TSK'da korgeneralin sürpriz emekliliği...

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 28 Ocak 2008 09:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

BARKIN ŞIK Ankara

Kocaeli Muhabere Hizmet Destek Eğitim Komutanı Korgeneral Metin Yavuz Yalçın, sürpriz bir şekilde görevinden ayrılarak, emekliliğini istedi. Korgeneral Yalçın, Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları sırasında geçit töreninde bir grup öğrencinin önlerinden kara çarşaf ve fesle geçmelerine tepki göstermesiyle gündeme gelmişti.

Ağustos ayındaki Yüksek Askeri Şûra'da orgeneralliğe terfisi için durumu görüşülen, ancak korgeneral rütbesindeki bekleme süresi 1 yıl uzatılan Yalçın, daha önce Genelkurmay Harekât Başkanlığı görevinde bulundu.

Çarşaflı öğrencilere tepki

Yalçın, şûranın ardından Trakya'daki 5. Kolordu Komutanlığı'ndan, Eğitim ve Doktrin Komutanlığı'na (EDOK) bağlı Kocaeli'deki Hizmet Destek Eğitim Komutanlığı'na atandı. Yalçın'ın atandığı komutanlık, 15. Kolordu'nun lağvedilmesinin ardından oluşturulmuştu.

Yalçın'ın görevinden ayrılmasının ardından yerine Genelkurmay ATASE Başkanı Korgeneral Galip Mendi getirildi. 1967 yılında Kara Harp Okulu'ndan mezun olan Yalçın, görevine devam etmesi halinde 2008 YAŞ toplantısında orgeneralliğe terfisi için ikinci sıradan durumu görüşülecekti.

Yalçın, 5. Kolordu Komutanlığı sırasında Tekirdağ'ın Çorlu ilçesindeki 23 Nisan geçit töreninde bir grup öğrencinin önlerinden kara çarşaf ve fesle geçtiklerini görünce sinirlenerek ayağa kalkmıştı.

Yalçın, İlçe Milli Eğitim Müdürü'nü çağırarak, "Müdür, bu okullar sana bağlı, sorumlusu da sizsiniz. Bu çağda kara çarşaf da nereden çıktı? Hiç hoş olmadı. Sanırım sorumlular hakkında gereğini yaparsınız" demişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber