26 Ocak 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 26 Ocak 2008 08:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

-GÜL KAYSERİ'DE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kübra-Mehmet Sarımermer Hatıra Ormanı'na ağaç dikecek. Ardından Erciyes Master Planı hakkında brifing alacak olan Gül, Hisarcık Kent Ormanı'nı ziyaret edecek. (Saat:11.00/12.00/14.45)

-Gül, Kayserili işadamlarıyla bir araya gelecek ve hayırseverler zirvesine katılacak. Gül, akşam saatlerinde Ankara'ya dönecek. (Saat:18.00/19.30)

-GENÇ İŞADAMLARI KONFEDERASYONU GENEL KURULU

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türkiye Genç İşadamları Konfederasyonu Olağanüstü Genel Kurulu'na katılacak. (Saat:13.00)

-CHP İSTANBUL İL KONGRESİ TOPLANIYOR

-CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, partisinin İstanbul İl Kongresi'ne katılacak. (Saat:10.00)

-GİRDAP'TA ASKERLERE SORUŞTURMA İZNİ ÇIKMADI

-Vatansever Çetesi davasında adı geçen askerlerle ilgili askeri savcılığa gönderilen dosyaya cevap geldi. Genelkurmay Hukuk Müşavirliği, askerlerin çete elemanlarıyla ihale pazarlığı yaptığı telefon konuşmalarının bulunduğu Girdap Operasyonu'nda adı geçen subaylarla ilgili "Soruşturmaya gerek olmadığı" şeklinde görüş bildirdi.

-ASBESTLİ GEMİ SÖKÜM İŞLERİ TÜRKİYE'YE KAYDIRILIYOR

-Türk-İş, kanserojen olması nedeniyle asbest kullanımını yasaklayan ülkelerin asbestli yalıtım malzemesi içeren gemi söküm işlerini Türkiye'ye yönlendirdiği uyarısında bulundu.

-CHP'DEN YENİ YASAYA ?TÜRKÇE? TEPKİSİ

-CHP İstanbul Milletvekili ve Sağlık Komisyonu Üyesi Sacid Yıldız, Temel Ceza Kanunları'na Uyum amacıyla Çeşitli Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun'un dilini ?bir garip Türkçe? olarak niteledi. Yıldız, Türk Dili'nin korunması ve geliştirilmesi çalışmalarına öncelikle Meclis'ten başlamak gerektiğini ifade ederek, Başbakan Erdoğan'ın da, kullandığı ?keş para? gibi ifadelerle topluma yanlış örnek olduğunu savundu.

-REHN: TÜRKİYE'DE İŞKENCE KÖTÜ MUAMELE AZALDI

-Olli Rehn, Avrupa Parlamentosu'nda bir yazılı soru önergesine verdiği yanıtta, ?Komisyon 2007 Türkiye İlerleme Raporu'nda, belirlenen işkence ve kötü muamele olayları sayısında bir azalış trendi bulunduğuna, Türk yasal çerçevenin geniş güvenceler içerdiğine işaret etmiştir. Bununla birlikte olaylar hala, özellikle gözaltı başlamadan önce vuku bulmaktadır? dedi.

-HAZİNE GELECEK HAFTA 218.2 MİLYON DOLAR DIŞ BORÇ ÖDEYECEK

-Hazine, gelecek hafta 218.2 milyon dolarlık dış borç ödemesi gerçekleştirecek.

-DİYANET: ?TAŞIYICI ANNELİK CAİZ DEĞİL"

-Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu Üyesi Mehmet Zeki Karakaya taşıyıcı anneliğin dinen uygun olmadığını söyledi. Karakaya, ?Döllenen embriyo bir başka kadının rahminde büyüyor. Bu durumda soy karışır. O nedenle dinen uygun değildir? dedi.

-CSO'DEN ŞUBAT AYI BOYUNCA MÜZİK ZİYAFETİ

-Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası (CSO) Şubat ayı programını belirledi. CSO Şubat ayı boyunca, Beethoven'dan Şostakoviç'e, Strawinsky'den Kalinnikov'a kadar pek çok ustayla Ankaralı müzikseverlerin karşısına çıkacak.

-ÇİN'İN EFSANEVİ KAHRAMANLARI ANKARA'DA

-Farklı dönemlerde yaşamış Çin kahramanlarının Wuhan Tiyatro Topluluğu tarafından canlandırıldığı ?Hereos of China? (Çin Kahramanları) adlı dans gösterisi Ankara'lı sanatseverlerle buluşacak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber