Obezite tehlikesi büyüyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ocak 2008 16:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Bursa Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 tarafından düzenlenen sağlık panelinde, vatandaşlar obezite ve sağlıklı beslenme konusunda bilgilendirildi.

Büyükşehir Belediyesi Yerel Gündem 21 ile Naturel Beslenme ve Kilo Kontrol Merkezi işbirliğiyle gerçekleştirilen panelde Kalp ve Damar Cerrahisi Uzman Doktoru Okan Özdemir, Bursalılara obezite ve sağlıklı beslenme konularında detaylı bilgiler verdi. Dr. Özdemir, günümüzün ciddi sağlık sorunlarından olan ve pek çok insanın karşı karşıya kaldığı obezitenin (şişmanlık) en fazla ABD ve İngiltere'de görüldüğünü söyledi. Dünyada en az 400 milyon kişinin 'obez' sınıfına girdiğini belirten Özdemir, 1.6 milyardan fazla kişinin de normal kilosunun üzerinde bir ağırlığa sahip olduğunu dile getirdi.

Obezitenin çocuklarda da sıkça görülen bir rahatsızlık olduğuna değinen Dr. Özdemir, dünyada yaklaşık 40 milyon çocuğun 'obez' olduğunu, 155 milyon çocuğun ise 'aşırı kilolu' sınıfına girdiğini anlattı. Obezitenin önemsenmesi gereken bir sağlık sorunu olduğunu vurgulayan Özdemir, "Yalnızca yaşamın belirli dönemlerinde değil, her zaman sağlıklı beslenmeye dikkat edilmedir. Dengeli beslenme, ruh ve beden sağlığı açısından çok önemlidir ve kişinin zihinsel ve bedensel faaliyetlerini de etkiler" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber