'Zile basıp kaçma' ağır tahrik sayıldı

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Ocak 2008 14:03, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İZMİR'in Karşıyaka İlçesi'ndeki evinin önünde arkadaşlarıyla oyun oynayıp gürültü yapan ve kapı ziline basıp kaçarak kendinisi rahatsız eden lise öğrencisi Oğuz Yalçin'i otomatik av tüfeğiyle ateş ederek öldürdüğü iddiasıyla tutuklu yargılanan Hakan Konuk, önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, ?zile basılıp kaçılmasını ?ağır tahrik' kabul edip, sanığın duruşmalardaki iyi halini de gözönüne alarak cezayı 17 yıl hapse indirdi.

Olay, Karşıyaka İlçesi 74 sokak numara 11/1 önünde geçen yıl 23 Nisan'da meydana geldi. Örnekköy Semti'ndeki Havva Özişbakan Lisesi 9'uncu sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Oğuz Yalçin, aynı yaştaki sınıf arkadaşı Ahmet Pembe ve birkaç arkadaşı, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tatilinde sokakta biraraya gelerek oyun oynamaya başladı. İddiaya göre, eşinden 1 yıl önce ayrılan ve yalnız yaşayan inşaat işçisi 34 yaşındaki Hakan Konuk'un evinin önünde gürültü yapan çocuklar, kapısının zilini çaldı. Bunun üzerine dışarı çıkan Konuk çocukları uyardı. Çocukların gürültü yaparak oyun oynamaya devam etmesi ve kapı zilini çalarak kaçmaları üzerine iddiaya göre çılgına dönen Konuk, evindeki ruhsatlı otomatik av tüfeğini alarak sokağa çıkıp peşlerinden koştu. Elindeki tüfekle rastgele ateş açan Hakan Konuk, Yalçin'i boynundan vurdu. Yalçin, arkadaşlarının gözü önünde can verdi.

Yakalanan Konuk ifadesinde, ?Çocuklar kapının önünde gürültü yaparak oyun oynuyorlardı. Dışarı çıkıp kaç defa uyardım. Bunun üzerine tartıştık. Çocuklar, gürültünün yanı sıra evimin kapı zilini çalarak kaçınca kendimi kaybettim'' dedi.

?TEHDİT EDİLİYORDUM''

Hakan Konuk, evinin ziline basıp kaçan gruptan birkaç kişiyle 7 yıl öncesine dayanan bir husumeti bulunduğunu, kendisini dövüp yaraladıklarını, zaman zaman da oturduğu yerin çevresine gelip aynı şekilde tehditte bulunduklarını ileri sürdü. Konuk, evinin ziline basılmasıyla sinirlenip kaçan grubun arkasından korkutmak amacıyla rastgele ateş ettiğini, yaralamak ya da öldürmek kastının söz konusu olmadığını söyledi.

AİLESİ YASA BOĞULDU

Yalçin'in kıraathane işletmecisi babası Fikret Yalçin olayın ardından ?Onu, kola ve çekirdek almak için markete göndermiştim. Orada arkadaşlarını görmüş, ondan sonra ne olmuşsa olmuş. Olayın nasıl olduğunu bilmiyorum. Gencecik bir fidanımı kaybettim. Yetkililer artık silahlara son versin'' diyerek tepkisini dile getirdi. Oğlunun çok aktif bir çocuk olduğunu, okulun folklor grubunda bulunduğunu dile getiren anne Hülya Yalçın ise, ?Polis, olmak istiyordu. Suçlularla mücadele etmek istiyordu. Ancak bir suçlu gelip onu buldu, boş yere ölümüne neden oldu'' diyerek gözyaşı döktü.

SİLAHSIZLANMA KAMPANYASI

Yargılama sürecinde Yalçin ailesinin avukatlığını, torunu Alistair Grimason'u da maganda kurşunu sonucu yitiren Tuncer Eşsizhan ile eşi ve meslektaşı ve Güler Eşsizhan çifti üstlendi. Ailenin hukuk mücadelesine, 23 Nisan Çocuk ve Gençlik Bayramı'nda ölen oğullarının eğitim gördüğü Havva Özişbakan Lisesi'nden de destek geldi. Okulun geleneksel pilav gününde, silahsızlanma kampanyası başlatıldı.

MÜEBBETTTEN 17 YILA

Sanık Hakan Koınuk hakkında, ?kasten adam öldürmek' suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı. Karşıyaka İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen dava sonunda sanık önce müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme heyeti, Hakan Konuk'un ziline basılması, daha önce de tehditler almasını ?ağır tahrik' kabul edip, duruşmalardaki iyi halini de gözönüne alarak cezasını 17 yıl hapse düşürdü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber