Her Yerden Çıkıyor: Kafatası Ve Kemikler Görenleri Korkuttu

Erzurum?da üzerinde herhangi bir arkeolojik kazı çalışması yapılmayan Değirmenler Höyüğü'nün tahribata uğraması sonucu insanlara ait kafatasları ve kemikler meydana çıktı.

  1. Erzurum?un Yakutiye ilçesine bağlı Değirmenler Mahallesi'nde bulunan ve henüz herhangi bir kazı çalışması yapılmayan Değirmenler Höyüğü, yıllar içerisinde tahribata uğradı. Zamanla bu bölgede insanlara ait kemikler ve kafatasları ortaya çıktı.

    Erzurum?un Yakutiye ilçesine bağlı Değirmenler Mahallesi'nde bulunan ve henüz herhangi bir kazı çalışması yapılmayan Değirmenler Höyüğü, yıllar içerisinde tahribata uğradı. Zamanla bu bölgede insanlara ait kemikler ve kafatasları ortaya çıktı.

  2. Köyün hemen içerisinde bulunan höyüğün etrafında bulunan kemiklere uzun süredir müdahale edilmedi.

    Köyün hemen içerisinde bulunan höyüğün etrafında bulunan kemiklere uzun süredir müdahale edilmedi.

  3. Höyüğün içerisinde bulunan kemikleri yuva yapan kuşların ve yağmur sularının meydana çıkardığı tahmin ediliyor.

    Höyüğün içerisinde bulunan kemikleri yuva yapan kuşların ve yağmur sularının meydana çıkardığı tahmin ediliyor.

  4. Öte yandan, Erzurum şehir merkezinin 17 kilometre kuzeyinde bulunan Değirmenler Höyüğü, Karaz, Pulur ve Güzelova Höyükleri gibi bölgenin önemli merkezleri arasında yer alıyor.

    Öte yandan, Erzurum şehir merkezinin 17 kilometre kuzeyinde bulunan Değirmenler Höyüğü, Karaz, Pulur ve Güzelova Höyükleri gibi bölgenin önemli merkezleri arasında yer alıyor.

  5. Yapılacak kazı ve araştırmaların bölge tarihinin aydınlatılması için oldukça önemli olduğu düşünülürken, yoğun bir tahribata uğrayan bölgenin, bir an önce koruma altına alınması isteniyor.

    Yapılacak kazı ve araştırmaların bölge tarihinin aydınlatılması için oldukça önemli olduğu düşünülürken, yoğun bir tahribata uğrayan bölgenin, bir an önce koruma altına alınması isteniyor.