5 Bin 750 Kadroya Yapılacak Atamalar İçin Başvurular 4 Kasım'da Sona Eriyor

Haber Giriş : 25 Mayıs 2003 06:22, Son Güncelleme : 11 Ağustos 2022 11:38
5 Bin 750 Kadroya Yapılacak Atamalar İçin Başvurular 4 Kasım'da Sona Eriyor
5 Bin 750 Kadroya Yapılacak Atamalar İçin Başvurular 4 Kasım'da Sona Eriyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nca sınıf öğretmenliği alanında 5 bin 750 kadroya yapılacak atamalar için başvurular, 4 Kasım Pazartesi günü mesai saati bitiminde sona erecek.

Atamalar için eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği programından mezun olanlar ile eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği dışındaki programlarından mezun olup sınıf öğretmenliği sertifikası alanlar ve fen edebiyat fakültelerinin, Talim ve Terbiye Kurulu'nun 340 sayılı Kararında herhangi bir alan öğretmenliğine kaynak gösterilen programlarından mezun olup sınıf öğretmenliği sertifikası bulunanlar başvurabilecek.

Başvuru formları, "2002/2 Öğretmen Atama Kılavuzu"nda belirtilen esaslara göre doldurulacak. Adaylar, başvuru formu ve mezuniyet belgesi, sınıf öğretmenliği sertifikası ile ÖSYM tarafından yapılan merkezi personel sınav sonuç belgesi (DMS, DMS-Öğretmenlik, KMS, KPSS) örneklerinden oluşan başvuru belgelerini, 4 Kasım günü mesai saati bitimine kadar, Adana, Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Samsun, Trabzon ve Van İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde oluşturulan bürolara teslim edecek.

Atamalar, bilgisayar ortamında, puan üstünlüğüne göre ve şeffaf bir şekilde gerçekleştirilecek. Atamalarda, toplam kadronun 5 bini "fen ve edebiyat fakültelerinin, Talim ve Terbiye Kurulu'nun 01.06.2000 tarih ve 340 sayılı Kararında herhangi bir alan öğretmenliğine kaynak gösterilen programlarından mezun olup, sınıf öğretmenliği sertifikası bulunanlar" , 750'si ise "eğitim fakültelerinin sınıf öğretmenliği programından mezun olanlar ile sınıf öğretmenliği dışındaki programlarından mezun olup sınıf öğretmenliği sertifikası bulunanlar" için kullanılacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber