Başörtüsüne yasak taraftarları da 'site' açtı, imza topluyor

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 06 Şubat 2008 07:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üniversitelerde uygulanan kılık kıyafet kontrolünün kaldırılmasına yönelik siyasi girişime, üniversitelerdeki akademik personel de destek vermişti.

Aralarında Prof. Dr. Eser Karakaş, Prof. Dr. Beril Dedeoğlu, Prof. Dr. Jale Parla, Prof. Dr. Halil Berktay, Prof. Dr. Mete Tunçay, Prof. Dr. Ümit Cizre, Prof. Dr. Elisabeth Özdalga, Prof. Dr. Ali Nesin, Prof. Dr. Mümtaz'er Türköne ve Prof. Dr. Atilla Yayla'nın da aralarında bulunduğu bir grup, "http://universitedeozgurluk.blogspot.com" adlı web sayfasında yer alan bildiriye imza atmıştı. Bildiriye imza atanların sayısı, bugün saat 17 itibariyle 2600'e ulaştı.

Üniversite rektörlerinin çoğunun Cumhurbaşkanı Sezer tarafındana tandığı ve yasakçı tavırlarıyla bilindikleri göz önüne alındığında bu sayı oldukça önemliydi. Söz konusu girişim, 80 bine yaklaşan akademik personel sayısı göz önüne alındığında sayıca az görünsede, Türk akademik hayatı açısından da bir ilk niteliği taşımaktadır.

Liberal ve sol görüşleriyle tanınan aydınların öncülük ettiği bu girişimin, antitezini de bugün itibariyle oluşturdu. Üniversitelerdeki başörtüsü yasağının devamını isteyen bir kısım akademik personeli http://universitelerbizimdir.blogspot.com/ adresindeki yayımladıkları bildiri ile ÜAK bildirisini desteklediklerini ve başörtüsü yasağının devamından yana olduklarını açıkladılar. Bildiriye bugün saat 17 itibariyle 114 akademik personel imza attı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber