Öğretmenine aşık olan kız öğrenci, karşılık bulamayınca intihar etti

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 01 Şubat 2008 14:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Antalya'nın Alanya ilçesinde 13 yaşındaki ilköğretim 8'nci sınıf öğrencisi A.E., OKS sınavları için gittiği dershanede öğretmenine aşık oldu. Aşkına karşılık bulamayan A.E., günlüğüne son olarak "Elveda anne ve babacığım. Yaptıklarımdan siz sorumlu değilsiniz. Benim suçum yok" sözlerini yazıp, oturduğu evin arkasında inşaat halindeki bir apartmanın altıncı katından atlayarak intihar etti.

Alanya'nın Mahmutlar beldesine 17 yıl önce Batman'dan gelerek yerleşen 5 çocuklu E. ailesinin en büyük kızları A.E., eğitim gördüğü 50. Yıl İlköğretim Okulu'nda başarılı olunca öğretmenleri kızın ailesini arayarak OKS sınavlarına girmesini, başarılı olacağını söyledi. Kapıcılık yapan baba H.E., kızı A.E.'nin başarısı için beldedeki özel bir dershaneye gönderdi.

Dershanede başarısıyla arkadaşları arasında fark edilen A.E. son birkaç ayda derslerini aksatmaya başladı. Arkadaşları A.E.'nin birine aşık olduğunu öğrendi. Ancak ismini öğrenemediği kişinin bir süre sonra öğretmenleri Ü.K. olduğunu öğrenince şok yaşadı.

İddiaya göre, genç kızın öğretmene aşık olduğunu öğrenen diğer öğretmenler, A.E.'yi uyardı. Uyarılara aldırmayan A.E.'yi bu kez dershane müdürü yanına çağırıp ikna etmek istedi. A.E. arkadaşlarına dershane müdürünün kendisine "Nisan yağmuru gibidir bu durumlar. Gelir geçer. Boş ver unut olmaz böyle şeyler" diyip teselli ettiğini anlattı.

Yaşanan bu olayların ardından dershane yarı yıl tatiline girdi. Öğretmenden uzak kalan A.E. öğretmeninin kendisine aşık olamayacağını düşünüp dün günlüğüne "Elveda anne ve babacığım. Yaptıklarımdan siz sorumlu değilsiniz. Benim suçum yok" yazdı. Evinden çıkıp biraz yürüyüş yapan A.E. evlerinin hemen arkasındaki inşaata çıkıp altıncı kattan aşağıya atladı. Ailesi A.E.'nin cep telefonunu saatlerce aradı ancak ulaşamadı. Aile bunun üzerine Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı'na giderek kayıp ihbarı verdi. Jandarma olayla ilgili araştırma yaparken, 156 Jandarma İhbar telefonuna vatandaşlar tarafından bir inşaatın altında ölmüş bir kız olduğu bilgisi geldi.

Kanlar içinde bulunan kızın cesedi savcı tarafından olay yerinde yapılan incelemenin ardından otopsi için Alanya Devlet Hastanesi'ne kaldırdı. A.E.'nin otopsi sonuçlarında zorlama olmadığı ortaya çıkarken kan tahlilleri incelemeye alındı. Ceset ayrıntılı otopsi için Antalya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

A.E.'nin evinde jandarmanın yaptığı incelemelerde genç kızın kitap ve defterleri özel eşyaları incelendi. İncelemede anne Z.E., "Kızımı ölüme götüren dershane. Dershane tek suçlu" dediği öğrenildi. Mahmutlar Jandarma Karakol Komutanlığı ekiplerinin dershane öğretmenlerinin ifadesine başvurduğu, A.E.'nin aşık olduğu öğretmen Ü.K.'nın geçen hafta dershaneden ayrılıp Alanya'dan gittiği öğrenildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber