Şehitlere 'reklam' saygısızlığı

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 06 Şubat 2008 12:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Show TV'de yayınlanan "Pars Narko Terör" dizisi bu haftaki bölümde ekrana yansıyan reklam skandalıyla çok konuşulacağa benziyor. Dizideki bir çatışma sahnesinde binbaşı, PKK'lı bir keskin nişancının kurşunuyla yere düşerken ekranda da hemen bir reklam bantı beliriyor. Reklamda, "Şehit yaz 3999'a gönder. 'Şehitler ölmez' melodisi cebine gelsin" ibaresi yer alıyor.

Bu bandı "Şehit yaz 3999'a gönder. Ezan dinmez diyen, bayrak inmez diyen. Şehit ölmez diyen birileri var ifadesi" yazan ikinci bir reklam bandı takip ediyor.

ŞEHİTLER ÜZERİNE REKLAM YAPILMAZ

Şehit düşen binbaşının son nefesini verirken ağzından önce 'Vatan sağolsun" sözleri ve ardından getirdiği Kelime-i Şahadeti dikkatle izleyen seyirci için yapılan cep melodisi reklamına tepkilerini dile getiren izleyiciler, bu tür duygusal atmosferi para kazanmak için fırsat bilenleri sert dille eleştirdi. Show televizyonunun 'şehit kanı üzerine' yaptığı reklamın toplumdaki milli duyguları sömürmesi anlamına geldiğinin altını çizen izleyiciler, " Show TV maddi menfaati için şehitleri dahi kullanmaktan geri kalmamış. Şehitler oyun ve oyuncak değildir. Hele hele para kazandıracak bir makina hiç değil" sözleriyle dizide gösterilen reklamı eleştirdiler.

Reklam skandalı

Cep melodisi ?Şehitler Ölmez''in bant reklamının Pars Narko Terör'daki en can alıcı sahnede yapılması izleyici tarafındanreklam skandalı olarak değerlendirildi

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber