Trilyonluk vurgunda doktorlar ifade verdi

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 02 Şubat 2008 17:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Mersin'de ilaç vurgunu operasyonu kapsamında 28 doktorun ifadesine başvuruldu. Mersin Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün Mersin, İstanbul, İzmir, Hatay, Diyarbakır ile Anamur ilçesinde eş zamanlı yapılan 'Derman33' operasyonda 47 kişi gözaltına alınmış bunlardan 22'si tutuklanmıştı.

Maddi boyutu 8,5 milyon YTL'ye varan operasyonla ilgili soruşturma kapsamında 28 doktorun ifadesine başvuruldu. Doktorların ifadelerinin alınmasının ardından Cumhuriyet savcılığının gerekli gördüğü doktorlar hakkında suç duyurusunda bulunacağı öğrenildi.

Yapılan operasyonda, bazı şahısların menfaat karşılığı usulsüz rapor ve reçete yazdırdığı, yazılan bu rapor ve reçetelerin eczane sahipleri ya da çalışan kalfalarınca komisyon karşılığında temin edildiği, temin edilen bu usulsüz rapor ve reçetelerdeki yazılı bulunan ilaç bedellerinin faturalandırıldığı tespit edilmişti. Yapılan takiplerde, ilaçların piyasada ilaç simsarı tabir edilen şahıslara verildiği, simsarlar tarafından eczanelerden temin edilen faturalandırılmış kupürü kesik durumdaki ilaçlara sahte kutu temin edildiği ve ardından önceden sipariş aldıkları ecza depolarına ilaçları teslim ettikleri ortaya çıkmıştı.

Öte yandan bazı ilaç firması mümessillerinin çalıştıkları firmalarca üretilen ilaçların satışını artırabilmek ve böylece daha fazla kazanç temin etmek amacıyla, usulsüz reçete ve sahte sağlık kurul raporu düzenlettirdikleri, ilaç simsarlarından gelen sahte, son kullanma tarihi geçmiş ya da daha önceden faturalandırılmış ilaçları sahte fatura ile belgelendirerek tekrar iç piyasaya sürdükleri veya yurt dışına gönderilmek üzere diğer illere sattıkları tespit edilmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber