En fazla bilimsel makale yayınlayan fakülteler

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Şubat 2008 20:10, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında en fazla bilimsel yayın yapan mühendislik fakülteleri sıralamasında, Hacettepe Üniversitesi ilk sırada yer aldı.

Türkiye'deki devlet üniversiteleri arasında en fazla bilimsel yayın yapan mühendislik fakülteleri sıralamasında, Hacettepe Üniversitesi ilk sırada yer aldı.

Erciyes Üniversitesi'nden yapılan açıklamaya göre, mühendislik fakültelerinin 2006 yılında SCI'nin (Science Citation Index) taradığı dergilerde yayımlanan bilimsel makale sayıları, YÖK tarafından açıklandı.

Buna göre, Hacettepe Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, öğretim üyesi başına düşen 1,6 bilimsel yayın ile ilk sıralamada yer aldı. Fakültede 131 öğretim üyesi, 213 bilimsel makale yayımladı. İkinci sırada öğretim üyesi başına 1,4 yayın yapan Gebze İleri Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi bulunuyor.

62 öğretim üyesi bulunan fakülte, 88 bilimsel yayına sahip. Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nde ise 79 öğretim üyesi, 107 bilimsel yayına imza attı. Fakülte, öğretim üyesi başına düşen 1,3 yayın ile üçüncü oldu. Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi öğretim üyesi başına düşen 1,09 yayın ile 4'üncü, İzmir İleri Teknoloji Enstitüsü Mühendislik Fakültesi ise öğretim üyesi başına 1,06 yayın sayısı ile 5. sırada yer aldı.

Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kerim Güney, yaptığı açıklamada, fakültelerinin bilimsel yayın sıralamasında elde ettiği başarının gurur verici olduğunu belirterek, ''Erciyes Üniversitesi Mühendislik Fakültesi, Türkiye Üniversiteleri bünyesinde yer alan diğer mühendislik fakülteleri arasında seçkin ve saygın bir konuma sahiptir.

Bu yerimizi daha üst noktalara ve Erciyes Üniversitesi'ni zirveye taşımak en büyük hedefimizdir'' dedi.

Erciyes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cengiz Utaş da Mühendislik Fakültesi'nin önemli bilimsel çalışmaları ile Türkiye'nin en önemli eğitim kurumlarından birisi olduğunu ifade etti. Utaş, fakültenin bilimsel alanda yapılan çalışmaların yanında, üniversite-sanayi işbirliği konusunda yürütülen çalışmalarla örnek bir fakülte haline geldiğini de kaydetti

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber