçelerdeki kiliselerin envanteri çıkarıldı.

    İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yetkileri ise yaptığı açıklamada şunlar kaydedildi: Kayseri merkez ve ilçelerdeki kiliselerin envanteri çıkarıldı.

  6. Buna göre kiliselerde çalışma yapılacağını açıkladı

    Buna göre kiliselerde çalışma yapılacağını açıkladı