Hızlı trene sürat kilidi geliyor

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 04 Şubat 2008 07:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olcay AYDiLEK / ANKARA

Hızlı trenlere, makinist istese bile belli bir hızın üstüne çıkmasını engelleyecek güvenlik sistemleri geliyor..

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman gündemdeki konular hakkında önemli açıklamalar yaptı. Karaman, Kütahya'daki kazaya, raylardaki malzeme bozukluğunun yol açmış olabileceğini söyledi. Hızlı trenlerin devreye girmesiyle, güvenliğin üst düzeye çıkacağını belirten Karaman, "Makinist istediği hızla gidemeyecek. Örneğin 130 km hızla gitmesi gereken yerde, makinist hızı 140 km'ye çıkarmak isterse bilgisayar devreye girip engelleyecek" dedi. Karaman, "Kütahya'daki kazanın olduğu yerde üçer gün arayla yol kontrol edilmiş. Hatta bakımla ilgili hiçbir sıkıntı belgelerde görünmüyor" dedi.

* İSTİFA ETMEYECEĞİM: 'Kaza oldu ben istifa edeyim' demek, suçu kabul etmek demektir. İdealim demiryollarının bu ülkede hak ettiği yere gelmesi.

* RAY YENİLEME İHALESİ: Ray almak üzere ihaleye çıktık. Bir Rus firması ihaleyi aldı. Bin 250 kilometrelik yolu yenileyebiliriz. 125 bin ton ray için ihale iznimiz devam ediyor.

* ALLAH'A HAVALE EDEMEYİZ: Biz Allah'a inanıyoruz, güveniyoruz. Ama Allah'ın takdiri diyerek kendi sorumluluğumuzu yok sayamayız.

* GECE TELEFON ÇALINCA KORKUDAN TİTRİYORUM: Geceleri gelen telefonlardan çok korkuyorum, kötü bir haber geldi diye. Tansiyonum çıkıyor, titriyorum.

* KADROLAŞMA İDDİALARI: Demiryollarında dışarıdan bir tek ben varım. Yol daire başkanım 42 yıllık demiryolcuydu. Dışarıdan kimseyi getirmedik.

* STENTSİZ DAMARIM KALMADI: Beni kaza değil hayatını kaybedenler çok üzüyor. Kazalardan sonra stentsiz damarım kalmadı. Bu kazalarda kendimi suçlu hissetmiyorum. Yola bakanı, kontrol edeni içeri atıyorlar. Adam suçlu mu? Hayır. Kazanın tanımı nasıl? Kasıt olmadan ortaya çıkan olumsuz olaylar. Kaza nasıl olursa olsun suçlu en tepedekidir. Makiniste, '80 km hızla git' dedim; gitmedi ve suçlu benim. O zaman treni alan istediği hızda gider.

* ÇOCUKLARIM DA TRENE BİNİ- YOR: Her türlü trene biniyorum, çocuklarım da biniyor.Trenlerimiz güvenli, ama kaza olmaz diye bir şey diyemem.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber