YÖK Genel Kurulu yarın toplanıyor

Haber Giriş : 06 Şubat 2008 10:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Genel Kurulu yarın Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan başkanlığında toplanıyor. Genel Kurul'da; meslek liseleri için yeni katsayı düzenlemesi yapılması, YÖK Başkanvekili Prof. Dr. İsa Eşme'nin yerine başka bir ismin atanması ve Özcan'ın göreve gelmesinin ardından yapılacak yeni görevlendirmelerin gündeme gelmesi bekleniyor.

YÖK Genel Kurulu yarın, Aralık ayında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından atanan Prof. Dr. Özcan başkanlığında ilk defa toplanacak. 21 üyeliği bulunan ve bir eksik üye ile toplanacak olan Genel Kurul'da, özellikle imam hatip liselerini ilgilendiren meslek lisesi mezunlarının üniversite sınavındaki katsayı öncelikli olarak ele alınması bekleniyor.

EŞME'NİN BAŞKANVEKİLLİĞİNDEN İSTİFASI GÜNDEMDE

Genel Kurul'un bir diğer önemli gündem maddesi ise YÖK Başkanvekilliği görevini yürüten Prof. Dr. İsa Eşme'nin yerine atanacak isim olacak. Özcan YÖK Başkanlığı görevine geldikten sonra Prof.Dr. Eşme'ye kendi ekibiyle çalışmak istediğini söyleyerek yetkilerini kullanmamasını isteyerek imza yetkisini elinden almıştı. Bunun üzerine Eşme yazılı bir açıklamayla ilk YÖK Genel Kurulu toplantısına kadar izne ayrıldığını duyurmuştu. Kurul üyelerinin tavrına göre, Eşme'nin başkanvekilliği görevinden istifasının gündeme gelebileceği belirtiliyor. 2,5 yıldır YÖK Başkanvekilliği görevini sürdüren Eşme, önceki Başkan Prof. Dr. Erdoğan Teziç'in yakın çalışma arkadaşlarından biri olarak biliniyordu.

AKP'YE YAKIN İSİMLER DAHA FAZLA

Bir eksik üye ile toplanacak Genel Kurul'da, Cumhurbaşkanı Gül'ün son atamalarından sonra AKP'ye yakın üyelerin daha fazla olduğu belirtiliyor. Cumhurbaşkanlığı, Bakanlar Kurulu ve ÜAK'den 7'şer üye olmak üzere toplam 21 üyesi olan YÖK'ün Genel Kurulu'nda; ÜAK tarafından 24 Ocak'ta seçilen Prof. Dr. Celal Şengör'ün atamasının YÖK tarafından Cumhurbaşkanı'nın onayına sunulmaması nedeniyle 20 kişi olarak toplanılacak.

ÖZCAN KENDİ EKİBİNİ KURACAK

YÖK'de AKP'yi yakın isimlerin sayısı 11 olurken, Genel Kurul'da AKP yanlısı bir havanın etkin olacağı belirtiliyor. Buna göre, Genel Kurul'da İsa Eşme'nin Başkanvekilliği görevinden istifa etmesi, imam hatipler önündeki katsayı engelinin kaldırılması ve Özcan'ın kendine ve AKP'ye yakın isimlerden kurulu bir ekip kurmasına kesin gözüyle bakılıyor. Özcan, Prof. Dr. Aybar Ertepınar'ın istifası nedeniyle boşalan Başkanvekilliği görevine de bir isim seçecek.

ÖSS KLAVUZU GENEL KURUL'DA

YÖK Genel Kurulu'nda ayrıca ÖSYM ve YÖK'ün işbirliğiyle hazırlanan ÖSS kılavuzu da tartışılacak. YÖK Genel Kurulu'na sunulacak olan kılavuz, onay alması halinde ÖSYM tarafından baskıya gönderilecek. YÖK'ün katsayıya ilişkin düzenlemelere de kılavuzda yer vermesi bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber