KESK'in koltuk oyunu Memur-Sen'i sinirlendirdi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2008 01:07, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- Memurların hakkını savunmak için kurulan iki memur konfederasyonu KESK ve Memur-Sen arasında, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu üyeliği için koltuk savaşı yaşanıyor.

Memurları temsilen bir yönetim kurulu üyesinin görev yapacağı SGK yönetimini belirlemek için geçtiğimiz yıl yapılan SGK Genel Kurulu'nda konfederasyonların üye sayılarına göre Türkiye Kamu-Sen'in 4, KESK'in 3, Memur-Sen'in de 2 delegesi vardı. 24 Kasım 2006 tarihinde yapılan genel kurulda memurları temsilen seçilecek üye konusunda Kamu-Sen ile anlaşan Memur-Sen, son dakika fikir değiştirerek KESK ile masaya oturdu. KESK ve Memur-Sen sözlü bir anlaşma yaparak, Türkiye Kamu-Sen'i yönetim kurulu dışında bıraktı.

Bu anlaşmaya göre önce KESK'li Hasan Hayır asil üye olarak görev yapacak, 10 Aralık 2007'de istifa ederek yerini Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan'a bırakacaktı. Fakat sözlü anlaşmaya göre görev süresi dolan KESK üyesi Hasan Hayır istifa etmeyince Memur-Sen isyan etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Aksu, sözünde durmayan KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul'a yazdığı uyarı mektubunda sert ifadeler kullandı. Söz konusu mektupta, yapılan sözlü anlaşmanın tüm kamuoyuyla paylaşıldığı hatırlatılarak, "Bu durum kamu çalışanları arasında tepkiyle karşılanmış, sivil toplum kuruluşları arasında verilen sözlerin ciddiyetini sorgulatır hale getirmiştir. Ayrıca bu durum tüm sivil toplum kuruluşlarının hem halk nezdinde yıpranmasına neden olacak hem de başta KESK Konfederasyonu olmak üzere sendikaların güvensizliğine somut örnek teşkil edecektir. Görev süresi dolduğu halde görevinden çekilmeyen KESK temsilcisinin bu hareketi de, kendi çıkarlarını sivil hareketin önünde gördüğü anlamına gelecektir. SGK Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen temsilcinizin 10 Aralık 2007 tarihine kadar yapılan anlaşma gereğini yerine getirmesini ve sivil toplumun güvenirliğini korumasını beklemekteyiz" denildi.

Memur-Sen tarafından KESK'e gönderilen yazı 6 Aralık 2007 tarihini taşısa da bugüne kadar KESK temsilcisi halen anlaşmanın gereğini yerine getirmedi ve görevinden ayrılmadı. KESK kanadından ve Hasan Hayır'dan halen konuya ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber