Facebook Çalışanları Ne Kadar Kazanıyor?

Facebook çalışanları ne kadar kazanıyor?

  1. Sosyal medya denilince akla ilk gelen site hiç şüphesiz ki Facebook'tur. Dünyanın en çok ziyaret edilen sitelerinden bir de Facebook'tur hal böyle olunca Facebook'ta çalışmak bir ayrıcalık oluyor ve dolayısı ile çalışanların aldıkları maaşlarda epeyce yüksek.

    Sosyal medya denilince akla ilk gelen site hiç şüphesiz ki Facebook'tur. Dünyanın en çok ziyaret edilen sitelerinden bir de Facebook'tur hal böyle olunca Facebook'ta çalışmak bir ayrıcalık oluyor ve dolayısı ile çalışanların aldıkları maaşlarda epeyce yüksek.

  2. Bu galerimizde Facebook çalışanlarının yaptıkları görevlere göre aldıkları ortalama yıllık maaşlardan bahsedeeğiz.

    Bu galerimizde Facebook çalışanlarının yaptıkları görevlere göre aldıkları ortalama yıllık maaşlardan bahsedeeğiz.

  3. <br><b>Finans Uzmanı</b></br>  Facebook'un en büyük gelir kapısı hiç şüphesiz ki reklamlardır ve bu reklamların finanse edilebilmesi için Facebook'ta çalışan Finans Uzmanlarına ortalama yıllık 62.616 dolar ücret veriyor.


    Finans Uzmanı
    Facebook'un en büyük gelir kapısı hiç şüphesiz ki reklamlardır ve bu reklamların finanse edilebilmesi için Facebook'ta çalışan Finans Uzmanlarına ortalama yıllık 62.616 dolar ücret veriyor.

  4. <br><b>Yazılım Stajyeri</b></br>  İnternet sektöründe yeniliklere ayak uydurmak çok önemli Facebook gibi büyük bir sitenin de her zaman için yenilikçi olması ve sitede yaşanan sorunlara çok hızlı mücahale edilmesi gerekiyor. Hal böyle olunca Facebook'ta yazılımcıların önemi de büyük. Facebook'ta çalışan stajyer yazılımcılar ortalama 77.544 dolar maaş alıyor.


    Yazılım Stajyeri
    İnternet sektöründe yeniliklere ayak uydurmak çok önemli Facebook gibi büyük bir sitenin de her zaman için yenilikçi olması ve sitede yaşanan sorunlara çok hızlı mücahale edilmesi gerekiyor. Hal böyle olunca Facebook'ta yazılımcıların önemi de büyük. Facebook'ta çalışan stajyer yazılımcılar ortalama 77.544 dolar maaş alıyor.

  5. <br><b>Operasyon Mühendisi</b></br>  Bilgisayar korsanlarının en büyük hedefleri daha çok büyük siteler oluyor. Facebook gibi büyük bir sitede oluşacak bir hata geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir.      <p>Bunu önlemek için Facebook bünyesinde veritabanı ve site güvenliği konusunda çalışan Operasyon Mühendisleri ortalama 99.000 dolar maaş alıyor.</p>


    Operasyon Mühendisi
    Bilgisayar korsanlarının en büyük hedefleri daha çok büyük siteler oluyor. Facebook gibi büyük bir sitede oluşacak bir hata geri dönüşü olmayan sonuçlara yol açabilir.

    Bunu önlemek için Facebook bünyesinde veritabanı ve site güvenliği konusunda çalışan Operasyon Mühendisleri ortalama 99.000 dolar maaş alıyor.

  6. <br><b>Proje Müdürü</b></br>  Facebook'un yalnızca bir sosyal ağ olmaktan çıktı ve son zamanlarda Whatsapp ve Oculus Rift gibi büyük projeleri satın aldı. Tüm bu projelerin yönetilmesine liderlik eden Proje Müdürleri ortalama yıllık 104 bin dolar ücret alıyor.


    Proje Müdürü
    Facebook'un yalnızca bir sosyal ağ olmaktan çıktı ve son zamanlarda Whatsapp ve Oculus Rift gibi büyük projeleri satın aldı. Tüm bu projelerin yönetilmesine liderlik eden Proje Müdürleri ortalama yıllık 104 bin dolar ücret alıyor.

  7. <br><b>Tecrübesiz Yazılım Mühendisleri</b></br>  Üniversiteden henüz mezun olmuş ve herhangi bir iş tecrübesi olmayan yazılım mühendisleri Facebook'ta ortalama yıllık 106 bin dolar maaş alıyorlar.


    Tecrübesiz Yazılım Mühendisleri
    Üniversiteden henüz mezun olmuş ve herhangi bir iş tecrübesi olmayan yazılım mühendisleri Facebook'ta ortalama yıllık 106 bin dolar maaş alıyorlar.

  8. <br><b>İş Geliştirme Uzmanı</b></br>  Facebook'un en önemli özelliklerinden biri de yenilikçi olmasıdır ve bu yeniliklerden sorumlu olan kişilerde İş Geliştirme Uzmanları.     <p>Facebook'ta çalışan İş Geliştirme Uzmanları yıllık olarak 115 bin dolar maaş alıyorlar.</p>


    İş Geliştirme Uzmanı
    Facebook'un en önemli özelliklerinden biri de yenilikçi olmasıdır ve bu yeniliklerden sorumlu olan kişilerde İş Geliştirme Uzmanları.

    Facebook'ta çalışan İş Geliştirme Uzmanları yıllık olarak 115 bin dolar maaş alıyorlar.

  9. <br><b>Ürün Tasarımcısı</b></br>  Facebook'un artık sadece bir web sitesi olmaktan çıktığından bahsetmiştik. Her ne kadar resmi bir açıklama olmasa da Facebook'un telefon veya tablet geliştirme konusunda hevesli olduğunu biliyoruz: Facebook'ta bu konu ile ilgili çalışan Ürün tasarımcıları ortalama 125 bin dolar maaş alıyor.


    Ürün Tasarımcısı
    Facebook'un artık sadece bir web sitesi olmaktan çıktığından bahsetmiştik. Her ne kadar resmi bir açıklama olmasa da Facebook'un telefon veya tablet geliştirme konusunda hevesli olduğunu biliyoruz: Facebook'ta bu konu ile ilgili çalışan Ürün tasarımcıları ortalama 125 bin dolar maaş alıyor.

  10. <br><b>Araştırma Uzmanı</b></br>  Facebook'un daima gelişmesi ve yeniliklere ayak uydurması gerekiyor. Konu ile ilgili olarak yenilikleri arayan ve bu yenilikleri Facebook'a uyarlamak ile görevli olan araştırma uzmanları yıllık ortalama 130 bin dolar maaş alıyorlar.


    Araştırma Uzmanı
    Facebook'un daima gelişmesi ve yeniliklere ayak uydurması gerekiyor. Konu ile ilgili olarak yenilikleri arayan ve bu yenilikleri Facebook'a uyarlamak ile görevli olan araştırma uzmanları yıllık ortalama 130 bin dolar maaş alıyorlar.

  11. <br><b>Yönetici Mühendis</b></br>  Facebook'un belki de en önemli kişilerinden biri olan yönetici mühendisleri projelerin başında yer alıyor ve yazılım ekiplerine liderlik ediyor. Aynı zamanda bu mühendislerin tecrübeleri de diğer yazılımcılara göre daha yüksek ve daha zorlu projelerde yer alıyorlar.      <p>Facebook'ta çalışan yönetici mühendisleri ortalama olarak yıllık 160 bin dolar maaş alıyorlar.</p>


    Yönetici Mühendis
    Facebook'un belki de en önemli kişilerinden biri olan yönetici mühendisleri projelerin başında yer alıyor ve yazılım ekiplerine liderlik ediyor. Aynı zamanda bu mühendislerin tecrübeleri de diğer yazılımcılara göre daha yüksek ve daha zorlu projelerde yer alıyorlar.

    Facebook'ta çalışan yönetici mühendisleri ortalama olarak yıllık 160 bin dolar maaş alıyorlar.