550 TOKİ konutu çekilişle sahiplerini buldu

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2008 14:11, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Konya'da Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile Konya Büyükşehir Belediyesi'nin ortaklaşa hazırladığı 550 konut çekilişle sahiplerine verildi. 4 bin kişinin katıldığı çekiliş programında şehit ailelerine öncelik verildi.

Konya'da 550 TOKİ konutu için 20 bin başvuru yapılmıştı. Başvuruların ardından Konya Mevlana Kültür Merkezi'nde bir çekiliş programı düzenlendi. Çekilişi salonda yaklaşık 4 bin kişi izlerken, program Konya'daki yerel televizyonlardan canlı olarak yayınlandı.

Şehit ve gazi ailelerine öncelik verilen proje kapsamında, 23 şehit ailesi ve 60 gazi ailesine çekilişsiz olarak ev verildi. Daha sonra salondaki katılımcıların dikkatli bakışları arasında çekiliş yapıldı. Milli Piyango usülü ile yapılan çekilişte Konya Valisi Osman Aydın, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek de hazır bulundu.

Konutlara ilginin yoğun olduğunu belirten Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 20 bin konutun, kuralar çekilerek hak sahiplerine evraklarının teslim edildiğini ifade etti. Akyürek, şöyle dedi: "Bu çalışma bu güne kadar hiç ev sahibi olmayan hemşerilerimize yönelik bir çalışma. Vatandaşlarımızın bu ilgisini ve heyecanını görünce sorumluluğumuz artıyor. Ev sahibi olamayan vatandaşlarımızın ev sahibi olabilmesi için zaten yürüyen bir projemiz vardı. Biz bu gün bu projenin hızlandırılması gerektiğini gördük. İnşaallah bir kaç ay içerisinde bin 500 konutluk bir yeni projeyi daha hayata geçireceğiz" dedi.

Konut almaya hak kazan şehit yakını Esmihan Yılmaz, uzun süredir akrabalarının evinde yaşadığını belirterek, konut almaya hak kazandığı için çok sevinçli olduğunu ifade etti. Yılmaz, "Allah; devlete, millete zeval vermesin, her oluşumda şehit aileri ile gazi ailelerinin hatırlanmasını bekliyorum" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber