İstanbul'a Sağanak Ve Dolu Yağışı Geliyor!

Meteoroloji'ye göre Türkiye genelinde sıcaklıklar düşecek. İstanbul'a da gök gürültülü sağanak geliyor. Meteoroloji profesörü Orhan Şen, saat verip İstanbul'a dolu uyarısı da yaptı.

  1. Meteoroloji uzmanlarından alınan bilgiye göre; İstanbul'da gök gürültülü sağanak bekleniyor. Ayrıca yurt genelinde de sıcaklıkların düşeceği söylendi. Hava profesörü Orhan Şen ise  İstanbul'a saat verdi. Önümüzdeki 10 güne de dikkat! İşte Şen'in uyarılarının detayları...

    Meteoroloji uzmanlarından alınan bilgiye göre; İstanbul'da gök gürültülü sağanak bekleniyor. Ayrıca yurt genelinde de sıcaklıkların düşeceği söylendi. Hava profesörü Orhan Şen ise İstanbul'a saat verdi. Önümüzdeki 10 güne de dikkat! İşte Şen'in uyarılarının detayları...

  2. Orhan Şen, "Trakya'da ve Edirne'de başladı yağış. Ankara'nın kuzeyinde, Kırıkkale civarında var. Akşama İstanbul'a da gelecek yağış. Doğu Karadeniz'de yağış var. Dikkat etmekte fayda var." ifadelerini kullandı.

    Orhan Şen, "Trakya'da ve Edirne'de başladı yağış. Ankara'nın kuzeyinde, Kırıkkale civarında var. Akşama İstanbul'a da gelecek yağış. Doğu Karadeniz'de yağış var. Dikkat etmekte fayda var." ifadelerini kullandı.

  3. İstanbul bu vakte dikkat!<br>  Şen, "Bu yağış sırasında İstanbul'da dolu yağışı da olabilir. İç Anadolu'nun kuzeyinde dikkat etmemiz lazım, bu gece de (2 Ağustos gecesi) İstanbul'a dikkat etmemiz lazım. Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor." sözlerini söyledi.

    İstanbul bu vakte dikkat!
    Şen, "Bu yağış sırasında İstanbul'da dolu yağışı da olabilir. İç Anadolu'nun kuzeyinde dikkat etmemiz lazım, bu gece de (2 Ağustos gecesi) İstanbul'a dikkat etmemiz lazım. Gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor." sözlerini söyledi.

  4. Önümüzdeki 10 gün uyarısı!<br>  Şen, önümüzdeki günlerin hava durumu bilgisini de verdi. Şen, "Artık tatili biraz arka plana atmamız lazım. Daha bitmedi sıcaklar ama önümüzdeki bir 10 gün biraz daha serin olacak. Tekrar sıcaklar olabilir ama 35 dereceleri bulmaz. İstanbul'da sıcaklıklar 25-26 dereceye inebilir." dedi.

    Önümüzdeki 10 gün uyarısı!
    Şen, önümüzdeki günlerin hava durumu bilgisini de verdi. Şen, "Artık tatili biraz arka plana atmamız lazım. Daha bitmedi sıcaklar ama önümüzdeki bir 10 gün biraz daha serin olacak. Tekrar sıcaklar olabilir ama 35 dereceleri bulmaz. İstanbul'da sıcaklıklar 25-26 dereceye inebilir." dedi.

  5. Şen, "Leylekler hava durumuyla ilgilidir. Bulundukları yerlerde, Karadeniz'in kuzeyindeki sazlıklarda oluyorlar. O bölgelerde kuraklık var, zannedersem yiyecek bulamadılar ve erken gidelim dediler. Kış habercisi değildir." sözlerini söyledi.

    Şen, "Leylekler hava durumuyla ilgilidir. Bulundukları yerlerde, Karadeniz'in kuzeyindeki sazlıklarda oluyorlar. O bölgelerde kuraklık var, zannedersem yiyecek bulamadılar ve erken gidelim dediler. Kış habercisi değildir." sözlerini söyledi.

  6. Meteoroloji'den yeni açıklama<br>  Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Hava sıcaklığının Perşembe ülkemiz genelinde, Cuma günü doğu kesimlerde hissedilir derecede azalarak, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor" denildi.

    Meteoroloji'den yeni açıklama
    Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Hava sıcaklığının Perşembe ülkemiz genelinde, Cuma günü doğu kesimlerde hissedilir derecede azalarak, kuzey ve iç kesimlerde mevsim normalleri altında seyredeceği tahmin ediliyor" denildi.

  7. Yurt geneli yarına dair bilgi<br>  Rüzgarın yarın (02.09.2021 Perşembe) Van, Hakkari, Ağrı, Bitlis ve Muş çevreleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına (40-70 Km/saat) , yüksek kesimlerinde hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Fırtınanın Perşembe akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.

    Yurt geneli yarına dair bilgi
    Rüzgarın yarın (02.09.2021 Perşembe) Van, Hakkari, Ağrı, Bitlis ve Muş çevreleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden fırtına (40-70 Km/saat) , yüksek kesimlerinde hamleli kuvvetli fırtına (70-90 km/saat) şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Fırtınanın Perşembe akşam saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor.