En çok uzman hekimler şikayet ediliyor

Kaynak : Bugün
Haber Giriş : 05 Şubat 2008 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yapılan başvuruların yarısı 'hizmetten genel olarak yararlanamama' şeklinde oldu. En çok şikayet ise yüzde 20'lik bir oranla ev hanımlarından geldi.

MAHREMİYETE UYULUYOR

Ev hanımları başta olmak üzere diğer yüzdelik dilimi oluşturan kamu personeli, serbest meslek, işçi, emekli ve çalışmayanlar yüzde 71 ile en çok uzman hekimlerden şikayet ediyor. İkinci şikayet konusu ise 'saygınlık ve rahatlık görememe' oluşturdu. Ardından bilgilendirilmeme, sağlık kuruluşunu ve personelini seçememe geliyor. Hastanelerde mahremiyete ise uyuluyor.

Hastalardan mahremiyete uyma konusunda hiç şikayet gelmedi. Şikayette bulunanlar ise en fazla ilköğretim ve lise mezunları. En çok uzman doktorların şikayet edildiği birime, sırayla uzman doktorlar, hekimler, hemşire, sağlık memurları, sekreter, temizlik elemanı, başhekim, diş hekimi, idari personel ve klinik şefi izliyor.

Kuralda görüşülüp, karara bağlanan müracaatların yüzde 54'ü için 'hasta hakkı ihlali yok' denildi. Yapılan şikayetlerin yüzde 11'inde ise hasta hakkı ihlali tespit edildi.

İmge YÜCETÜRK/ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber