Trenler için emniyet kemeri önerisi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Şubat 2008 14:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'nin, 9 kişinin öldüğü kazadan sonra TCDD'ye koltuklara emniyet kemeri takılması yönünde öneride bulunduklarını söyledi.

Kütahya Valisi Şükrü Kocatepe'nin, 9 kişinin öldüğü kazadan sonra TCDD'ye koltuklara emniyet kemeri takılması yönünde öneride bulunduklarını söyledi. Vali Kocatepe, gazetecilere yaptığı açıklamada, tren kazasında, 9 vatandaşın, kırılan camlardan dışarı fırlayıp vagonun altında kalarak yaşamlarını yitirdiğini, birçok kişinin de etrafa savrulup çeşitli yerlere çarptıkları için yaralandığını kaydetti.

''Eğer uçaklarda ve kara yolu taşıtlarında olduğu gibi emniyet kemeri uygulaması olsaydı bu vatandaşlarımız ölmeyebilirdi'' diyen Kocatepe, emniyet kemerinin insanların camdan dışarı fırlayıp trenin altında kalma ihtimalini yok denecek kadar azaltacağını bildirdi.

Kocetepe, TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman'ın trenlerde emniyet kemeri takılması yönündeki önerilerine sıcak baktıklarını ve yetkili kurullarda görüşeceklerini söylediğini ifade ederek, ''İşin teknik boyutları TCDD tarafından incelenecek ve karar kamuoyuna açıklanacak'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber