MHP'yi protesto eylemi emekli askerleri böldü

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 07 Şubat 2008 09:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MHP Genel Merkezi'nin önüne çelenk koyan asker kökenli dernekler kendi aralarında bölündü. Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) ve Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği yapılan eylemi tasvip etmiyor.

Çelenkte ismi yazılı derneklerden TEMAD'ın genel başkanı emekli Astsubay Mustafa Erol, önceki günkü eylemle bir ilgilerinin olmadığını söyledi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı gazi Üsteğmen Taner Uran ise üyelerinin çoğunluğunun başörtülü aileler olduğunu dile getirerek, "Bazı üyeler eyleme katılmış. Ben Ankara'da değildim. Ama derneğin siyasete bulaşması taraftarı değilim." dedi.

TEMAD Genel Başkanı Mustafa Erol, çelenk eylemine kendilerinden kimse katılmadığını bildirdi. Daha önce başörtüsü düzenlemesine karşı çıktıklarını açıkladıklarını belirten Erol, "Hiçbir şubemizin ve yetkilimizin bu türden bir eyleme katılmayacağını belirtmiştik. Onun için eyleme katılmadık. Ama bizim adımızı eylemlerde sık sık kullanıyorlar. Geçenlerde hiçbir ilgimiz olmadığı halde Çağdaş Kadınlar diye bir dernek, yaptığı eylemde bizim adımızı kullandı. Oysa biz orada değildik. Eylemi de desteklemedik." diye konuştu. Dernek üyelerinden emekli Astsubay Zeki Kentel de TEMAD'ın emekli astsubayların sosyal ve ekonomik sorunlarını çözmek için kurulduğunu hatırlattı. Kentel, "TEMAD'ın ülke siyaseti üzerinde partizanca bir durum alması bana göre uygun değil." dedi. Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı gazi Üsteğmen Taner Uran da şehit ailelerin milli ve manevi değerlere bağlı insanlar olduğuna dikkat çekti. Üyelerinin büyük çoğunluğunun başörtülü olduğuna dikkat çeken Uran, "Onlar aynı zamanda Atatürk ilkelerine bağlılılar. Biz dernek çalışmalarının siyasete bulaştırılması istemiyoruz. Provoke edici bu türden eylemleri doğru bulmuyoruz. Ama türbanın istismar edilmesine de karşıyız." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber