Sarıgül dört ayrı incelemeden aklandı

Haber Giriş : 22 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıgül 'usulsüzlük'ten aklandı. Son dönemdeki siyasi çıkışlarından sonra hakkında çeşitli iddialar ortaya atılan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, dört ayrı incelemeden de aklandı.

Sarıgül hakkındaki 4 ayrı 'usulsüzlük' incelemesinde 'suç unsuru oluşmadığından, soruşturmaya yer olmadığına' karar verildi.

CHP liderliğine soyunan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, mülkiye müfettişlerince yürütülen 4 ayrı incelemeden aklandı.

İçişleri Bakanlığı'nca görevlendirilen Mülkiye Başmüfettişi, raporunu tamamladı. Raporda, Sarıgül ve bazı belediye görevlileri hakkında ortaya atılan "projeye aykırı blok inşaatı, işgaliye ücretleri ile sinema, tiyatro, konser gibi tarife tasdik ücretlerinin belirlenmesi sırasında usulsüzlük yapıldığına" ilişkin iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü'nce "Suç unsuruna rastlanmadı" ibaresiyle İçişleri Bakanlığı'na gönderilen araştırma dosyası, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'nun "Soruşturmaya gerek olmadığı"na dair onayı üzerine işleme konulmadı.

İddialar raslantı değil

Zamanlamanın "ilginç" olduğunu belirten Sarıgül ise şöyle dedi: "Ne zaman ki yurt gezilerine çıktım, sıradan bir ön inceleme raporu büyük bir olay gibi sunuldu. Vicdanım rahat. Tüm dosyalardan aklanacağız.

haber7

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber