Bakan Çelik: İstihdam paketi'nin maliyeti konusunda sorun yok

Haber Giriş : 06 Şubat 2008 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, geçen hafta Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda değerlendirilen istihdam paketinin sosyal taraflara sunulacak noktaya getirilmesi için çalışıldığını bildirirken, ?İstihdam paketinin maliyetinde sıkıntı yok" dedi.

Bakan Faruk Çelik, Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince ve beraberindeki heyeti kabul etti. Çalışma hayatıyla ilgili istihdam paketi, sosyal güvenlik reformu ve sendikalar kanunuyla ilgili düzenlemelerin gündemde olduğunu belirten Çelik, bu konuların enine boyuna görüşülmesi gerektiğini dile getirdi. Bakanlık olarak, istihdam paketi taslağını hazırladıklarını, Bakanlar Kurulu ve Ekonomi Koordinasyon Kurulu'nda değerlendirdiklerini ifade eden Çelik, ?Bizim açımızdan sorun yok. Şimdi istihdam paketinin sosyal taraflara sunulacak noktaya getirmeye çalışıyoruz. Kısa sürede sosyal taraflara istihdam paketini arz edeceğiz ve istihdam paketi kamuoyunda tartışılacak. Şuanda tekrar konuşulması gereken konu yok" diye konuştu. Maliyet açısından konunun önemli olduğunu ve bunu değerlendirdiklerini söyleyen Çelik, istihdam paketinin maliyetinde sıkıntının söz konusu olmadığını dile getirdi.

Bankalar Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince de bir gazetecinin kredi kartlarından usulsüz para çekilmesine ilişkin sorusu üzerine, bu konuyla ilgili devletin ciddi önlemler aldığını kaydetti. BDDK'nın risk yönetimi kapsamında çalışma yaptığını anımsatan Özince, skandal bir şeyin olmadığını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber